به گزارش خبرنگار مهر محمدباقر آقاعلیخانی در گفتگوی زنده با خبرگزاری مهر که شب گذشته از طریق صفحه مجازی این خبرگزاری در قزوین با موضوع بررسی انتخابات ۱۴۰۰ برگزار شد اظهار کرد: در آستانه تصمیمگیری برای کشور هستیم و شرایط امروز جامعه بهگونهای است که یکی از مهمترین تصمیمهای پس از انقلاب را در پیش داریم.
وی افزود: چینش نامزدها بهگونهای است که شورای نگهبان با کمبود نیروهای اصلی که در این دوره برای ریاست جمهوری ثبتنام نکردهاند مواجه است و بههیچوجه چینش شورای نگهبان ناقص نیست، با اینکه تأیید افرادی که به اصول انقلاب پایبند هستند کار دشواری بود شورای نگهبان این کار سخت را انجام داد.
این کارشناس سیاسی عنوان کرد: فضای موجود در حال حاضر شامل هردو جناح در لیست نامزدها انتخابات ریاست جمهوری و رقابتی است و باید از نگاه سیاسی پرهیزکرده و نگاه عمیق به آن داشته باشیم.
آقاعلیخانی در خصوص رد صلاحیت برخی افراد از سوی شورای نگهبان گفت: شاید با حضور آنها فضا موجود انتخابات هموارتر میشد اما از ابتدای انقلاب شرایط متعددی را تجربه کردیم و حتی برای آنها بهتر است که رد شدهاند برای مثال آقای جهانگیری اگر تأیید میشد باید از کارنامه هشتساله دولتی که در آن معاون اول بود دفاع میکرد و یا آقای لاریجانی باید پاسخگوی بیستدقیقهای تصویب کردن برجام میبود.
این کارشناس سیاسی اضافه کرد: مشارکت مردم به علت حذف این آقایان تغییر مهمی نمیکند و حتی با تأیید آنها فضای انتخابات برای مردم رو به دلسردی میرفت بهاینعلت که عملکرد خود آنها و فسادهایی که در سیستم مدیریتی توسط اطرافیان آنها اتفاق افتاده است مردم را ناامید میکرد.
وی تأکید کرد: باید دولت قوی و مقتدر انتخاب بشود که هم به مسائل خارجی و هم داخلی ورود کند از سویی امروز جریان پاکسازی فساد در کشور در حال وقوع است.
این کارشناس اقتصادی در خصوص تأثیر محمود احمدینژاد بر فضا انتخابات توضیح داد: سالها با او کار کردم در دوره اول چهارساله ریاست جمهوری نگاه دولت به مستضعفان و قشر ضعیف بود همانطور که آرمانهای انقلاب از ابتدا پایهریزی شده بود بنابراین در آن چهار سال آرمانها و اصول نظام محقق شد و اعتماد مردم به او به همین دلیل است اما پسازآن عملکرد ایشان تغییر کرد و حرکات اخیر او خلاف صلاح جامعه است، اگر او مسیرش را گم نمیکرد اینک فضا انتخاباتی و ریاست جمهوری به او تعلق داشت و حتی اگر هماکنون هم به رویه پیشین بازگردد میتواند تحول خوبی رقم بزند و اما اینکه حضور او باعث افزایش مشارکت میشود، نباید صرف اینکه فضای انتخابات داغ شود کسی را تأیید کرد.
وی رقابت اصلی انتخابات ریاست جمهوری پیش رو را بین آقایان رئیسی، رضایی و مهرعلیزاده دانست و اظهار کرد: شرایط کشور و هوشیاری مردم نشان میدهد رئیسجمهوری باید انتخاب بشود که پشتوانه مردمی قوی دارد و نفرات دیگر در جامعه نمیتوانند اغنا اجتماعی ایجاد کنند.
آقاعلیخانی با اشاره به اینکه مهمترین اولویت دولت آینده حوزه اقتصاد است عنوان کرد: اساسیترین مسئله که باعث نارضایتی مردم است حوزه اقتصاد است، دنیا در آستانه چهارمین انقلاب صنعتی است و سرعت پیشروی دنیا بالا است، روشها در دنیا تغییر کرده است و برای اینکه کشور ما جا نماند باید بجنبیم چرا که هماکنون نیز شیار اقتصادی بین ما و دنیا وجود دارد و دوازده سال است رهبری سالها را به نام تولید نامگذاری کردند بنابراین باید تحول اقتصادی ایجاد کرد.
وی با بیان اینکه قدرت خرید مردم از سال ۹۲ تابهحال بهطور قابلتوجهی کاهشیافته است اضافه کرد: رشد اقتصادی اکنون منفی است باید هفت سال با رشد اقتصادی ۸ درصد کارکرد تا مردم به قدرت خرید سال ۹۲ بازگرداند درحالیکه ظرفیت بازار همسایههای کشور ما دویست میلیون دلار است که ما آن را در چند سال گذشته به امید یک کدخدا از دست دادهایم، مردم بدانند برای حل این مشکلات رئیسجمهور آینده به رأی بالای بیست میلیون نیاز دارد تا با پشتوانه قوی و با استفاده از روشها نوین فنآوری، هوش مصنوعی، نخبگان و ابزار قوی به حل مشکلات پرداخته و عقبماندگی کشور را جبران کند.
این کارشناس حوزه اقتصاد در خصوص ائتلاف نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری نیز تشریح کرد: به عقیده من بهجز آقایان رئیسی و رضایی باقی از جناح اصولگرا انصراف میدهند و از جناح اصلاحات آقای مهرعلیزاده باقی میماند اما حائز اهمیت است که جبهه انقلاب مراقب شبهه افکنیها و مظلومنماییها برخی باشند زیرا آنها از ابزار خطرناکی استفاده میکنند همچنین اینکه میگویند تنها یک نامزد باقیمانده اشتباه است مردم از شر اتفاقات سالها اخیر به آن نامزد پناه آوردهاند، در هیچیک از دورههای انتخابات پس از انقلاب یک ماه مانده به انتخابات اقلام اساسی مردم گران نشده، برخیها در دولت حاضر و همه عوامل آن در تکاپو برای ناامید کردن مردم نسبت به شرکت در انتخابات هستند و این جوانمردانه نیست.
وی در خصوص اینکه پساز انتخابات و با آغاز به کار دولت جدید وضعیت موجود تغییر خواهد یافت یا خیر گفت: کار دشوار است، دولت آینده باید ابتدا رشد اقتصادی منفی را حل کند و سپس رشد اقتصادی مثبت ایجاد کند بنابراین نیاز امروز کشور یک دولت انقلابی، جهادی، متخصص و با حضور نخبگان است تا مردم روند رو به بهبود را مشاهده کنند یعنی دولت آینده چهار سال اول را باید صرف حل چالشهایی کند که دولت قبل به وجود آورده است.
آقاعلیخانی خاطرنشان کرد: شخص من بارها به نخبگان توصیه کردم مردم را نسبت به ناامیدی که دولت حاضر در آنها به وجود آورده هوشیار کنند؛ دولتی که پایه آن مبارزه با فساد است امید را به مردم بازمیگرداند و چنین دولتی به پشتوانه قوی از جانب مردم در انتخابات احتیاج دارد و با توجه به نزدیکی ایام رحلت امام راحل (ره) این انقلاب از ابتدا توسط ایشان باارزشهایی مبنی بر خواستهها مردم پایهگذاری شد و امیدوارم هماکنون مردم از فضا مردمی بودن این انقلاب استفاده کنند.
این کارشناس سیاسی و اقتصادی در خصوص حل مسئله FATF در دولت آینده گفت: مسئله این است که ابهام FATF در جامعه حل شود چرا که منهای سه بند از آنکه راجع به آن تصمیمگیری نشده باقی آن در حقیقت در کشور در حال اجرا است و مشکل نحوه اجرا آن توسط دولت است که علت مخالفت مجلس نیز همین است بنابراین اگر نحوه اجرا دولت آینده درست باشد این مسئله حل خواهد شد.
وی در پایان بیان کرد: اکنون نظام در گردنه مهمی است و تصمیم حساسی پیش رو داریم همچنین فضای دنیا تغییر کرده و مدل جدید مدیریتی استفاده از نخبگان است، دولتها باید از نخبگان و نسل دوم انقلاب استفاده کنند و بپذیرند با نیروهای قبلی نمیتوانند حرف جدیدی به دنیا بگویند.
نظر شما