۱۵ خرداد ۱۴۰۰، ۱۷:۰۷

در گفتگو با مهر مطرح شد؛

ضرورت صداقت نامزدها در وعده های انتخاباتی

ضرورت صداقت نامزدها در وعده های انتخاباتی

قم- استاد اخلاق حوزه علمیه قم گفت: صداقت در وعده های انتخاباتی به نامزدهای ریاست جمهوری و شوراهای اسلامی شهر و روستا بها می بخشد.

حجت الاسلام محمدرضا صفایی بوشهری در گفتگو با خبرنگار مهر، در خصوص اخلاق نامزدها و وعده‌های انتخاباتی آنان گفت: آنچه به نامزدهای ریاست جمهوری و شوراهای اسلامی شهر و روستا بها می‌بخشد، ضرورت داشتن صداقت آنان در وعده‌های انتخاباتی است. وعده دادن بایستی مطابق با واقعیت موجودشان باشد و موقعیت موجود برای هرکدام از نامزدها این است که از ادعا نمودن به نحو قطعیت و وعده دادن در آینده دور، دوری نمائید چرا که اگر سهواً چنین ادعایی شده باشد و خلاف آن بعداً ظاهر شود، مردم به عقلانیت شما خرده خواهند گرفت و متحمل شکست شخصیتی خواهید شد.

استاد اخلاق حوزه علمیه قم افزود: اگر عمداً چنین ادعایی شده باشد و خلاف آن عمل کنند، مرتکب دور از صداقت و امانتداری و عدالت شده‌اند و بالطبع از بهشت الهی دور شده و مورد خشم و غضب الهی می‌گردند. دو مورد مهم این است که نامزدها از همین زمان و در اولین مرحله بدان ملزم بوده و باور قلبی داشته باشند و از شعار به شعور راه خود را انتخاب کنند و این مهم در کلام گهر بار حضرت امام صادق (علیه السلام) متجلی شده است که فرموده‌اند: تنها نگاه به رکوع و سجود طولانی افراد نکنید زیرا ممکن است عادتی برای آنها شده باشد که از ترک کردن آن ناراحت شوند ولی نگاه به راستگوئی در سخن و ادای امانت آنها کنید.

وی به تعیین فرد اصلح در انتخابات به بیانات مقام معظم رهبری اشاره کرد و گفت: فرد اصلح بایستی با کفایت، با نشاط، مؤمن به ملت و اهداف متعالی امام و انقلاب، باحوصله، پیگیر، قدر شناس مردم، آگاه به نیاز ملت و کشور، رعایت کننده عدالت نسبت به همه مردم کشور، مبارزه کننده با فساد و در کل به فکر دین و دنیا و فرهنگ ملت باشد و بتواند بار عظیم پیگیری اهدف مادی و معنوی نظام را بر دوش بکشد.

حجت الاسلام صفایی بوشهری در ادامه در خصوص مساله انتخاب اصلح، انتخابات ریاست جمهوری و حضور مردم در پای صندوق‌های رأی در کلام برخی از بزرگان دین گفت: امام خمینی (رحمت الله علیه) فرمودند که به جامعه محترم روحانیت خصوصاً مراجع معظم وصیت می‌کنم که خود را از مسائل جامعه خصوصاً مثل انتخابات ریاست جمهوری و وکلای مجلس کنار نکشید و بی تفاوت نباشید.

وی افزود: مقام معظم رهبری نیز فرمودند که حضور پر شور مردم در انتخابات تأثیر زیادی بر قوت و توانایی دولت منتخب دارد و موجب افزایش آبرو، امنیت و قدرت باز دارندگی تهدید دشمنان علیه نظام و کشور می‌شود. مرحوم آیت الله مشکینی نظرشان در خصوص کسی که در انتخابات شرکت نمی‌کند این بود که همانند کسی است که برای یاری امام حسین (علیه السلام) به کربلا نرفت.

استاد اخلاق حوزه علمیه قم ادامه داد: آیت الله بهجت (رحمت الله علیه) درباره وظایف رأی دهندگان در انتخاب نامزد خود فرمودند که هرکس باید خود در جستجوی اصلح باشد، جست جو بایستی از عقلای متدین و آگاه باشد، تحقیق و تفحص هم باید کامل باشد، نگاه کند کدام معتدل‌تر در فکر یا متلون (تشتت فکری) است، کدام در امور دین تغییر نداده و نمی‌دارد، کدام صداقت در امانت داری دارد یا قوی‌تر است، نفاق نداشته باشد، کدام در عقیده و عمل با حضرت امیرالمومنین (علیه السلام) و حضرت حجت (عجل الله تعالی فرجه الشریف) نزدیک‌تر است، اهل رشوه و منافع شخصی نباشد، شجاع باشد و از هیچ تهدیدی نترسد، اهل تدبیر و برنامه‌ریزی باشد، بداند تنها در مستقل بودن کشور اسلامی نقصی نیست بلکه در وابستگی است، اگر بداند یا احتمال دهد غیر واجد شرایط رأی می‌آورد رأی خود را به واجد شرایط بدهد که واجب است، ببینید در کدام صفات از کفر دورتر است، مردم در حال رأی دادن خدا را ناظر بدانید و رضای او را مقدم بدارید.

وی در پایان گفتگو با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب گفت: امیدواریم که دولتی تشکیل شود که انقلابی، عدالت خواه، ضد فساد و معتقد به تحول جوانان باشد.

کد خبر 5227600

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha