۲ مرداد ۱۳۸۶، ۱۲:۳۹

موافقان و مخالفان انتشار 40 هزار میلیارد ریال اوراق مشارکت

موافقان و مخالفان انتشار 40 هزار میلیارد ریال اوراق مشارکت

نمایندگان موافق و مخالف به بیان دیدگاه و نظرات خود درباره لایحه دو فوریتی انتشار 40 هزار میلیارد ریال اوراق مشارکت توسط بانک مرکزی پرداختند.

به گزارش خبرنگار پارلمانی مهر، حسن سبحانی نماینده دامغان در مخالفت با این لایحه دو فوریتی گفت: در پایان سال 84 مجلس اجازه انتشار 15 هزار میلیارد ریال اوراق مشارکت و در شهریور سال 85، 20 هزار میلیارد ریال و در اسفند ماه 85، 10 هزار میلیارد ریال را داده است.

وی افزود: به دلیل اینکه ما می خواهیم با تورم مقابله کنیم معمولا نمایندگان به لایحه انتشار اوراق مشارکت رای می دهند اما این مسئله تا کی باید ادامه یابد.

وی تاکید کرد: هم اکنون برای کاهش تورم به انتشار اوراق مشارکت رای می دهیم هزینه 600 میلیارد تومان که سود این اوراق است را به دوش مردم وارد می کنیم.

سبحانی تصریح کرد: قانون عملیات بانکی بدون ربا با انتشار و فروش اوراق مشارکت، رعایت نمی شود.

کاظم دلخوش نماینده صومعه سرا نیز در موافقت با لایحه دو فوریتی انتشار اوراق مشارکت توسط بانک مرکزی گفت: بهترین راه برای مقابله با رشد نقدینگی و افزایش تورم، انتشار اوراق مشارکت است.

وی افزود: پول حاصل از فروش اوراق مشارکت همان پول های سرگردان جامعه است که در بانک مرکزی بلوکه می شود.

دلخوش گفت: رشد نقدینگی تا پایان سال 85، 40 درصد بود و هر زمان انتشار اوراق مشارکت در مجلس تصویب شده شورای نگهبان آن را تصویب کرده است یعنی انتشار اوراق مشارکت هیچ اشکال شرعی ندارد.

کریم شافعی نماینده مرند و جلفا نیز درمخالف با این لایحه دو فوریتی گفت: راهکار خروج از تورم در کشور، ایجاد فرصت های شغلی، افزایش تولید و هزینه کردن پول در استفاده وتولید است وهنگامی که بانک مرکزی می گوید من پول را جمع می کنم و 40 هزار میلیارد ریال از پول مردم را بلوکه می کنم و در قبال آن سود به مردم می دهند موجب افزایش تورم نمی شود.

نماینده مرند وجلفا خاطر نشان کرد: اگر بانک مرکزی می خواهد تورم را در جامعه کنترل کند نقدینگی را باید به کار و تولید واشتغال هدایت کند.

ایرج ندیمی در موافقت با این لایحه افزود: هر نوع سرمایه گذاری و انبساط نقدینگی هزینه هایی دارد لااقل در این مجلس و در تصویب بودجه سال اول مجلس هفتم تعریف جدیدی از نقدینگی داشتیم و برای این مجلس هزینه داد وبرخی گفتند مجلس نمی خواهد کارهای عمرانی انجام شود.

ندیمی ادامه داد: در خصوص نقدینگی هم یک روش شناخته شده نداریم و یک روز موافقت و یک روز دیگر مخالفت می کنیم.

ندیمی تصریح کرد: درکنار توجیه فنی اقتصادی یک عنوانی را نمی نویسیم ولی آن وجود دارد وبسیاری از این پروژه ها بیش از اینکه توجیه فنی و اقتصادی داشته باشند توجیه سیاسی دارند.

وی گفت: اساس یکی از مشکلات این است که مجری با چند کارکرد روبروست که بخشی از آن اجرا نمی شود.وی خاطر نشان کرد: فروش اوراق مشارکت اشکالاتی دارد ولی به نظر می رسد فواید آن ضررهایش بیشتر است.

کد خبر 523337

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha