۳ مرداد ۱۳۸۶، ۱۷:۳۱

حضور پررنگ بیش از 450 هزار معتکف در 1700 مسجد

حضور پررنگ بیش از 450 هزار معتکف در 1700 مسجد

معاون جدید امور فرهنگ و تبلیغ سازمان تبلیغات اسلامی طی یک نشست خبری با اشاره به روند رو به رشد اعتکاف در کشور، گفت: امسال در 1700 مسجد مراسم اعتکاف برگزار می‌شود همچنین پیش‌بینی شده است تعداد معتکفین به 450 هزار نفر برسد.

حجت الاسلام حسین روحانی نژاد معاون جدید فرهنگی و تبلیغ سازمان تبلیغات اسلامی طی نشست خبری که عصر امروز 3 مرداد ماه برگزار شد، علاوه بر ارائه برنامه ها و سیاستهای جدید،" اعتکاف " را مورد تأکید قرار داد و اظهار داشت: مراسم اعتکاف یکی از سنتهای حسنه ای است که دین مبین اسلام بر آن تأکید بسیاری دارد و از آنجایی که قبل از اسلام در ادیان الهی و در فرهنگ جامعیت بود، اسلام با یکسری اصلاحات بر این مسئله صحه گذاشت .

وی با اشاره به اینکه اعتکاف زمان خاصی ندارد و در هر روزی که بتوان روزه گرفت می‌توان معتکف شد، افزود: زمان اعتکاف حداقل 3 روز است که کمتر از آن امکان ندارد و بیشتر از آن مانعی ندارد. در واقع اعتکاف عملی مستحبی است که طی نذر، تعهد، قسم و عهد واجب می شود و در روزهای خاص به صورت عمومی و یا خصوصی برگزار می شود. در دو روز اول اعتکاف معتکف می تواند از حالت اعتکاف خارج شود، اما همین که وارد روز سوم شد، تداوم اعتکاف واجب می شود و امکان خروج از آن وجود ندارد.

معاون فرهنگی و تبلیغ سازمان تبلیغات اسلامی با تأکید بر اینکه اعتکاف فرصتی برای تزکیه و تهذیب نفس بوده که همه جلوه های عبادت اعم از روزه، شب زنده‌داری، خواندن قرآن و دعا در این مراسم وجود دارد، تصریح کرد: در این ایام انسان خود ساخته می شود و هر جامعه و محیطی را می‌تواند تحت تأثیر قرار دهد. بنابراین در روایات و احادیث مختلف بر روزه ماه رجب و فضیلت و جایگاه آن تأکید بسیاری شده است، به گونه‌ای که در روایات آمده مسلمانان 3 روز در ماه رجب ( 13، 14، 15 رجب) که ایام البیض نامیده می‌شود، روزه بگیرند. 

حجت الاسلام روحانی نژاد با بیان اینکه پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران رویکرد مردم معنویت بوده و روند اعتکاف نسبت به سنوات گذشته رو به رشد بوده است، یاد آور شد: در این ایام بیش از 100 هزار جلد کتاب، نشریه و جزوه که تبیین احکام، آداب و مراسم اعتکاف است به منظور استفاده معتکفین از فرصت مطالعه، تفکر و تأمل در راستای ارتقاء معرفت دینی آنها در اختیار معتکفین قرار می‌گیرد.

وی افزود: سال گذشته در 1434 مسجد می‌شد و امسال در 1700 مسجد مراسم اعتکاف برگزار می‌شود. در سال گذشته 356 هزار و 883 نفر و پیش بینی شده است که امسال تعداد این افراد به 450 هزار نفر برسد. در سال گذشته 35 درصد آقایان و 65 درصد خانمها بوده اند که از حیث سنی 70 درصد جوان و 30 درصد میانسال را تشکیل داده اند.

معاون فرهنگی و تبلیغ سازمان تبلیغات اسلامی به دیگر امکانات معتکفین اشاره کرد و گفت: اعزام 3 هزار مبلغ و روحانی به منظور تبیین مبانی معرفت دینی، معنویت و عرفان و همچنین برگزاری مسابقات فرهنگی در مساجد از دیگر برنامه ها به شمار می‌رود.

وی در ادامه این نشست خبری به ارائه برنامه‌ها و سیاستهای خود پرداخت و افزود: سازمان تبلیغات اسلامی ماموریت حوزه فرهنگ دینی را به عهده دارد و با یک رویکرد جدید و با در اختیار داشتن روشهای نوین و علمی سعی می‌کند تا مأموریت خود را جهت ارتقای معرفت دینی به انجام برساند.

حجت الاسلام حسین روحانی نژاد به برنامه‌های سازمان تبلیغات اسلامی چون استقرار روحانیون اشاره و تصریح کرد: در طرح "روحانیون مستقر" به حوزه‌های علمیه فراخوان داده می‌شود که پس از گزینش جذب و به صورت بلند مدت به سراسر کشور اعزام می شوند. این افراد که تاکنون 2700 نفر بوده اند، علاوه بر اقامه نمازهای جماعت، مراسم مرتبط با ولادت و شهادت ائمه، به تدریس اخلاق، احکام و آموزش معارف دینی و قرآن می پردازند. از سوی دیگر کتابخانه روستایی که به وسیله روحانیون مستقر سازمان راه اندازی شده اند دارای 10 هزار جلد کتاب هستند .

وی با اشاره به طرح "گفتمانهای دینی" در سراسر کشور که در مدارس، دانشگاهها، مساجد، فرهنگسراها برگزار می شود، اظهار داشت: پیش بینی می شود تا آخر سال 86 حدود 8 هزار گفتمان در سراسر کشور برگزار شود که طی آن مسائلی چون اباحیگری، سکولار، حجاب، عفاف، چالش های حوزه فرهنگ و راه حلهای موجود بررسی می‌شود.

حجت الاسلام حسین روحانی نژاد ساماندهی مداحان از طریق "کانون مداحان" در راستای بررسی اشعار و مداحی از دیگر برنامه های سازمان تبلیغات اسلامی معرفی کرد و گفت: از میان 33 هزار هیئت مذهبی دارای مجوز که 50 درصد آنها از تهران هستند پشتیبانی و حمایت می‌شود. 

 معاون فرهنگی و تبلیغ سازمان تبلیغات اسلامی یاد آور شد: با توجه به اینکه امسال از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران سال " اتحاد ملی و انسجام اسلامی " نامگذاری شده است، نشستها و برنامه های فرهنگی مشترک توسط روحانیون شیعه و سنی به منظور وحدت مسلمانان و فرق و مذاهب برگزار می‌شود.

وی در پایان با بیان اینکه اعتبارات یا از طریق استانها تأمین می‌شود و یا متمرکز است، اظهار داشت: در اعتبارات نوع اول هر استان با توجه به وضعیت و موقعیت جغرافیایی خود از سازمان برنامه و بودجه کشور دریافت می کند و در اعتبارات متمرکز که 3 میلیارد و 500 میلیون تومان در حوزه معاون فرهنگی در نظر گرفته شده، به چند برنامه ملی تخصیص یافته است.

کد خبر 524275

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha