محمد خزاعی درباره اهمیت تشکیل فدراسیون تهیه کنندگان و توزیع کنندگان سینمای ایران با وجود تشکل های مشابه به خبرنگار مهر گفت: "تهیه کنندگان موثرترین صنف در سینما هستند. متمرکز بودن اعضای این صنف می تواند به تصمیم گیری های واحد منجر شود و در نتیجه سینما را به سمت افق های روشن تری ببرد. در حال حاضر اختلاف های موجود میان تهیه کنندگان انسجام کافی میان آنها را از بین برده است و تشکل جدید می تواند نظم بیشتری میان آنها به وجود بیاورد."
وی خاطر نشان کرد: "اکنون تهیه کنندگان در قالب 3 کانون و اتحادیه مختلف فعالیت می کنند و در صورت تداوم این شرایط، احتمال شکل گیری تشکل های دیگری هم وجود دارد. در این موقعیت تهیه کنندگان سینما نیازمند یک همگرایی هستند تا فعالیت دوباره بهتری داشته باشند."
این تهیه کننده با اشاره به اینکه بخشی از اختلافات تهیه کنندگان حاصل دخالت های دیگران است، توضیح داد: "شکاف هایی که در سینما به وجود آمده به خاطر دخالت افرادی است که در این زمینه صاحب تخصص نیستند. برای رفع این مشکل باید میان اعضای این صنف همدلی به وجود بیاید. دخالت غیرسینمایی ها باعث ایجاد مشکل در سینما می شود."
خزاعی در خصوص اهمیت اعتراض صنفی نسبت به اکران نشدن یک فیلم اظهار داشت: "به عقیده من این حمایت بسیار خوب و مهم است، ولی چنین حمایت هایی باید از تمامی فیلم ها صورت بگیرد، نه اینکه فقط به یک اثر اختصاص پیدا کند. طی سالهای گذشته موارد دیگری در زمینه جلوگیری از اکران یک فیلم وجود داشته، اما همگرایی صنفی برای اعتراض در این خصوص صورت نگرفته است."
وی ادامه داد: "نکته مهم این است که پروانه نمایش عمومی بر اساس معیار و استانداردهای خاصی صادر می شود. هر چند در دوره های مختلف تا حدودی تغییر می کند. اما وقتی مجوز اکران یک فیلم صادر شد، معاون سینمایی و حتی وزیر ارشاد باید از نمایش این فیلم دفاع کنند و حمایت همه جانبه ای در خصوص بر پرده رفتن فیلم داشته باشند."
این سینماگر راجع به اینکه مسایل مربوط به دریافت مجوز تولید و نمایش تا چه اندازه در روند حرکتی سینمای ایران مانع ایجاد می کند، توضیح داد: "حضور مدیران مختلف باعث پیدایش سیاست ها و برنامه ریزی های متفاوتی می شود. عمر کوتاه دوران مدیریتی افراد مختلف باعث می شود آنها امکان برنامه ریزی 10 ساله نداشته باشند. همین تغییرات دوره ای باعث نوعی سردرگمی برای سینماگران می شود. چون با قوانین مختلفی مواجه می شوند."
خزاعی تاکید کرد: "در حال حاضر مهمترین مشکل سینماگران این است که قوانین و چارچوب ها که در هر دوره تغییر می کنند به صورت مدون و شفاف در اختیار دستاندرکاران این بخش قرار نمی گیرد تا آنها بتوانند شرایط را ارزیابی کنند و به شکلی دقیق بر اساس این قوانین و چارچوب ها به فعالیت بپردازند. این موضوع باعث می شود تا شرایط اعمال سلیقه های شخصی فراهم شود."
وی با اشاره به دخالت نهادهای غیرمتخصص در تصمیم گیری های فرهنگی گفت: "در هر برهه ای این گونه نهادها که در عرصه فرهنگ و هنر تجربه و دانشی ندارند در زمینه تصمیم گیری ها مداخله می کنند و همین موضوع مسایلی و مشکلاتی را به وجود می آورد. شفاف سازی سیاست ها و حمایت همه جانبه از اِعمال آنها باعث می شود از دخالت های سلیقه ای نهادهای غیرمتخصص جلوگیری شود."
در حال حاضر وضعیت دستاندرکاران صنف تهیه کنندگان به گونه ای است که باید اختلاف هایشان به نوعی برطرف شود و نظم و انسجام بیشتری در فعالیت هایشان به وجود بیاید.
کد خبر 525711
نظر شما