به گزارش خبرنگار مهر، شماره چهارم ماهنامه پژوهشی "اطلاعات حکمت و معرفت" پروندهای به موضوع "فلسفه رسانه" اختصاص داده است.
در سرمقاله این شماره، بر ضرورت فلسفه رسانه بهعنوان یکی از فلسفههای مرتبه دوم اشاره میکند و در بخش نظرخواهی از چند متخصص حوزه ارتباطات و علوم اجتماعی چون دکتر حسن نمکدوست، دکتر سیدعلی محمودی و دکتر عبدالله گیویان در باب بایستههای اخلاق رسانه مطالبی آمده است.
پرونده این شماره، با یادداشتی بهعنوان «ژورنالیست به مثابه فیلسوف» آغاز میشود و در ادامه پس از توضیحی پیرامون مفهوم «فلسفه رسانه» از نگاه فرانک هارتمن به سویههای مختلف این بحث میپردازد.
«زمانبندیهای رسانهای اینترنت» نوشته مایکل سندبوث یکی از مقالههای این پرونده است که به موضوع زمان در رسانه از دیدگاه 2 فیلسوف پستمدرن، وریدا و رودتی میپردازد.
همچنین ناصر فکوهی در مقاله «افشای فرآیندهای فسادانگیز» به پدیده فساد در رسانههای عصر انقلاب اطلاعاتی اشاره دارد. «چشمانداز تحزب در ایران»، «باورهای دیوانه مطرود: تفسیر هایدگر از تابلوی ونگوگ»، «کند و کاو در الهیات پسامدرن» و «اصالت عقلانیت ارزشی در اندیشه ماکسوبر» از دیگر مقالههای خواندنی این نشریه هستند.
گفتگو با حجتالاسلام محمد مسجدجامعی درباره سلفیه و گفتوگو با ریچارد فولتس، نویسنده کتاب «دینهای جاده ابریشم» از مصاحبههای این شماره هستند. همچنین در این شماره مطالب و آثاری از علی پایا، حسن لاهوتی، عباس منوچهری، ریچارد فولتس، اسین چلبی، مرالدوستفال و صادق حقیقت منتشر شدهاند.
صاحب امتیاز این جریده، موسسه اطلاعات و مدیرمسئول و سردبیر آن دکتر انشاءالله رحمتی است.
نظر شما