۸ مرداد ۱۳۸۶، ۱۱:۴۷

یک استاد دانشگاه:

تنقیح قوانین‌ امکان رشد کیفی آنها را فراهم می‌کند

دکتر صفایی استاد دانشگاه تهران گفت: تنقیح قوانین و مقررات موجب سازماندهی، ساده‌سازی و شفاف شدن قوانین پراکنده می شود و‌ امکان رشد کیفی آنها را نیز فراهم می‌کند.

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر صفایی در همایش علمی تنقیح قوانین و مقررات، ضرورت ها وچشم اندازها که از صبح امروز در سالن اجلاس سران برگزار شد، سخن می گفت، با اشاره به مبانی نظری، ضرورت و اهداف تدوین و تنقیح قوانین و مقررات اظهار داشت: تنقیح مقررات و قوانین موجب خواهد شد تا قوانین و روابط حقوقی برای مردم به صورت آسان و شفاف در اختیارشان قرار گیرد.

وی افزود: تنقیح موجب می شود آگاهی مردم نسبت به قوانین ومقررات جامعه افزایش پیدا کند و مردم با نیت بیشتری روابط حقوقی داشته باشند واین امر موجب توسعه در کشور می شود.

این استاد دانشگاه تهران یادآور شد: تدوین وسیله ای برای تنقیح نامناسب و مغایر با قانون اساسی است.

وی گفت: سنخیت تنقیح با قانونگذاری و تنقیح است که نیمی از تدوین توسط مجلس شورای اسلامی صورت می گیرد.

به گفته صفایی، رابطه شناسه بین تدوین و تنقیح وجود دارد که بر اساس این موضوع مرجع قانونگذاری باید بهترین مرجع برای تنقیح قوانین است.

در ادامه این مراسم ، حسن سلیمانی نماینده مجلس شورای اسلامی و عضو هیئت تصویب مصوبات دولت با قوانین نیز به ارائه گزارشی از آخرین دستاوردهای این هیئت پرداخت.

وی با بیان اینکه در تنقیح ما باید ابتدا بدانیم کار را با چه روشی و از کجا شروع کنیم، گفت: در تنقیح قوانین محدود را باید مشخص کنیم تا زمانی که می خواهیم از آنها استفاده کنیم. ما باید موضوعات را به طور روشن وشفاف روشن کنیم تا برای مردم آسان و قابل فهم باشد.

سلیمانی ادامه داد: در تنقیح باید اول متناسب اختیارات قانونی که ریاست جمهوری در تدوین و تنقیح طرحی به مجلس ارائه کرده با مجلس شورای اسلامی به یک تعریف واحد برسند.

وی خاطر نشان کرد: در تنقیح ما باید به یک معنی درست و شفاف برسیم تا بر اساس آن ساختارها را تعریف کنیم.

کد خبر 526194

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha