۹ مرداد ۱۳۸۶، ۱۴:۳۵

محمد اطبایی:

بخش بین‌الملل جشنواره تئاتر فجر امسال استثنایی است

سیزدهمین نشست هفتگی مدیران اداره کل هنرهای نمایشی صبح امروز با حضور مدیر دفتر روابط بین‌الملل و اصحاب رسانه در کافه تریا سالن اصلی تئاتر شهر برگزار شد.

به گزارش خبرنگار مهر، محمد اطبایی در این نشست گفت: "از ابتدای سال 83 و در دوره مدیریت دکتر نشان، سیاستی در راستای اصل 44 قانون اساسی اتخاذ شد که در آن قدرت تصمیم گیری دولتی در حوزه حضور گروههای حرفه ای تئاتر در سطح بین الملل گرفته شد و ما از گروهها خواستیم خود به صورت مستقل با مجامع و مراکز بین المللی ارتباط داشته باشند و در صورت توافق، برای اخذ مجوز و امکانات لازم طبق اولویت ها با اداره کل هنرهای نمایشی مراجعه نمایند."

وی خاطرنشان کرد: "سیاست ما برای گروهها جذب اسپانسر و عملکرد مستقل است که این برای گروههای حرفه ای تئاتر که می خواهند مخاطب بین المللی داشته باشند حرکت خوبی است. سال 83، گروههای تئاتری 30 حضور بین المللی داشتند. سال 84 حدود 52 حضور بین المللی بود که 39 حضور به صورت مستقل انجام شده بود و 13 حضور با حمایت های اداره کل هنرهای نمایشی انجام گرفته بود."

اطبایی گفت: "سال 85 نیز شاهد حضور 69 گروه تئاتری کشور در جشنواره‌ها و اجراهای بین‌المللی بودیم که 46 حضور مستقل و 23 حضور تحت حمایت اداره کل هنرهای نمایشی صورت گرفت و در چهار ماه نخست سال 86 هم شاهد شش حضور با حمایت اداره کل و 19 حضور به صورت مستقل در عرصه‌های بین‌المللی تئاتر بودیم."

وی درباره برنامه‌های سال 86 با ابراز تأسف از شکل نگرفتن قسمتی از برنامه‌ها به خاطر مشکلات مالی گفت: "بخش عمده‌ای از برنامه هایی که قول داده بودیم در چهار ماه اول سال انجام نشد. ما قول دادیم در هر فصل یک اجرا و کارگاه آموزشی با حضور گروهها و اساتید بین المللی داشته باشیم که اجرای تالار سنگلج و کارگاه آقای کاستلی انجام شد. گروه "نان و نمایش" از صربستان که در جشنواره فجر اجرا داشت قرار است از ابتدای مهرماه امسال در سالن اصلی تئاتر شهر اجرا داشته باشند."

وی افزود: "با توجه به برگزاری جشنواره تئاتر آئینی سنتی و موضوعیت آن تصمیم گرفتیم کارگاههای خود را در دل جشنواره سیزدهم برگزار کنیم و شش گروه بین المللی برای اولین بار در تاریخ جشنواره تئاتر آئینی سنتی حضور خواهند داشت و دو نفر از برجسته ترین ها در حوزه تخصصی خود در ایام جشنواره در تهران خواهند بود. همچنین در سمینار جشنواره تعداد 13 تا 14 نفر میهمان خارجی حضور خواهند داشت."

مدیر دفتر امور بین الملل اداره کل هنرهای نمایشی در خصوص نحوه انتخاب آثار بین المللی، از اعزام افراد مختلف برای انتخاب نمایش های مناسب و مورد نظر در جشنواره های گوناگون و انتخاب 7 تا 8 گروه خارجی که در میان آنها نام ها و گروههای شناخته شده وجود دارند خبر داد و جشنواره فجر امسال را استثنایی ترین جشنواره تئاتری از لحاظ حضور گروههای سرشناس بین المللی در ایران خواند.

وی با اشاره به اینکه با گروههای خارجی قراردادهایی مبنی بر قطعی شدن حضورشان بسته شده و تا پایان مردادماه پرونده بخش بین الملل جشنواره بسته می شود، در خصوص ترجمه نمایش ها برای تماشاگران داخلی گفت: "برای جشنواره تئاتر فجر قطعاً تمام نمایش های خارجی را با ترجمه و تمهید زیرنویس، بالانویس یا کنارنویس خواهیم داشت و سالن های نمایش را به دستگاههای دیجیتال مجهز خواهیم کرد. در غیر این صورت در برخی سالن ها ترجمه های بروشور و داستان نمایش در اختیار مخاطبان قرار می گیرد."

اطبایی گفت: "از سال 84 تا 85 شورای اعزام گروهها را ایجاد کردیم که از حضورها تا حد امکانات حمایت می کردیم. ولی از سال 86 این شورا به معاونت هنری منتقل شد که از تعداد اعضا و نامشان اطلاعی ندارم و فقط از حضور حسین پارسایی در شورای اعزام مطلع هستم." وی از نحوه تخصیص بودجه بخش بین الملل و میزان آن ابراز بی اطلاعی کرد و حمایت هایی را که تا به حال صورت گرفته را نیز به صورت اعتباری عنوان کرد و تصمیم گیری را توسط معاونت هنری و تحت نظارت اداره کل هنرهای نمایشی خواند.

محمد اطبایی همکاری رایزن های ایرانی در کشورهای دیگر را در امر فرهنگی به خصوص برنامه های نمایشی بسیار ضعیف خواند و افزود: "بهترین شکل همکاری رایزنی فرهنگی که تا به حال رخ داده ارسال فراخوان جشنواره های بین المللی است و در مورد ابلاغ فراخوان جشنواره های داخلی برای خارج از کشور با تأخیر عمل می کنند. البته مورد نادری نیز مانند دکتر یعقوبی وجود دارد که در زمان مسئولیت شان بهترین رایزن ما در فرانسه بودند. در این راستا مذاکراتی بین مدیریت اداره کل هنرهای نمایشی و مدیریت سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی صورت گرفته که تا به حال برنامه تدوین شده ای به دست من داده نشده است."

وی از اعزام گروههای حسین پاکدل، همایون غنی زاده و علی نرگس نژاد برای اجرا در جشنواره شب های سفید آلمان که از تاریخ 10 الی 25 نوامبر برگزار خواهد شد و همچنین آتیلا پسیانی به جشنواره آوینیون و گروه برگزیده تئاتر خیابانی به جشنواره قرقیزستان به عنوان منتخبان جشنواره بیست و پنجم فجر خبر داد و در مورد پروژه مشترک شاهنامه فردوسی گفت: "به خاطر بیماری دیتر کومل از گروه مارین باد آلمان روند کمی کند شد. ولی در جشنواره فجر بخشی از این نمایش اجرا خواهد شد و سال 2008 اولین اجرای بین المللی آن در تهران روی صحنه خواهد رفت."

کد خبر 527111

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha