۱۰ مرداد ۱۳۸۶، ۱۰:۴۸

شورای امنیت قطعنامه اعزام نیرو به دارفور را تصویب کرد

شورای امنیت قطعنامه اعزام نیرو به دارفور را تصویب کرد

شورای امنیت سازمان ملل متحد با تصویب قطعنامه ای به اتفاق آرا اعزام 26 هزار صلحبان به دارفور سودان را برای پایان دادن به جنگ و خونریزی چهارساله در این منطقه به تصویب رساند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از آسوشیتدپرس، طبق این قطعنامه 26 هزار نیروی صلحبان مشترکاً از سازمان ملل متحد و اتحادیه آفریقا جایگزین 7 هزار صلحبان کنونی اتحادیه آفریقا در دارفور خواهند شد و حداکثر باید تا 31 دسامبر(پایان سال جاری میلادی) در این منطقه مستقر شوند.

قطعنامه به نیروهای صلحبان اجازه می دهد که از اجرای معاهده صلح دارفور حمایت کنند و امکان فعالیت آزادانه امدادگران بین المللی را فراهم کنند. قطعنامه همچنین یک بند تحت فصل هفتم منشور سازمان ملل متحد نیز دارد که مربوط به تهدید صلح و امنیت جهانی است و امکان توسل به زور را می دهد.

در قطعنامه از کشورهای عضو سازمان ملل متحد خواسته شده مشارکت خود را در این ماموریت صلحبانی حداکثر ظرف 30 روز نهایی کنند و سازمان ملل متحد و اتحادیه آفریقا نیز طی همین مدت درباره ترکیب نیروها به توافق برسند که طبق خواسته سودان بخش عمده آنها آفریقایی خواهند بود.

"بان کی مون"، دبیرکل سازمان ملل متحد دراین باره اظهار داشت : قطعنامه "پیامی روشن و قوی" از تعهد سازمان ملل در کمک به مردم دارفور و پایان دادن به این تراژدی تاریخ سودان است. وی تاکید کرد که حل پایدار این مناقشه تنها از طریق فرآیندی سیاسی امکان پذیر است. وی همچنین توافق طرف های درگیر در دارفور را که قرار است اوایل هفته آینده در تانزانیا گرد هم آیند، عاملی برای تسهیل مسیر مذاکرات و در نهایت انعقاد قرارداد صلح دانست.

"عبدالحلیم محمد"، نماینده سودان در سازمان ملل متحد نیز به خبرنگاران گفت : دولت سودان این قطعنامه را که حاوی نکات مثبت زیادی است و تا حد زیادی خارطوم را راضی کرده ، مورد بررسی قرار خواهد داد. وی به پیش نویس قبلی قطعنامه که هفته گذشته توسط انگلیس و فرانسه تهیه شده بود، واکنش منفی نشان داده بود. پس از آن ادبیات تند قطعنامه تعدیل شد از جمله تهدید به تحریم که سودان و چین مخالف آن بودند، حذف شد.

"زلمای خلیل زاد"، نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد هشدار داد: اگر سودان از این قطعنامه تبعیت نکند، آمریکا به سرعت اقداماتی یکجانبه و چندجانبه اتخاذ خواهد کرد.

"گوردون براون"، نخست وزیر انگلیس نیز دیروز در سازمان ملل متحد گفت : اگر هر طرفی پیشرفت در حل مسئله دارفور را مختل کند، انگلیس و دیگر کشورها تحریم های بیشتری را علیه خارطوم اعمال خواهند کرد.

بحران دارفور از سال 2003 زمانی آغاز شد که شورشیان مسلح دارفور به دلیل تبعیض دولت خارطوم علیه خود، دست به مبارزه مسلحانه زدند. از آن زمان تاکنون طبق گزارش های سازمان ملل حداقل 200 هزار نفر کشته و دو میلیون نفر آواره شده اند.

کد خبر 527473

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha