۱۶ مرداد ۱۳۸۶، ۸:۵۰

نحوه هزینه درآمد نفت (7)

اقتصاد کشور مبتلا به بیماری هلندی است

اقتصاد کشور مبتلا به بیماری هلندی است

عضو هیئت علمی دانشگاه اقتصاد علامه طباطبایی گفت: تجربه نشان داده اقتصاد کشور مبتلا به بیماری هلندی است.

محمد قلی یوسفی در گفتگو با مهر با اظهار خرسندی نسبت به اینکه رئیس جمهوری با کارشناسان اقتصادی برای امور مختلف همچون نحوه استفاده از درآمدهای نفت مشورت می کند، گفت: ایران کشوری نفت خیز است که باید از سال های گذشته نسبت به چگونگی استفاده از درآمدهای نفتی فکر می کرد.

عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی افزود: می توان از این ثروت عظیم با هزینه کمتر و سرعت بیشتر برای توسعه کشور بهره گرفت.

به گفته وی با توجه به اینکه ایران دارای نفت است و کشورهای اروپایی و آمریکایی به نفت ما نیاز دارند می توان یک رابطه مناسب با آنها به منظور توسعه کشور برقرار کرد، زیرا ما به تکنولوژی آنها نیاز داریم و آنها به نفت ما.

یوسفی درآمدهای نفتی را مهمترین درآمد دولت عنوان کرد و گفت: تجربه نشان داده که کشور مبتلا به بیماری هلندی است که باید این بیماری علاج شود.

وی با بیان اینکه برخورداری کشور از درآمدهای نفتی باعث عدم توسعه مالیات ها، صادرات غیر نفتی، فعالیت و افزایش واردات شده است، تصریح کرد: به دلیل اینکه درآمدهای نفتی همواره در اختیار دولت بوده، این امر باعث عدم توسعه نهادهای دمکراتیک توسط دولت شده است.

عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی خاطرنشان کرد: درآمدهای نفتی باعث وابستگی نهادها و ارگان ها به دولت و در نتیجه عریض و طویل شدن اندازه دولت شده که این وضعیت باید تغییر کند.

وی با تاکید بر کوچک سازی دولت و از بین بردن نهادها، سازمان ها و ارگان های موازی گفت: دولت با درآمدهای حاصل از فروش نفت باید در وهله اول کسری و بدهی خود را به صفر برساند، به عبارت دیگرسعی در بازپرداخت بدهی خود به سیستم بانکی و بانک مرکزی کند.

وی بازپرداخت بدهی دولت به سیستم بانکی را باعث افزایش منابع بانک ها و در نتیجه افزایش اعتبار و وام دهی آنها دانست و تصریح کرد: بازپرداخت استقراض خارجی دولت نیز باید هر چه سریع تر انجام شود، زیرا دلیلی بر وجود بدهی های خارجی کشور با سودهای بالا با وجود درآمدهای نفتی نیست.

یوسفی گفت: اگر دولت واقعا به فکر توسعه کشور است، با یک مناقصه بین المللی با چند شرکت ژاپنی، چینی و یا حتی آمریکایی و با استفاده از درآمدهای نفتی حمل و نقل ریلی در کشور را به سرعت ساماندهی کند.

به گفته این اقتصاددان ساماندهی حمل و نقل ریلی بسیاری از اهداف رئیس جمهوری از قبیل ایجاد اشتغال، توزیع درآمد، حفظ محیط زیست، صرفه جویی در انرژی، برقراری امنیت، جذب توریزم خارجی و غیره را تامین خواهد کرد.

وی با بیان اینکه 80 درصد صنعت حمل و نقل در داخل کشور تولید می شود و تنها 20 درصد آن وابسته به خارجی است، افزود: می توان با استفاده از روش هایی همچون مناقصه، بای بک و سایر روش ها، توسعه حمل و نقل را در دستور کار قرار داد که ماندنی، توسعه ای و بلندمدت است.

   

کد خبر 529819

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha