مرضیه توکل در گفتوگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه افرادی که واکسن تزریق میکنند ناقل نبوده و نیاز به قرنطینه ندارند، اظهار کرد: افرادی که به داروها حساسیت دارند قبل از تزریق واکسن باید با فوق تخصص آلرژی مشورت کنند.
وی بیان کرد: گذشت پنج ماه از تزریق دوز دوم واکسن کرونا سطح آنتیبادیها کاهش مییابد اما ایمنی سلولی با قدرت و قوت در برابر ویروس عمل میکند.
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی البرز با بیان اینکه بیشترین میزان ایمنی زمانی در فرد ایجاد میشود که قبلاً به بیماری کرونا مبتلا شده باشد و همچنین دو دوز واکسن را نیز دریافت کرده است، تصریح کرد: کسی قبلاً مبتلا به کرونا شده باشد منعی برای دریافت واکسن ندارد ولی باید ۶ الی ۸ هفته از بهبودی کرونا گذشته باشد.
وی خاطرنشان کرد: شایعترین عارضه در واکسنها، واکنش موضعی مانند درد یا قرمزی در محل تزریق واکسن و تب و سردرد بسته به سیستم ایمنی فرد
توکل با بیان اینکه اقدام خاصی پس از تزریق واکسن نیاز نیست فقط در شرایطی که فرد تب داشت میتواند از داروهای تب بر استفاده کرد، گفت: استحمام پس از تزریق واکسن منعی ندارد.
وی با بیان اینکه افرادی که به مواد غذایی خاصی آلرژی دارند میتوانند واکسن را بدون محدودیت دریافت کنند، اظهار کرد: افرادی که از داروی متوتروکسات استفاده میکنند دو هفته قبل و دو هفته پس از مصرف دارو واکسن را نباید دریافت کنند.
واکسن کرونا سبب مثبت شدن تست کرونا نمیشود
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی البرز با بیان اینکه افرادی که داروی پردنیزولون مصرف میکنند اگر دوز دارو کمتر از ۵/۷ میلیگرم در روز باشد نیازی به قطع دارو قبل یا بعد از دریافت واکسن نیست، تصریح کرد: هیچ شواهدی وجود ندارد که واکسن کرونا سبب مثبت شدن تست کرونا میشود.
وی بیان کرد: واکسنها هیچ تأثیری بر قدرت باروری افراد ندارند و ایمنی واکسنها حداقل ۲ هفته پس از تزریق دز دوم ایجاد میشود، توصیه میشود تمام افراد هر نوع واکسنی که در دسترس بود تزریق کنند و هیچ محدودیتی نیز جهت تزریق واکسنها وجود ندارد
توکل متذکر شد: افرادی که پس از دریافت دوز اول واکسن دچار واکنشهای حساسیتی شدید (آنافیلاکسی) شدهاند باید با مراجعه به فوق تخصص آلرژی در مورد آنها تصمیمگیری شود.
نظر شما