۱۵ مرداد ۱۳۸۶، ۱۱:۰۲

اعتراض اعلمی:

مجمع تشخیص مصلحت نمی‌تواند وارد قلمرو قانونگذاری شود

مجمع تشخیص مصلحت نمی‌تواند وارد قلمرو قانونگذاری شود

اکبر اعلمی عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: مجمع تشخیص مصلحت نظام وارد قلمرو تقنین (قانونگذاری) شده است.

به گزارش خبرنگار پارلمانی مهر، اکبر اعلمی نماینده تبریز در نشست علنی امروز مجلس، در تذکری آئین نامه ای با استناد به بند 11 ماده 23 آئین نامه و اصول 56 و 112 قانون اساسی نسبت به مصوبه اخیر مجمع در مورد تجمیع انتخابات اعتراض کرد.

اعلمی گفت: رئیس مجلس به اعتبار شخصیت حقوقی خود عضو مجمع تشخیص مصلحت است  و انتظار می رود رئیس مجلس در این مجمع به نمایندگی از مجلس اعلام موضع کند.

وی افزود: در مجمع تشخیص مصلحت نظام اگر موضعی خلاف نظر مجلس گرفته می شود، رئیس مجلس باید از موضع مجلس دفاع کند.

این عضو کمیسیون امنیت ملی وسیاست خارجی مجلس یادآور شد: شورای نگهبان مصوبه تجمیع انتخابات دوره نهم ریاست جمهوری با دوره هشتم مجلس را خلاف شرع و قانون اساسی دانست که نمایندگان آن را به مجمع تشخیص مصحلت نظام فرستادند.

اعلمی یادآور شد: مجمع تشخیص مصحلت نظام به موجب اصل 112 قانون اساسی صرفا مجاز به ورود به قلمرو تشخیص مصلحت است، این مجمع نمی تواند به قلمرو تقنین وارد شود.

بنا بر این گزارش، غلامعلی حداد عادل رئیس مجلس نیز در پاسخ به این تذکر اعلمی اظهار داشت: در اصل 112 قانون اساسی آمده است : مقررات مربوط به مجمع تشخیص مصحلت نظام توسط خود و اعضا تهیه، تصویب و به تایید مقام معظم رهبری می رسد.

وی افزود: یکی از مقررات تشخیص مصلحت نظام آئین نامه داخلی آن است که بر اساس مقررات تهیه وتصویب شده است.

رئیس مجلس یادآور شد: بر اساس آئین نامه مجمع تشخیص مصحلت نظام اگر در رفع اختلاف میان مجلس و شورای نگهبان، اصلاح یک موضوع و ماده ای مستلزم اصلاح و تغییر در سایر موارد باشد،  این مجمع می تواند این کار را انجام دهد.

حداد عادل افزود: به موجب آئین نامه مجمع تشخیص مصلحت نظام این مجمع در اختلاف نظر مجلس با شورا صرفا نمی گوید که حق با شورای نگهبان یا مجلس است، بلکه به نحوی برای خروج از این بن بست وارد تصمیم گیری می شود.

رئیس مجلس تصریح کرد: این موضوع در مجمع تشخیص مصحلت نظام سابقه دارد. در مجلس ششم که قانون سرمایه گذاری خارجی تصویب شد ، شورای نگهبان آن را تایید نکرد و به مجمع فرستاده شد، مجمع تشخیص نیز با تغییر این قانون آن را از بن‌بست خارج کرد.

حداد عادل یادآور شد: در نشست روز شنبه مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز مصوبه تجمیع انتخابات مطرح شد این شبهه ای که آقای اعلمی بیان می کنند در آنجا نیز مطرح شد.

وی ادامه داد: آیت الله هاشمی رفسنجانی رئیس مجمع تشخیص مصحلت نظام در این جلسه توضیح دادند که اصلاح این مصوبه خلاف قانون نیست اما در عین حال از اعضای این مجمع خواست اگر به نظر آنها خلاف قانون است به پیشنهاد این کمیسیون مجمع تشخیص مصلحت نظام مبنی بر برگزاری همزمان انتخابات پنجمین دوره شوراهای اسلامی با یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری رای ندهند.

رئیس مجلس تاکید کرد: همه اعضای مجمع تشخیص مصحلت نظام به نظر کمیسیون مجمع تشخیص رای دادند یعنی این تصمیم خلاف آئین نامه نیست.

کد خبر 530190

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha