۱۶ مرداد ۱۳۸۶، ۱۰:۰۴

مسئولان دولتی اعلام کردند:

تحقق مصوبات استانی دولت ؛ همدان 55 درصد - خراسان رضوی 76 درصد

تحقق مصوبات استانی دولت ؛ همدان 55 درصد - خراسان رضوی 76 درصد

وزرای کار و امور اجتماعی و راه و ترابری و استانداران خراسان رضوی و همدان به تشریح تحقق مصوبات استانی دولت نهم در این دو استان پرداختند.از نظر استانداران، مصوبات محقق شده آن دسته از مصوباتی هستند که کار اجرایی آنها به اتمام رسیده است.

به گزارش خبرنگار مهر، وزیر راه و ترابری در نشست بررسی مصوبات سفرهای استانی هیئت دولت با بیان اینکه در خصوص اصلاح وضعیت راه های کشور باید اقدامات زیادی صورت گیرد، گفت: وزارت راه طی سفرهای استانی هیئت دولت 440مصوبه در 30 استان کشور داشته که البته تلاش شده تا به نوعی دولت قانع شود که مصوبات کمتری در زمینه راه و ترابری در استان ها داشته باشیم. به نحوی که بتوان کامل به تعهدات عمل کرد.

محمد رحمتی افزود: لازمه انجام اقدامات مثبت در زمینه راه و ترابری صرف هزینه و زمان است. این درحالی است که هزینه مورد نیاز برای هرکیلومتر آزادراه بیش از 5/1 میلیارد تومان است. بنابراین سعی بر این بود تا در سفرهای استانی کارهایی که انجام آن در فرصت موجود امکان پذیر است، به تصویب رسد.

وی تصریح کرد: درسال گذشته انتظار می رفت که وزارت راه در متمم عمرانی بودجه کشور سهمی قانع کننده داشته باشد که دولت نیز زمینه این امر را فراهم کرد؛ ولی زمینه تصویب آن فراهم نشد و وزارت راه به بودجه مورد نیاز خود دسترسی نیافت.

رحمتی با بیان اینکه بخشی از تعهدات سال گذشته وزارت راه به امسال منتقل شده، خاطرنشان کرد: دولت اخیرا لایحه ای به مجلس در زمینه راه آهن سازی داده که براساس آن، به اهداف ریلی خود در کشور خواهیم رسید.

وی یکی از مصوبات استانی دولت برای استان همدان را آزادراه ساوه- همدان ذکر و خاطرنشان کرد: این کار سرعت گرفت و بخشی از اتوبان از ساوه به طرف گردنه دخان که واگذار نشده بود، واگذار و در حال حاضر پیمانکار در آن مستقر شده ضمن اینکه در بخشی از این آزادراه نیز باید عملیات در دوماه آتی تکمیل شود که قطعا این کار صورت خواهد پذیرفت.

رحمتی با اشاره به عدم وجود راه آهن در استان همدان گفت: مصوبات پراکنده ای در این زمینه وجود داشت ولی هم اکنون راه آهن تهران-همدان- سنندج در مجلس مصوب شده و امسال نیز 9 میلیارد تومان اعتبار دارد. ضمن اینکه پیمانکاران در بخش هایی از این راه آهن نیز شاغل شده اند، هرچند که اعتبار متناسب با چنین حجمی از این پروژه نیست ولی امیدواریم با تصویب لایحه دولت توسط مجلس در آینده ای نزدیک، این کمبود اعتبار جبران شود.

وزیر راه و ترابری افزود: خط دیگری نیز، همدان را از طریق ملایر به شبکه سراسری راه آهن  کشور متصل می کند. البته مصوبه ای نیز برای استان مرکزی درنظر گرفته شده که اتصال راه آهن اراک به ملایر است و امسال تحقق می یابد. این درحالی است که زیرسازی این طرح نیز پیشرفت خوبی داشته و باید ریل گذاری شود.

وی در خصوص اقدامات صورت گرفته در خصوص فرودگاه همدان اظهار داشت: قبل از سفر، تنها 2 پرواز در هفته به همدان وجود داشته که در حال حاضر 5 پرواز در هفته دایر شده و در صورت وجود تقاضا تمامی روزهای هفته نیز این کار صورت می پذیرد.

رحمتی گفت: 450 کیلومتر راه روستایی در سال گذشته آسفالت شد. ضمن اینکه شهر همدان در مسیری قرار گرفته که هم خود مقصد است و هم مسیر ترانزیت کالا به استانهای کردستان و کرمانشاه محسوب می شود. بنابراین این استان به لحاظ مسیر برای ما مهم است.

وی با اشاره به تکمیل دو باند راه همدان تا رزن گفت: از اتوبان همدان به ملایر نیز 8 کیلومتر دیگر باقی مانده که امیدواریم این راه نیز در آینده ای نزدیک دوبانده شود. این درحالی است که راه همدان به بیجار نیز انجام شده است.

رحمتی گفت: در خراسان رضوی نیز راه آهن برجسته تر شده و مصوبات خوبی در این زمینه موجود است که از جمله آن مطالعات برقی کردن راه آهن تهران- مشهد بود که در حال حاضر به مشاور داده شده و به زودی باید مناقصه آن برگزار شود.

وی افزود: راه آهن مشهد- گرگان نیز اجرایی می شود و قرارداد بهسازی فرودگاه بزرگ مشهد نیز منعقد شده است. ضمن اینکه مطالعات احداث فرودگاه جدیدی در جنوب مشهد و در منطقه شادمهر نیز باید صورت گیرد که البته مشاور انتخاب و تامین اعتبار شده است. رحمتی گفت: استان خراسان رضوی و شهر مشهد در زمینه راه و ترابری کار بیشتری طلب می کند.

اشتغال رویکرد دولت نهم
در ادامه وزیر کار و امور اجتماعی نیز اشتغال را یکی از رویکردهای اصلی دولت نهم دانست و گفت: مشکل اشتغال در ایران به بعد از اتمام جنگ تحمیلی برمی گردد که در حال حاضر جمعیت 24 تا 29 ساله بیش از 17 میلیون نفر است که به عرصه بازارکار، مسکن و ازدواج رسیده اند.

محمد جهرمی افزود: وزارت کار چندین مصوبه را در ماه اول شروع به کار دولت نهم، در سال 84 از دولت اخذ کرده که براین اساس، آئین نامه بنگاه های زودبازده، دفاتر کارآفرینی در وزارتخانه ها، سند اشتغال در استان ها و سند ملی اشتغال از جمله این مصوبات بوده است.

وی تصریح کرد: مشکلات اشتغال در چند محور بررسی شده و برنامه های بلندمدت، کوتاه مدت و میان مدت برای آن طراحی شده؛ این درحالی است که اشتغال یک موضوع فرابخشی بوده و تنها محدود به چند وزارتخانه نمی شود.

جهرمی گفت: در این راستا باید سرمایه گذاری های موجود را پایدار نگه داشته و سرمایه گذاری های جدید ایجاد شود. به نحوی که طرح های توسعه ای واحدهای موجود را نیز در نظر داشته باشیم.

وی گفت: در سال 83 و 84 برای اشتغالزایی در استان خراسان رضوی اعتبار 38 میلیارد تومانی در سال بوده که در دولت نهم این رقم برای هر سال بیش از 1000 میلیارد تومان در نظر گرفته شده که حدود 300 برابر شده است.

جهرمی اظهارداشت: تا دهم مردادماه، کارگروه های اشتغال و سرمایه گذاری استانها 43هزار و 700 میلیارد تومان طرح را مردم و متقاضیان و کارآفرینان ارائه داده اند که تایید شده است. این درحالی است که بانکها نیز از 870هزار طرح ارائه شده، بیش از 660هزار طرح بررسی و 567هزار طرح را تایید کرده اند که تا امروز بیش از 11 هزار و 200 میلیارد تومان پرداخت و بیش از 13هزارو600 میلیارد تومان نیز انعقاد قرارداد شده است.

وی افزود: وزارت کار در 3 بخش تسهیلات، گسترش مراکز فنی و حرفه ای و ورزشگاهها وظیفه مند شده است.

تحقق 76 درصدی مصوبات خراسان رضوی
همچنین استاندار خراسان رضوی با اشاره به اختصاص یازدهمین سفر استانی هیئت دولت به این استان گفت: در این سفر 90مصوبه در قالب 232بند صورت گرفته که از این رقم 178 بند آن دولتی بوده، این درحالی است که علیرغم اینکه قرار بود کاراجرایی 90درصد این مصوبات آغاز شود، تاکنون این سهم به 94 درصد رسیده است.

محمدی زاده افزود: در حال حاضر 76 درصد مصوبات سفر استانی هیئت دولت به خراسان رضوی به نوعی عملیاتی، اجرایی و محقق شده است.

وی تصریح کرد: در این راستا 76 بند مصوبات تمام شده،140بند در دست اجرا و 11بند در دست پیگیری است به این معنا که باید مجوزهای لازم اخذ شود که در این راستا می توان به دانشگاه صنعت و معدن اشاره کرد.

محمدی زاده اظهار داشت: برای اقدامات عمرانی 140 میلیاید تومان اعتبار لحاظ شده که 59میلیارد تومان در قانون بودجه سال جاری و 6 میلیارد تومان از کمک های نهاد ریاست جمهوری لحاظ شده است.

استاندار خراسان رضوی گفت: هزار و 419 میلیارد تومان تسهیلات ریالی در قالب مسکن ارزانقیمت، وام قرض الحسنه و مجتمع های گلخانه ای و هزار و 660 میلیون دلار تسهیلات ارزی مورد توافق واقع شده که البته 254 میلیون یورو به صورت فاینانس برای فرودگاه مشهد و 900میلیون دلار برای طرح های اقتصادی در نظر گرفته شده است.

وی اظهار داشت: در این سفر 140 میلیارد تومان اعتبار عمرانی، هزار و 419 میلیارد تومان تسهیلات و هزار و 545میلیارد تومان تسهیلات ارزی در نظر گرفته شده است. محمدی زاده گفت: در مجموع سه هزار و 100 میلیارد تومان میزان تحولی است که در قبال این سفر اتفاق افتاده است.

مصوبات استانی دولت در همدان
در ادامه حسین مرادی استاندار همدان نیز گفت: در سفر استانی هیئت دولت به همدان 216مصوبه و توافق صورت گرفته که از این رقم 119 مصوبه و توافق به اتمام و 95 مصوبه در دست اقدام و 2 مصوبه در دست پیگیری است.

مرادی دو مصوبه در حال پیگیری را مربوط به شهر هگمتانه و دانشگاه صنعتی همدان دانست و افزود: در سال 85 و 86 کار صورت گرفته معادل  203 میلیارد تومان است که تا پایان سال باید به 383 میلیارد تومان برسد.

وی با اشاره به تنگناهای موجود در استان همدان گفت: سد، آبخیزداری و تغذیه مصنوعی و نیز رژیم بهره برداری از آبها و نوع محصولاتی که باید کاشته شود با استفاده از نگاه کارشناسی مورد توجه قرار گرفت به نحوی که هم اکنون 4 سد در دست احداث بوده و در کاراجرایی آن تسریع شده است.

مرادی افزود: در سال گذشته در سد اکباتان که 10 روز دیگر به بهره برداری می رسد، معادل 5 سال کار صورت گرفته است.

کد خبر 530864

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha