به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر غلامحسین الهام صبح امروز در مراسم تودیع و معارفه رئیس سازمان تعیزیرات حکومتی با تاکید بر اینکه دادگستری از شئون اصلی حکومت است گفت : عدالت گستری یک اصل اساسی در حکومت است و دادگستری و تعزیرات حکومتی نیز مکلف به برقراری عدالت هستند .
وی اظهار داشت : سازمان تعزیرات حکومتی ضرورتی دارد که بر هیچکس پوشیده نیست و به اقتضای آن ضرورت تشکیل شد.
وزیر دادگستری گفت: بخشی از ضرورتهای اجتماعی و پشتوانه اجرایی قوی که باید داشته باشند به تعبیری مستلزم جرم انگاری آنان است. اما این که تعزیرات حکومتی چه حکمی داشته باشد و این اختیارات را از آن مجتهدان واجد شرایط بدانیم تردیدی نیست، اما از نظر ساختاری و تشکیلاتی همان شرایط میتواند برای بقیه ارکان حکومت نیز وجود داشته باشد.
وی خاطرنشان کرد: لذا اگر این شرایط وظایف ذاتی مسوولانی باشد که مسوول این کار هستند این شرایط چه در قوه مجریه باشد و چه در قوه قضاییه هر دو باید لحاظ شود.
وی گفت: مدت زیادی تعزیرات حکومتی در کش و قوس ضرورت نظارت دولت بر بازار و بر کنترل قیمت وجود داشت و همین دستگاه تعزیرات را در ناپایداری قرار داد.
الهام ادامه داد: مجلس در دوره قبل تمام نظارت بر صنوف و بخش خصوصی را به صنف منتقل کرد و از دولت جدا کرد البته به فاصله کوتاهی مجلس شورای اسلامی از این کار عدول کرد و مجلس هفتم دوباره اعاده صلاحیت تعزیرات حکومتی را تصویب کرد اما چون اصل تعزیرات حکومتی مصوب مجمع تشخیص بود و مجلس ششم با حکم رهبری مصوبهی مجمع را نقض کرد، مجددا احیای صلاحیتها فعلا با مشکل شورای نگهبان مواجه شده و در رفت و آمد میان مجلس و شورای نگهبان است.
الهام اظهار داشت : تعزیرات حکومتی امروز در بخش خصوصی مسوولیتی ندارد اما در بخشهای دولتی و بخشهای خصوصی که برخوردار از صنف نیستند همچنان دارای مسوولیت است.
وزیر دادگستری تصریح کرد : مردم انتظار انضباط در بازار را دارند و باید گفت اگر قیمت های متفاوتی را در بازار مشاهده کنند اینگونه تصور می کنند که قاعده و نظارتی در جامعه وجود ندارد .
الهام تاکید کرد : انتظار عمومی ، نظارت دقیق دولت بر قوانین و مقررات است و سازمان تعزیرات حکومتی نیز به طور حتم در چهارچوب این امر حرکت خواهد کرد.
وی به برخورد جدی با قاچاق تاکید کرد و گفت : قاچاق برخی مواد همچون دارو سلامت مردم به شدت به خطر انداخته است و به طور حتم نمی توان نسبت به این موارد بی توجه بود.
الهام تاکید کرد : فساد درونی در هر دستگاهی به خصوص دستگاه قضائی غیر قابل تحمل است و باید با آلودگی ، قاطع ، صریح و بی رحمانه برخورد کنیم .
وزیر دادگستری گفت : امروز قوه قضائیه قبول دارد که می توان بخشی از تخلفات را خارج از دستگاه قضائی حل نمود و این نگاهی است که مورد تاکید آیت الله هاشمی شاهرودی نیز می باشد.
نظر شما