پرویز خائفی - شاعر، در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان این مطلب افزود: باید دید متعصبانه را درخصوص شاهکارهای ادب فارسی کنار گذاشت و به بازنویسی و تجدید نگارش آنها برای جوانان دست زد؛ چرا که معضلات فرهنگی و اجتماعی امروز، این مهم را می طلبد که جوانان را به سودجویی و استفاده موثر از نصایح و تجارب قدمای فرهیخته شان ترغیب و تشویق کنیم.
مدرس مرکز حافظ شناسی خاطرنشان کرد: بهترین راه استفاده از ادب کلاسیک برای جوانان عناصر و پارامترهایی است که موجبات تهییج آنان را فراهم و برای آنها تفاخر به هویت ملی را به ارمغان آورد.
وی ادامه داد: اگر بتوان به جوانان ثابت کرد که ارزش های ملی و اندیشه های نغزی که در ادب کهن ماست، موجبات دانایی بیشتر آنها را به ارمغان می آورد قطعا به سمت و سوی ادبیات می آیند و به این سرمایه ملی افتخار می کنند.
این منتقد ادبی درخصوص بازنویسی متون کهن گفت: اگر این گونه کارها با درایت و دانش کامل همراه باشد و حسن نیت نیز در سرلوحه قرار داده شود، بدون شک بهترین گزینه برای جلب جوانان به ادبیات خواهد بود.
وی اضافه کرد: گروهی که مسئولیت بازآفرینی این متون را بر عهده می گیرند باید بر ادبیات کلاسیک تسلط کافی داشته باشند و ویژگی های جوان و دوران جوانی را هم خوب بشناسند.
این مدرس ادبیات با مثبت ارزیابی کردن کار عباس کیارستمی درباره شعر حافظ گفت: کار کیارستمی با اینکه یک کار سمبلیک است اما از نظر من برای جوانان بسیار دلپذیر بوده است. همین که کار توانایی این را داشته که ذهن گروهی از جوان ها را مجذوب حافظ و اندیشه های حافظ کند، برای جامعه فرهنگی کافی است.
وی با اشاره به اینکه ادبیات فارسی مایه فخر و مباهات ملتی است که اکنون درگیر مشکلات عدیده ای هستند، خاطرنشان کرد: انجام کارهایی نظیر حافظ کیارستمی، در متون دیگر ادب فارسی موجب ترغیب جوانان به تمسک جستن به گنجینه اندیشه پیشینیان و راهی برای دور کردن جوانان از اندیشه های نامیمون است.
پرویز خائفی در پایان گفت: باید حافظ را به گونه ای عریان تر و به دور از اندیشه های عرفانی ثقیلش به جوانان نمایاند و دید متعصبانه را کنار نهاد و آنچه را که به دنیای معاصر نزدیکتر است و دردی را از جامعه جوان درمان می کند بازگو نمود.
نظر شما