۲۲ مرداد ۱۳۸۶، ۱۷:۵۵

وزیر کشور در کنفرانس خبری(4):

برخی استانداران در ارزیابی دولت نمره ای کمتر از متوسط گرفتند

برخی استانداران در ارزیابی دولت نمره ای کمتر از متوسط گرفتند

پورمحمدی از ارزیابی کار استانداران سراسر کشور در پایان سال دوم دولت نهم خبر داد و اعلام کرد: عده ای از مدیران نمره خوب عده ای دیگر متوسط را دریافت کرده اند اما بخشی از استانداران حتی نمره متوسط هم نیاورده اند.

به گزارش خبرنگار مهر، مصطفی پورمحمدی وزیر کشور در نشست خبری خود با خبرنگاران که عصر امروز برگزار شد در پاسخ به سئوال خبرنگار مهر مبنی بر اینکه "آیا تصمیمات جدیدی در خصوص تقسیمات کشور اتخاذ شده است ؟ " گفت: در تقسیمات کشوری رویکرد جدیدی داریم به گونه ای که ضمن اینکه باید به نیازهای مختلف کشور برای ارتقاء پاسخ دهیم باید مدیریت را از این تمرکز گرایی خارج کنیم و به نخبگان مناطق بها دهیم.

وی پایه رشد کشور را در توسعه دانست و گفت: ضمن احترام به مدیریت های مناطق باید در صدد رشد متوازن باشیم و یکی از شاخص های مدیریت های رشد یافته و بالغ در نقاط مختلف کشور می دانیم.

پورمحمدی ادامه داد: نمی توان کشور را از مرکز اداره کرد و آن را توسعه داد.

وی گفت: از یک سو باید حجم مدیریت را توسعه دهیم و از سوی دیگر با تمرکز زدایی نیز مقابله کنیم و همچنین مانع بزرگتر شدن دولت بشویم.

وزیر کشور اظهار داشت: ما در صدد ارتقای مسئولیت ها در مناطق مختلف کشور هستیم اما نمی خواهیم سازمان های اداری را گسترش دهیم بلکه بنای ما بر این است که مسئولیت ها را افزایش دهیم و کارآمدی را بیشتر کنیم.

پورمحمدی تحقق این امر را مستلزم گسترش فعالیت های الکترونیکی، جلوگیری از رفت و آمدها و کاهش مراحل دیوان سالاری دانست و تصریح کرد: ارتقای مدیریت و کاهش بدنه و حجم دولت از اهداف ماست.

وی افزود: بسیاری از مناطق روستایی دارای 5 الی 6 هزار نفر جمعیت هستند و اکنون نمی توانیم این مناطق را جزو مناطق روستایی به حساب بیاوریم و همانگونه که اعلام شد  40 روستا که بیش از 5 هزار نفر جمعیت داشتند را به عنوان شهر اعلام کردیم و در این جهت محدودیت هم نداریم.

وزیر کشور ادامه داد: چنانچه این مناطق شرایط داشته باشند آنها را شهر و با مدیریت شهری اعلام می کنیم و علاوه بر این مناطقی را که به عنوان شهر اعلام کرده ایم همچنان از خدمات روستایی برخوردار خواهند بود.

پورمحمدی تصریح کرد: تمامی مناطقی که زیر 12 هزار نفر جمعیت دارند به صورت روستا - شهر اداره خواهند شد و این یک مدلی است در پایه های اولیه جمعیتی کشور که در خصوص مناطقی که بزرگتر از روستا و کوچکتر از شهر هستند اعمال خواهد شد.

وی افزود: بسیاری از مناطق در کشور هستند که جمعیت آنها به حد نصاب شهرستان نرسیده و نقاط دور افتاده ای محسوب می شوند اما متقاضی شهرستان شدن هستند در صورتیکه در آنها بیش از 50 سال سابقه بخشداری وجود داشته باشد و همچنین شرایط دیگری را نیز دارا باشند می توانند از بخش به شهرستان ارتقاء یابند.

وزیر کشور تصریح کرد: چنانچه در این مناطق جمعیت به حد نصاب رسیده باشد این مناطق تبدیل به شهرستان می شوند و فرمانداری هم در آنجا شکل می گیرد ، اما نه مانند گذشته که وقتی می گوئیم شهرستان به معنای حضور 40 دستگاه دیگر هم در آن منطقه باشد ، بلکه در این مناطق برای هر اداره یک تا دو اتاق تعلق خواهد گرفت و اقدامات پشتیبانی، خدمات و حمل و نقل از طرف فرمانداری ها خواهد بود.

پورمحمدی گفت: در این مناطق 40 دفتر خواهیم داشت که مسائل مالی، بدنه اداری و سازمان اداری را کاهش خواهند داد و علاوه بر این پاسخگوی نیاز مردم نیز خواهند بود.

وزیر کشور تصریح کرد: در جلسه اخیر دولت مصوب شد  25 الی 26 فرمانداری کارهای اداری را انجام دهند و این موضوع را ادامه خواهیم داد چرا که دارای مزایای تمرکز زدایی خواهد بود و توسعه را در کشور متوازن می کند و دیگر مشکلات دیوان سالاری بزرگ را نخواهیم داشت.

وی مدل دیگر را برای جلوگیری از تمرکز زدایی را فرمانداری های ویژه یا فرمانداری های درجه یک خواند و گفت: 4 فرمانداری در گذشته داشتیم که به عنوان فرمانداری های ویژه محسوب می شدند به این معنا که فرماندار به عنوان معاون استاندار محسوب می شد و در شهرهای بروجرد، کرج، نیشابور و سبزوار شاهد این نوع از فرمانداری ها بوده ایم.

وی ادامه داد: ما به این موضوع توجه کرده ایم که تنها نصب تابلوی فرمانداری های ویژه بر سردر این فرمانداری ها  مزیتی ندارد،  لذا تصمیم گرفته ایم مناطقی که واجد این شرایط باشند از این مزیت برخوردار شوند.

وزیر کشور شرایط فرمانداری های ویژه را جمعیت کل شهرستان، 250 هزار نفر به بالا، مرکز شهرستان 125 هزار نفر به بالا، تاسیس فرمانداری بیش از 50 سال در آن منطقه ، مساحت بیش از 10 هزار کیلومتر خواند و گفت: مناطقی که دارای این ویژگی ها باشند به فرمانداری درجه یک یا ویژه ارتقا پیدا خواهد کرد.

پورمحمدی تصریح کرد: معنای فرمانداری ویژه این است که فرماندار هم معاون استاندار است و هم اختیاراتی برای اتخاذ تصمیمات دارد به علاوه در این فرمانداری ها یک معاونت و چند کادر مورد نیاز نیز افزوده می شود.

وی ادامه داد: در فرمانداری های ویژه حداقل شش اداره آن شهرستان به معاونت اداره کل ارتقاء خواهد یافت و رئیس اداره می تواند تصمیمات مقتضی را در آن منطقه اتخاذ کند.

به گفته پورمحمدی وزارت کشورتمرکز زدایی را به شکل عملی اجرایی می کند.

وی به جلسه دو هفته قبل دولت که در آن ده فرمانداری به عنوان فرمانداری های درجه یک معرفی شدند اشاره کرد و گفت: در جلسه شب گذشته دولت نیز 5 فرمانداری کاشان، ساوه، رفسنجان، میاندوآب و ملایر به فرمانداری ویژه ارتقاء یافتند.

وی گفت: تا زمان استقرار این فرمانداری های ویژه تشریفاتی لازم است که چند ماه وقت خواهد برد.

وزیر کشور در پاسخ به سئوال دیگر خبرنگار مهر در خصوص ارزیابی کار استانداران در آستانه ورود به سومین سال کاری دولت نهم گفت: کار استانداران را مورد ارزیابی قرار داده ایم و یک عده از مدیران نمره خوب عده ای دیگر متوسط را دریافت کرده اند اما بخشی از استانداران حتی نمره متوسط هم نیاورده اند.

پور محمدی در خصوص معرفی استانداران خراسان شمالی و یزد اظهار داشت: استانداران این مناطق به زودی برای اخذ رای اعتماد به دولت معرفی خواهند شد. 

وی در پاسخ به سئوال خبرنگاری مبنی بر اقدامات وزارت کشور در حال حاضر و آینده برای جلوگیری از ترانزیت تریاک در مرزهای افغانستان نیز گفت: اقدامات مرزی در مرزهای پاکستان و افغانستان را در اولویت قرار داده ایم و ظرفیت پاسگاه های این مناطق را تا بالای 80 درصد افزایش داده ایم.

وزیر کشور افزود: ستاد مبارزه با مواد مخدر و قرار گاه حضرت رسول اکرم (ص) در شرق کشور نیز تحرکات زیادی را انجام داده است و علیرغم این اقدامات باید کارهای دیپلماتیکی نیز توسط وزارت امور خارجه و در آن سوی مرزها برای کاهش تولید تریاک نیز صورت بگیرد و لذا اقدامات و قابلیت ها و ظرفیت های ما در این خصوص چشم گیر بوده است.

پورمحمدی با بیان اینکه ما به اندازه کافی منطق و خدمت مدیریت را به مردم داشته ایم تصریح کرد: تعامل ما با مردم سراسر کشور خوب بوده است و ما جزو نورم های بالای جهانی در خصوص میزان تعامل و مشارکت با مردم هستیم.

وی افزود: بسیار واضح است که با توجه به میزان بالای مشارکت مردم ما در عرصه های مختلف و تعامل قوی بین دولتمردان ومردم نیازی به استفاده از سیاست مشت آهنین نداریم و ضمن رد این سیاست از آن تبعیت نمی کنیم.

وزیر کشور به وجود امنیت در مرزها اشاره کرد و گفت: امنیتی که در مرزهای شرقی و غربی کشور برقرار است حکایت از همبستگی ملی و انسجام اسلامی دارد و مردم این مناطق روابط نزدیک و صمیمی با دولت دارند.

وی ادامه داد: چنانچه مرزنشینان برای تحقق امنیت با ما همکاری نمی کردند اکنون وضعیت امنیت مناطق ما اینگونه نبود و ما به طور طبیعی کشوری هستیم که در اطراف و اکناف ما مشکلاتی نیز وجود دارد.

پورمحمدی گفت: ناامنی هایی که در عراق ، جنوب ترکیه، افغانستان و پاکستان وجود دارد ممکن گاهی به داخل مرزهای ما سرریز شود ولی کشور ایران در جهان از ضرایب امنیتی بالایی برخوردار است.

پور محمدی اظهار داشت: واقعیت این است که بخشی از مشکلات ما در شرق و غرب به دلیل مسائل زیستی و اقتصادی مرزنشینان است و مشکلات کنونی آنان در حقیقت میراثی است که از گذشته به آنان رسیده است و اکنون تثبیت شده است. چرا که در گذشته برخی با نگاه توسعه ای به این مناطق توجه نمی کردند و تنها امنیت را از این مناطق طلب می کردند ولی حقیقت این است که امنیت پایدار از رشد توسعه به وقوع می پیوندد.

وزیر کشور اظهار داشت: در ابتدای تشکیل دولت نهم و در اولین جلسه شورای عالی امنیت ملی، شورای توسعه غرب و چند ماه بعد نیز شورای توسعه شرق مصوب شد و اخیرا هم تصویب شده است که شورای امنیت غرب و شرق با هم ادغام شوند و یک جلسه را به مناطق غربی و یک جلسه را نیز به مناطق شرقی اختصاص دهند و قرار است اختیاراتی نیز به آنان تفویض شود.

وی متذکر شد: مناسب است که خبرنگاران نیز از این مناطق بازدید کنند چرا که ما فکر می کنیم گام های استوار و محکمی را برداشته ایم ولی فاصله زیادی تا شرایط مطلوب داریم.

پورمحمدی همچنین در ابتدای این مراسم روز خبرنگار را تبریک گفت و خاطر نشان کرد: جامعه خبرنگاری ما قابلیت بروز و ظهور خوبی را در جهان پیدا کرده است و ما شاهد حضور خبرنگاران در عرصه های مختلف هستیم که همگی این موارد حکایت از بلوغ این حوزه دارد. 

وزیر کشور وجود جامعه خبری را نیاز یک جامعه متحرک، متحول و پویا خواند و تصریح کرد: جامعه ای که هر روز به دنبال تثبیت موقعیت و آرمان خود است وجود خبرنگاران را از ضروریات و نیاز مبرم خود می داند.

وی ضمن ابراز خرسندی از وجود جامعه خبری در کشور ایران تصریح کرد: خوشحالیم که هر روز شاهد رشد این جامعه هستیم.  

کد خبر 533911

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha