يك كارشناس بازار مالي در گفت و گو با خبرنگار اقتصادي مهر گفت: با توجه به اينكه نوسانات نرخ ارز هميشه در اقتصاد وجود دارد بايد شرايطي را فراهم كرد كه دارندگان ارز از اين نوسانات نرخ هاي ارز كمترين زيان را متحمل شوند.
دكتر حسين كدخدايي با اشاره به تجربه كشورهاي پيشرفته در اين زمينه گفت: در اغلب كشورها براي مصونيت دارندگان ارز در مقابل نوسانات نرخ ارز از مكانيسم بيمه با استفاده از ابزارهاي مالي استفاده مي شود.
كدخدايي ايجاد بازار سلف ارز را در اقتصاد ايران ضروري دانست و افزود: با ايجاد اين بازار تامين نياز ارزي توليد كنندگان، صادركنندگان و وارد كنندگان به عنوان سه گروه اصلي نيازمند به ارز خارجي براي انجام فعاليت هاي خود با كمترين خطر پذيري صورت مي گيرد.
وي بر تاسيس بازار سلف توسط بانك مركزي و ايجاد انواع ابزارهاي لازم براي انجام قراردادهاي آتي از جمله آپشن و سوآپ را براي كاهش خطر پذيري در مقابل نواسانات قيمتي ارز تاكيد كرد و گفت: با توجه به اينكه تامين ارز در كشور اغلب توسط شبكه بانكي صورت مي گيرد، ارايه تضمين هاي مختلف و بيمه متقاضيان ارز از سوي اين شبكه مي تواند تحولي در نظام بانكداري كشور محسوب شود.
كدخدايي با اشاره به نقش نهادهاي مالي در بازار پول وسرمايه گفت: با توجه به نياز بازارپولي و مالي كشور به ابزارهاي جديد تامين مالي از جمله قراردادهاي معامله آتي، نهادهاي مالي مي توانند نقش موثري را در رواج ابزارهاي جديد و تنوع ابزارهاي موجود ايفا كنند.
يك كارشناس بازار مالي در گفت و گو با مهر:
خطر پذيري نوسانات ارزي را مي توان با رواج ابزارهاي جديد كاهش داد
با توجه اينكه نوسانات ارزي هميشه در اقتصاد وجود دارد تنها با رواج ابزارهاي جديد در راستاي تضمين مصرف كنندگان ارز مي توان خطر پذيري اين نوسانات را كاهش داد.
کد خبر 53396
نظر شما