به گزارش خبرنگار مهر در مشهد، دکتر سعید رضا زارع مجری این پروژه ظهر امروز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: کشور پهناور ما ایران از نظر ژئوفیزیکی بر روی گسل قرار گرفته است به نحوی که زلزله و خسارات ناشی از آن توجه ویژه دولتمردان را به خود جلب کرده است.
وی افزود: هدف گذاری این طرح به گونه ای است که در صورت حصول نتایج کامل این پروژه، تحول اساسی را در صنعت ساختمان در مناطق زلزله خیز کشور به دنبال خواهد داشت.
مجری این پروژه تصریح کرد: استفاده از این بتن در ساخت و ساز و همچنین لزوم بکارگیری مصالح مناسب و اجرای ساخت و ساز مطابق با اصول، خسارات ناشی از این پدیده را به طور محسوسی کاهش می دهد زیرا این بتن به عنوان جزئی باربر در دراز مدت می تواند تفاوت زیادی را با بتن های سبک پر کننده فعلی دارا باشد.
وی در خصوص ساختمان تشکیل دهنده این بتن اظهار داشت: مهمترین اجزاء تشکیل دهنده این بتن سیمان آب، پرلیت و همچنین فیلر است که با طرح اختلاط بهینه و انجام عملیات مقدماتی بر روی پرلیت می توان به مقاومت لازم برای رفتار سازه ای دست یافت.
دکتر زارع ادامه داد: شناسایی منابع معدنی پرلیت در ایران از حدود 10 سال پیش آغاز و در حال حاضر 10 معدن کشف شده است که پیش بینی می شود تعداد این معادن بیشتر از این باشد که این مهم نیاز ما را برای تامین مواد اولیه بر طرف می سازد.
وی خاطرنشان کرد: فرآوری پرلیت و انبساط آن نیز به کمک کوره ها ویژه با سوخت گاز یا مازوت صورت می پذیرد که تکنولوژی آن کاملا بومی است و این در شرایطی است که ساخت این کوره ها با مهندسی ویژه توسط محققین کشور ساخته می شود که این مهم یکی دیگر از مزیت های این طرح است.
زارع در پایان تصریح کرد: این پروژه در قالب طرح پژوهشی بین پارک علم و فناوری خراسان و شرکت خانه سازی مشهد به عنوان سازمان متولی با اعتبار یک میلیارد و هشتصد و پنجاه میلیون ریال براساس تسهیلات بند " د" ماده 45 برنامه چهارم توسعه منعقد شده است.
نظر شما