دکتر حسینعلی شهریاری نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: پایان نامه دانشجویی در رشته های پزشکی باید حرفه ای و مبتنی بر تحقیقات نوشته شده باشد و منجر به نتیجه ای باشد که حداقل آن نتیجه در امر سلامت کاربرد داشته باشد. همچنین باید بتوان از این پایان نامه یک یا دو مقاله قابل انتشار در مجلات معتبر تولید شود.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی گفت: با ثبت عناوین و خلاصه ای از پایان نامه های دانشجویان رشته ها و مقاطع مختلف پزشکی می توان از تصویب پایان نامه تکراری جلوگیری کرد.
شهریاری اضافه کرد: متاسفانه این آسیبی که پایان نامه های پزشکی را تهدید می کند بیشتر در پایان نامه رشته پزشکی عمومی و رشته های علوم پایه خود را بروز می دهد . چرا که در رشته ها و مقاطع تخصصی و فوق تخصصی این مشکل کمتر وجود دارد زیرا هم اکنون اعتبار مقالات منتشره از پایان نامه مدنظر قرار دارد.
وی یکی از راهکارهای نظارت و پیگیری بر پایان نامه های پزشکی را ایجاد بانک اطلاعاتی و نرم افزاری برای ثبت عناوین پایان نامه ها دانست و گفت: با ثبت عناوین و خلاصه ای از پایان نامه های دانشجویان رشته ها و مقاطع مختلف پزشکی می توان از تصویب پایان نامه تکراری جلوگیری کرد.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان اضافه کرد: این امر نظارت هیئت علمی و مسئولین دانشکده ها را جهت نگارش پایان نامه توسط افراد دیگر به جای دانشجو را بهتر فراهم می کند.
وی یاد آور شد: تأکید بر روی ارائه مقالات چاپ شده در مجلات معتبر از درون مایه پایان نامه ها نیز می تواند به عنوان راهکاری برای جلوگیری از ارائه پایان نامه های غیر مفید در نظام سلامت در نظر گرفته شود.
شهریاری یکی از دلایل عدم تمایل دانشجویان رشته های پزشکی به ارائه پایان نامه های کارآمدتر را نارضایتی آنها از آینده شغلی و تحصیلی خود برشمرد و گفت: رغبت و انگیزه لازم برای این دانشجویان وجود ندارد و همین مسئله موجب می شود در انتخاب پایان نامه ها دقت و حوصله کافی را به خرج ندهند.
نظر شما