به گزارش خبرگزاری مهر، روزنامه "ساندی هرالد" چاپ اسکاتلند امروز در تحلیلی به قلم "دیوید پرات"، دبیر سرویس خارجی خود و با اشاره به سخنان "نیکلاس برنز"، معاون وزیر امورخارجه آمریکا در مراسم امضای قرارداد فوق که گفته بود: از دیدگاه آمریکا خاورمیانه هم اکنون منطقه ای خطرناک تر از 10 تا 20 سال قبل است، نوشت : اگر خاورمیانه اینگونه شده است، دولت آمریکا نقش اصلی را در ایجاد چنین وضعیتی داشته است.
این روزنامه نوشت: اگر کسی دراین باره تردید دارد، همین کافیست که به نتایج اشغال عراق که به ناامن تر شدن منطقه منجر شده، توجه کند. ادعاهای مزورانه دولت بوش نیز که از یک سو خواستار دموکراسی در جهان عرب می شود و ازسوی دیگر انتخاب حماس را در انتخاباتی آزاد و شفاف رد می کند، نیز دلیل دیگری بر این مدعاست.
بر اساس این تحلیل، همچنین سیاست آمریکا در سال گذشته در جریان جنگ رژیم صهیونیستی علیه حزب الله لبنان دلیل دیگری بر این امر است که واشنگتن بازیگر اصلی ایجاد بی ثباتی در خاورمیانه است؛ هنگامی که "جرج بوش" از یک طرف از لبنان به خاطر پیشرفتش در دموکراسی تمجید می کرد و از طرفی دیگر نیروی هوایی این کشور بمب های بانکرباستر را به رژیم صهیونیستی تحویل می دادند تا از آنها برای بمباران بیروت استفاده کند.
در ادامه این تحلیل آمده است : یک قانون ساده درباره سیاست های آمریکا جاری است و آن این که دموکراسی در خاورمیانه مادامی خوب است که در چارچوب منافع این کشور قرار گیرد. شاید یکی از نگران کننده ترین جنبه های قرارداد هفته گذشته میان آمریکا و رژیم صهیونیستی این باشد که بدون هیچگونه پیشرفت دیپلماتیک یا سازشی از سوی اسرائیل در روند صلح خاورمیانه منعقد شد.
در این تحلیل آمده است : اما این سبب تعجب فلسطینی ها نشد که مدتهاست بی طرفی آمریکا را به عنوان یک میانجی زیر سؤال برده اند. آنها می پرسند آیا کشوری که هواپیما و بالگرد و سلاح برای حمله به فلسطینی ها در اختیار اسرائیل قرار می دهد، می تواند یک میانجی صادق در مذاکرات باشد؟
به گزارش مهر، در ادامه تحلیل این روزنامه اسکاتلندی آمده است : به گفته برنز، تهدیدهای ایران علیه اسرائیل که خود تنها دارنده زرادخانه هسته ای در منطقه است، عاملی اصلی افزایش کمک های واشنگتن به تل آویو است. اما این تصور کاملاً بی معنی خواهد بود که فکر کنیم کمک های نظامی آمریکا فقط محدود به دفاع اسرائیل از خود در برابر موشک های ایران خواهد شد، بلکه اسرائیل مجاز است بخشی از سلاح ها را مصرف داخلی کند. شکی نیست که رژیم صهیونیستی بخشی ازتسلیحات اعطایی آمریکا را صرف حمایت از جنبش فتح و " محمود عباس"(ابومازن)، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین در برابر حماس خواهد کرد.
در انتهای تحلیل آمده است: معاون وزیرامورخارجه آمریکا پنجشنبه گذشته(25 مرداد) هنگام امضای قرارداد کمک 30 میلیارد دلاری به اسرائیل، این قرارداد را "سرمایه گذاری برای صلح" توصیف کرد و گفت "صلح بدون قدرت حاصل نمی شود"؛ اما باید گفت جنگ نیز بدون قدرت پیش نمی رود.
نظر شما