به گزارش خبرنگار مهر، موسی رفان صبح امروز در نشستی با خبرنگاران با بیان مطلب فوق افزود: سهام این شرکت در بورس در گذشته عرضه شده بود اما به دلیل اختلاف قیمت متقاضیان و سازمان خصوصی سازی معامله ای صورت نگرفت و سازمان خصوصی سازی تصمیم گرفت که عرضه سهام این شرکت را به بعد از افزایش سرمایه و برگزاری مجمع آن موکول کند.
مدیرعامل شرکت مدیریت پروژه های نیروگاهی ایران( مپنا) با بیان اینکه اطلاعات شرکت به بورس ارسال شده است، تصریح کرد: افزایش سرمایه شرکت انجام شده و پیش بینی شده بود که سرمایه این شرکت طی سه سال به یک هزارو 50 میلیارد تومان افزایش یابد که در حال حاضر افزایش سرمایه به 795 میلیارد تومان صورت گرفته به عبارت دیگر تنها یک سوم افزایش سرمایه این شرکت برای سال آینده باقی مانده است.
رفان با بیان اینکه بودجه اصلاحی شرکت آماده به بورس رفته است، اظهارداشت: EPS مپنا و کل گروه آن بیش از 106 درصد نسبت به زمان عرضه اسفند ماه حاصل شده است، بنابراین امروز شرایط مناسبت تری برای عرضه سهام رد بورس داریم.
به گفته وی مپنا دارای 23 شرکت زیر مجموعه است که به دو بخش تقسیم می شوند که شرکت های گروه اول شرکت هایی هستند که با توجه به ماهیت کار این شرکت با یکدیگر معنا می یابد مانند شرکت پارس که امکان فروش جداگانه آن وجود ندارد و گروه دوم شرکت هایی هستند که امکان فعالیت مستقل آنها وجود دارد.
مدیرعامل شرکت مپنا با بیان اینکه شرکت های ما عمدتا از گروه اول هستند، گفت: شرکت های گروه دوم مانند تولید برق طوس و تولید برق عسلویه هستند که امکان واگذاری آنها در آینده وجود دارد.
وی ادامه داد: سیاست مپنا واگذاری شرکت هایی که در زنجیره تولید قرار دارند نیست و البته این امر به مصلحت نیز نخواهد بود.
رفان در پاسخ به این سوال که چه زمانی بدهی 258 میلیارد تومانی دولت به مپنا بازپرداخت خواهد شد، گفت: موضوع طلب شرکت از دولت بیش از اندازه بزرگ شده است در حالی که ما طلبی از دولت ندارم.
وی با بیان اینکه شرکت مپنا دارای کارفرماهای همچون سازمان توسعه برق دارد که اگر بحث طلب و بدهی وجود دارد با این شرکت ها است و به عبارت دیگر بیش از 80 درصد فعالیت ما نی زبا ای شرکت ها صورت می گیرد و به عنوان نمونه در اواخر سال 84 حدود 600 میلیارد تومان طلب از سازمان توسعه برق داشتیم که در اواخر اسفند ماه همان سال دریافت شد.
مدیرعامل شرکت مپنا گفت: این جریانی روزمره است و در این راستا نیز طرحی دو فوریتی به مجلس در اسفند ماه سال گذشته برای پرداخت بدهی هزار میلیارد تومان صنعت برق رفت که این طرح تصویب نشده اما راهکارهایی برای آن اندیشیده شد و پیش بینی شد که 150 میلیارد تومان در شهریور ماه و 108 میلیارد تومان در اویل پاییز به مپنا پرداخت شود.
وی با بیان اینکه مپنا شرکتی دولتی نیست و از زمان تاسیس تاکنون برخودر دولت با ما مانند شرکت های خصوصی بوده است، گفت: روند فعالیت چند سال گذشته شرکت نیز همه به صورت مناقصه و رقابت های شدید بوده است که در این روند هیچ تغییری حاصل نخواهد شد.
رفان با تاکید بر اینکه بخش عمده درآمد این شرکت و حدود 75 تا 80 درصد از محل تولید تجهیزات و کمتر از 25 درصد از محل پیمانکاری است، افزود: ما در سال های آینده نیز باید در رقابت کارها را بگیریم زیرا رقبای ما شرکت های خارجی نظیر آلستوم و زیمنس هستند.
وی با تاکید بر اینکه شرکت های ژاپنی می توانند رقیب ما باشند و شرکت های چینی قدرت رقابت با ما در مناقصات را ندارند، اظهارداشت: در سال جدید پیش بینی شده بود که 3 میلیارد یورو قرارداد جدید منعقد کنیم که طی 5 ماه گذشته 2 میلیارد یورو آن انجام شده و یا در دست انجام است.
وی بیان کرد: در فعالیت های خارج از کشور در نیروگاه الصدر در عراق شرکت کردیم که ارزش قرارداد آن به 150 میلیون دلار می رسد که سهم مپنا 100 میلیون دلار است، همچنین در قرارداد دو نیروگاه سوریه ای نیز شرکت کرده ایم.
مدیرعامل مپنا فعالیت های خارج از کشور را جزو برنامه های اخیر این شرکت و جزو اهداف سال جاری عنوان کردو افزود: در داخل کشور نیز نیروگاه خرمشهر را با شرکت صبا انرژی وابسته به بنیاد در مناقصه شرکت کدیم و برنده شدیم.
وی ادامه داد: نیروگاه کهنوج یک و دو، نیروگاه زنجان یک و چهار، پکیج 30 توسعه پالایشگاه اصفهان که ارزش کار آن متجاوز از 700 میلیارد تومان برای افزایش تولید بنزین است که کل ارزش قرارداد آن به 640 میلیون یورو می رسد که امید است طی یک ماه آینده به امضاء برسد.
رفان با اشاره به شرکت در مناقصه توربو کمپرسورهای خط انتقال سراسری گاز، اظهار امیدواری کرد که طی یک ماه آینده قرارداد آن که ارزش کار به 900 میلیون یورو می رسد منعقد شود.
وی میزان فروش خدمات و تجهیزات شرکت در سال گذشته را یک هزارو 300 میلیارد تومان و بودجه امسال برای آن را یک هزارو 500 میلیارد تومان اعلام کرد و افزود: در بخش ریلی نیز فعالیت هایی را آغاز کرده ایم که قراردادی به مبلغ 480 میلیون یورو برای ساخت لوکوموتیو با شرکت راه آهن انجام شده که طی یکی دو هفته آینده فعال خواهد شد.
مدیرعامل شرکت مپنا اظهارداشت: در بخش ریلی برای خرید 75 درصد شرکت واگن پارس کارهایی را انجام داده ایم که هم اکنون در بخش قیمت گذاری آن هستیم.
وی یکی دیگر از کارهای این شرکت را بازسازی و ساخت لوکوموتیو به مبلغ 50 میلیون یورو در کرج عنوان کرد و ادامه داد: در بخش نیروگاه فارس نیز فعالیت هایی را آغاز کرده ایم که 50 درصد آن را شریک هستیم و 50 درصد کار نیز توسط اماراتی ها صورت می گیرد و ارزش سرمایه گذاری آن حدود 400 میلیون یورو است که در 20 کیلیومتری شرق شیراز احداث می شود.
نظر شما