جلال ذکایی در گفتگو با خبرنگار مهر، گفت: باید در این زمینه با موارد مشخصی بحث کرد؛ مثلاً اینکه در حال حاضر بخشی از چاپخانه داران ما پروانه صنایع هم دارند. آیا ما اینها را ترغیب کرده ایم که بروند و پروانه صنایع بگیرند یا اینکه ما برای دیگرانی که می خواسته اند بگیرند ممانعتی به عمل آورده ایم؟ اصلاً اینطور نیست.
وی افزود: بخشی از چاپخانه داران هم طبق قانون نظام صنفی هم پروانه صنایع دارند و هم پروانه وزارت ارشاد و از نظر ما این کار منع و مشکل قانونی ندارد.
مدیرکل دفتر چاپ وزارت ارشاد اضافه کرد: نکته ای که ما به دنبال آن هستیم این است که وزارت صنایع در حوزه های سخت افزاری و در تولید موارد اولیه صنعت چاپ وارد شود تا با این کار بتواند صنعت چاپ ما را در مقابل مشکلات احتمالی که ممکن است در آینده این صنعت را تهدید کند بیمه کند و حداقل این صنعت دچار مشکل نشود.
ذکایی گفت: ما در حال حاضر در کشور تولید پلیت و ماشین آلات چاپی نداریم و کاملاً وابسته ایم. پس باید وزارت صنایع در ترغیب سرمایه گذاران برای تولید ماشین آلات چاپ، مواد اولیه اعم از کاغذ، مقوا و مرکب و مواردی از این دست دخالت و ما را کمک کند. اما در حوزه هایی که به ارشاد مربوط می شود مانند صدور پروانه فعالیت چاپخانه و نظارت بر آنها نباید وارد شود چرا که اینها وظایفی حاکمیتی است و قابل واگذاری هم نیست چرا که صنعت چاپ یک کار واسطه ای و خدماتی انجام می دهد و خودش صنعت نیست. بخش تولید ماشین آلات باید در حوزه وزارت صنایع باشد اما بخش خدماتی آن باید در اختیار وزارت ارشاد باشد.
نظر شما