به گزارش خبرنگار مهر ، مهندس مهدی نوید ادهم صبح امروز درجمع خبرنگاران به تشریح عملکرد یک ساله این سازمان پرداخت و افزود: همزمان با آغاز سال تحصیلی جدید، آموزش های دینی اهل سنت و اقلیت های مذهبی پایه های چهارم و پنجم دبستان در کتابی مجزا تالیف شده اند .
معاون وزیرآموزش وپرورش خاطر نشان ساخت: کتب تاریخ و جغرافی سال اول ،عربی، حرفه و فن ، تعلیمات اجتماعی وجغرافی سال دوم وسوم راهنمایی ، مهر امسال تغییرات کلی خواهند داشت .
وی گفت: کتاب های مبانی علم رایانه سال سوم ریاضی-فیزیک و تعلیمات دینی ( دین و زندگی )، اقلیتهای دینی سال دوم دبیرستان جدید التالیف هستند و زیست شناسی وآزمایشگاه (1) سال دوم متوسطه علوم تجربی ، جامعه شناسی (1) سال دوم و ادبیات فارسی(3) سال سوم علوم انسانی تغییر کلی دارند .
نوید ادهم ازتالیف 13 عنوان کتاب جدید در رشته های بخش خدمات و کشاورزی و 12 عنوان کتاب در بخش صنعت فنی و حرفه ای نیز خبر داد وگفت : امسال 57 عنوان کتاب درسی تغییر کلی داشته اند .
معاون وزیر آموزش وپرورش در پاسخ به سوال خبرنگار مهر در خصوص اینکه تغییرات کتابها چه میزان هزینه در برداشته است ، گفت : بخشی از این هزینه ها آشکار و قسمتی پنهان هستند ، چون معلمان نیز باید همگام با تغییرات کتب درسی آموزش ببینند بنابراین تا کنون این رقم تخمین زده نشده است .
نوید ادهم با تاکید بر مشارکت بخش خصوصی در تالیف کتاب های درسی ، اضافه کرد : آمار این مشارکت در سال تحصیلی آینده بیشتر ازامسال خواهد بود .
وی فعالیتهای آموزش وپرورش را دیربازده دانست و گفت : نباید برای رسیدن به تحولات بنیادین به دنبال زمان های کوتاه باشیم .
رئیس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی وزارت آموزش و پرورش ، تولید سند ملی مبتنی بر فلسفه آموزش و پرورش ، چرایی و چگونگی تعلیم و تربیت را از مهم ترین فعالیتهای این سازمان اعلام کرد .
نوید ادهم با اشاره به این که آموزش وپرورش فعلی با سند چشم انداز ملی فاصله دارد و نمی تواند شهروندی هماهنگ با نیازهای 20 سال آینده را به جامعه تحویل دهد ، گفت : تا پایان امسال شاهد به اتمام رسیدن پروژه سنگین سند ملی آموزش وپرورش خواهیم بود .
معاون وزیر آموزش وپرورش ازوجود حدود 80 پروژه تحلیلی و فرا تحلیلی در این سازمان خبر داد و افزود : روز گذشته کمیته ای تلفیقی برای انجام مطالعات تطبیقی این پروژه ها ، فعالیت خود را آغازکرد .
وی به تدوین برنامه درسی ملی به عنوان نقشه ای کامل و جامع برای یادگیری اشاره کرد و افزود: کار مطالعاتی این برنامه 2سال در دستور کار بوده و بنابر ماده واحده شورای عالی آموزش و پرورش اجرایی شدن آن نیز به حدود 2 سال زمان نیاز دارد .
معاون وزیر آموزش وپرورش اظهارداشت: برنامه درس ملی در کشورهای پیشرفته دنیا از 40 سال قبل وجود داشته و برای رسیدن به آموزش وپرورشی متحول در کشورمان ، نیازمند ترسیم چنین نقشه ای هستیم .
نوید ادهم از حضور یکی از اساتید برجسته ریاضیات در سازمان پژوهش و برنامه ریزی طی شنبه تا سه شنبه هفته آینده خبر داد و گفت : فرد مذکور برای کارشناسان سازمان پژوهش و برنامه ریزی یک کارگاه آموزشی برگزار خواهد کرد .
رئیس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی وزارت آموزش و پرورش در ادامه به برنامه های درسی خاص کارآفرینی در مدارس اشاره کرد و در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران مبنی براین که چنین کتبی دست معلمان را برای حرفه آموزی به دانش آموزان می بندد ، اظهار داشت : یادگیری طوطی وار معلمان به دانش آموزان به کارآفرینی منجر نمی شود ، بنابراین آموزش معلمان در این زمینه ضروری است .
به گزارش خبرنگارمهر ، نوید ادهم درست اندیشیدن و عقلانی کردن رفتار کودکان (فلسفه کودکان)را از برنامه های دردستورکار این سازمان عنوان کرد و گفت : تقویت مهارتهای زندگی ، گسترش بخش IT و تولیدات الکتریکی ، ایجاد نرم افزاری برای ایجاد فضای مجازی برخی از دروس دبیرستانی مانند شیمی ، ریاضی، فیزیک و افزودن 200 کارگاه رایانه با ظرفیت 15 رایانه برای هرکارگاه را از دیگر اقدامات و فعالیتهای این سازمان است .
وی یاد آورشد : بیش از 150 میلیون جلد کتاب درسی برای مهر امسال چاپ و در اختیار استان ها قرار گرفته است .
نظر شما