خبرگزاری مهر-گروه استانها- زهرا مقدمی*: اگرتاریخ را که مرور کنیم، مملو از حماسههای مختلف است، حماسههایی که برخی از آنها به دلیل نحوه خلق و شکلگیری آن، برای همیشه در تاریخ ماندگار شده و بعد از گذشته چند قرن، رنگ نباخته است.
در قرن حاضر نیز شاهد خلق حماسههایی از جنس امروزی هستیم، حماسهای که اگر نبود، بیتردید تاریخ برای یک کشور به گونهای دیگر رقم میخورد و بدون شک برای اینکه چنین روزهایی برای همیشه تاریخ در ذهن ما و نسلهای آینده، ماندگار شود، باید این حماسهها را آن گونه که شایسته است، پاس داشت و به نسل آینده تبیین کرد.
تاریخ را که مرور کنیم، مملو از حماسههای مختلف است، حماسههایی که برخی از آنها به دلیل نحوه خلق و شکلگیری آن، برای همیشه در تاریخ ماندگار شده و بعد از گذشته چند قرن، رنگ نباخته است.
در قرن حاضر نیز شاهد خلق حماسههایی از جنس امروزی هستیم، حماسهای که اگر نبود، بیتردید تاریخ برای یک کشور به گونهای دیگر رقم میخورد و بدون شک برای اینکه چنین روزهایی برای همیشه تاریخ در ذهن ما و نسلهای آینده، ماندگار شود، باید این حماسهها را آن گونه که شایسته است، پاس داشت و به نسل آینده تبیین کرد.
اگر بخواهیم از بیبدیل حماسهها در عصر حاضر یاد کنیم، حماسه ۹ دی، یکی از همان بیبدیلها است؛ چرا که فارغ از هر گونه حماسهای که در تقویم ایران اسلامی به ثبت رسیده؛ این حماسه به واسطه اینکه با یک حرکت خودجوش مردم در راستای حمایت از انقلاب انجام شد، از اهمیت دوچندان برخوردار بوده و همین موضوع، تبیین ابعاد مختلف آن را بیش از پیش ضروری مینمایاند.
وقتی قرار است یک ملت برای دفاع از داشتههای خود که به بهای از دست دادن خونهای جوانان این سرزمین به دست آمده است، در صحنه و میدان واقعی حضور پیدا کند؛ این همان لحظهای است که نقشه شوم دشمنان و بدخواهان به معنای واقعی کلمه نقش بر آب خواهد شد؛ چرا که دشمن در برابر سلاحی به نام بصیرت، هیج حرفی برای گفتن ندارد.
فراموش کردن این حماسه، یعنی فراموش کردن ضربهای که دشمن در فتنه ۸۸ به انقلاب اسلامی و سرمایههای واقعی مردم وارد کرد. وقتی قرار باشد در برابر اقدام ناجوانمردانه خیمهسوزان بعد از گذشت چند قرن، به سوگ نشسته و در رثای سید و سالار شهیدان مویه کنیم، این بار اجازه نخواهیم داد پاسخ آتش زدن پرچم امام حسین (ع) در روز عاشورا به قرنهای متمادی بینجامد و این پاسخ دندانشکن در روز ۹ دیماه همان سال داده شد.
کافی است به معجزه اعتقاد داشته باشی و درک کنی که حماسه ۹ دی، بیشباهت به یک معجزه نبود، معجزه الهی که در تاریخ این سرزمین به عنوان یک سند پرافتخار به ثبت رسید تا آیندگان از تعصب و اقدام بصیرتمندانه مردم این دیار در برابر رفتار خصمانه بدخواهان باخبر باشند و برای همیشه تاریخ آن را در حافظه خود با یادگار بسپارند.
محکومیت فتنه در حماسه ۹ دی مختص مذهب، فرهنگ، منطقه و خط اعتقادی خاصی نبود، بلکه هر ایرانی متعصب در میدان مقابله حضور یافت تا جواب دندانشکنی به بدخواهان بدهد که اگر غیر از این بود، حماسهای شکل نمیگرفت، همان طور که در واقعه عاشورا، مسئله اول ایستادن در صف حق علیه باطل بود، نه فقط دین و مذهب خاص و همان گونه شد که واژه آزاده بودن توسط ۷۲ تن صرف شد.
بیشک یکی از پیامهای مهم حماسه ۹ دی بعد از گذشت ۱۲ سال، لزوم بصیرتافزایی در جامعه امروز است؛ چرا که فتنه مختص زمان و مکان خاص نبوده و هر لحظه جاری و ساری است، به همین خاطر تا زمانی که به سلاح ادراک قوی از موقعیتها، بینش و بصیرت مسلح باشیم، هیچ شبههای قادر نخواهد بود ذهن انقلابی مردم ایران را به مسیر دیگری سوق دهد.
امروز بیش از هر زمان دیگری باید بتوانیم حق و باطل را به درستی از هم تشخیص دهیم؛ چرا که یکی از عوامل مهم در شکلگیری فتنه، درک نادرست این دو از هم است. فراموش نکنیم که شعار فتنهگران طرفداری از قانون در انتخابات سال ۸۸ بود اما در عمل بر خلاف قانون عمل میکردند و این خود میتواند تشخیص را سخت و پای بصیرت را به میان بکشد.
امروز بر همه مسئولان نظام واجب است تا فارغ از هر گرایش سیاسی، ابتدا به ساکن در خط مقدم که همان خط مردم است قرار گیرند؛ چرا که در نهایت امر، همین مردم هستند که در سختیها و بحرانهای مختلف، در میدان عمل حضور یافته و با جانفشانی، بصیرت را به معنای واقعی کلمه صرف کردند.
*خبرنگار
نظر شما