۳۱ مرداد ۱۳۸۶، ۹:۳۷

نخستین بویه مهار کشتی در دانشگاه صنعتی اصفهان ساخته شد

نخستین بویه مهار کشتی در دانشگاه صنعتی اصفهان ساخته شد

اصفهان - خبرگزاری مهر: برای اولین بار در کشور پروژه طراحی و ساخت 20 فروند بویه مهار کشتی در پژوهشکده علوم و تکنولوژی زیر دریایی دانشگاه صنعتی اصفهان اجرا و آماده تحویل شد.

به گزارش مهر به نقل از دانشگاه صنعتی اصفهان، رئیس پژوهشکده علوم و تکنولوژی دانشگاه صنعتی اصفهان گفت: این بویه ها به سفارش شرکت نفت فلات قاره ساخته شده است.

رئیس پژوهشکده علوم تکنولوژی زیر دریای دانشگاه صنعتی اصفهان افزود: این بویه ها از لحاظ علمی و فنی دارای اهمیت است و عملیات ساخت آن در مدت یک سال توسط پژوهشگران دانشگاه صنعتی اصفهان به بهره برداری رسیده است.

غلام علی رئیسی افزود: بویه های مهار کشتی در دو کلاس و در 6 تیپ متفاوت با توجه عمق آب و دیگر پارامتر ها و همچنین در نظر گرفتن مسائل تعمیر و نگهداری با ابعادی به قطر 5/1 تا 5/2 متر و وزن 5/1 تا 3 تن و در تناژ کل 50 تن ساخته شده اند.

این مسئول ادامه داد: برای ساخت این بویه ها از مواد اولیه استاندارد دریایی استفاده اشده و به منظور عملکرد مطلوب در شرایط دریایی در آنها از تکنولوژی رنگ های پایه شیشه استفاده شده است.

رئیسی پیرامون نحوه عملکرد و هدف از ساخت این بویه ها اظهار داشت: این بویه ها جهت نصب در مناطق عملیات نفتی جنوب طراحی شده و با توجه به اینکه در این مناطق لوله های نفت و گاز متعددی در کف دریا نصب شده است لنگر اندازی کشتی ها با ریسک صدمه زدن به این لوله ها همراه است لذا با وجود بویه های مهار که توسط لنگرهای ثقلی فرورونده در مناطق مناسب ، به کف دریا نصب نصب می شوند، کشتی ها می توانند بدون لنگر اندازی و حتی در شرایط نا مناسب جوی خود را به وسیله این بویه ها مهار کنند.

در بخش پایانی سخنان خود از موفقیت آمیز بودن تست های مختلف بر روی این بویه ها خبر داد و گفت: تست های لازم شامل تست های هیدرو استاتیک، NDT و دیگر آزمایش های لازم در آزمایشگاه هیدرودینامیک پژوهشکده با موفقیت بر روی این بویه ها انجام شده است.

کد خبر 538904

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha