به گزارش خبرنگار مهر، سید باقر پیشنمازی صبح امروز در یک نشست خبری گفت: متأسفانه مدیران و اولیاء تنها به مسائل آموزشی و درسی دانش آموزان توجه می کنند در حالیکه دانش آموز با کسب افتخار در مهارتهای گوناگون، فعالیتهای مختلف ورزشی و هنری خود را باور کرده و شخصیتش شکل می گیرد.
وی از توجه ویژه این معاونت به فعالیتهای پرورشی و ورزشی فرا مدرسه ای خبرداد و افزود: در برنامه های داخل مدرسه همه چیز در کنترل، انتخاب و مدیریت مدیران و مسئولان مدرسه است و فضای سنگین مدارس فرصت جنب و جوش، فعالیت و نشاط را از دانش آموزان گرفته است.دانش آموز باید حق انتخاب داشته باشد و بتواند هر رشته ای را که دوست دارد جهت فعالیت انتخاب کند.
معاون پرورشی وتربیت بدنی وزارت آموزش و پرورش ضمن انتقاد از کوتاهی مدت زمان زنگهای تفریح مدارس گفت : نگاه اولیاء و مدیران آموزشی نسبت به فعالیت های پرورشی باید تغییر کند که لحاظ شدن فعالیتهای پرورشی،هنری و مهارتی درطرح جایگزین کنکور می توانست به این تغییر کمک کند که متأسفانه توسط مجلس رد شد.
وی با اشاره به تصویب قانون آیین نامه احیاء معاونت پرورشی و تربیت بدنی از قرار گرفتن 2 اداره کل و 3 دفتر در ساختار جدید تشکیلاتی این معاونت خبر داد و گفت : اداره کل تربیت بدنی مدارس، دفتر سلامت و پیشگیری، دفتر فضاسازی قرآنی و فرهنگی هنری، دفتر مطالعات و استانداردسازی منابع و برنامه ها به همراه معاونت بهداشت روانی و دو مدیریت تربیت اقتصادی و زیستی و مدیریت اجرایی ساختار جدید تشکیلاتی این معاونت را تشکیل می دهند.
معاون وزیر آموزش و پرورش افزود: مدیریت تربیت اقتصادی و زیستی یک بحث جدید و نو است که در راستای اهداف 8 گانه آموزش و پرورش به اجرا در می آید و می تواند ضمن تربیت و ایجاد درک اقتصادی در دانش آموزان ، آثار اجتماعی خوبی نظیر مدیریت زمان و هزینه را به دنبال داشته باشد.
وی کمبود شدید نیروی انسانی متخصص تربیت بدنی و پرورشی را از مشکلات این معاونت دانست و یادآورشد: در کل کشور به 90 هزار مربی پرورشی نیاز داریم که در حال حاضر تنها 36 هزار مربی پرورشی داریم و با توجه به سهمیه ای که وزارت آموزش و پرورش از سازمان مدیریت در اختیار دارد تنها می تواند در سال جاری 5000 مربی را استخدام نماید.
پیشنمازی همچنین به کمبود 8000 مربی تربیت بدنی متخصص در مدارس اشاره کرد و افزود: در صدد افزایش ساعات ورزش به 3 ساعت هستیم ، که در این صورت با کمبود 20 هزار مربی تربیت بدنی مواجه خواهیم بود.
معاونت پرورشی و تربیت بدنی وزارت آموزش و پرورش اظهار داشت : 14 روش را برای جبران کمبود مربی پیشنهاد کرده ایم که از آن جمله می توان به استفاده از نیروهای مازاد کلان شهرها، استفاده از سایر معلمان و نیروها در ساعات غیر موظف و با درنظر گرفتن آزمون ها،مصاحبه ها و آموزش های مستمر اشاره کرد.
وی سرانه اعلام شده برای هر دانش آموز را 11هزار تومان اعلام کرد و گفت : سال گذشته این رقم در حدود 19 هزار تومان بوده و با توجه به این کاهش و اختصاص بودجه های استانی ، با کمبود مواجه خواهیم شد.
پیشنمازی همچنین ، دانش آموز محوری، تلفیق آموزش و پرورش در کتاب درسی دانش آموزان و تربیت مدرس، توجه به جلوگیری از تبعیض در حقوق، دریافت ها و ساعات کاری مربیان پرورشی و قرار دادن دانش آموزان در محیطهای خارج از کلاس را از مهمترین ویژگی های برنامه های پرورشی این معاونت در سال جاری دانست.
نظر شما