رييس انجمن خوردگي ايران در گفت و گو با خبرنگار اقتصادي مهر با اشاره به قدمت يكهزار ساله صنعت رنگ در ايران گفت: صنعت رنگ و رزين در ايران نسبت به كشورهاي پيشرفته از جايگاه خوبي برخوردار نيست.
محمود كثيريها ميانگين مصرف سرانه رنگ در ايران را دو كيلوگرم ذكر كرد و افزود: مصرف سرانه رنگ در كشورهاي اسكانديناوي 22 كيلوگرم ، در كشورهاي آلمان، انگليس و فرانسه بين 16 تا 17 كيلوگرم و درآمريكا 14 كيلوگرم است.
به گفته وي صنعت رنگ و رزين در ايران صنعتي سنتي است كه با مديريت سنتي اداره مي شود كه بايد بسترمناسب براي اينكه مديران اين صنعت نگرش علمي پيدا كنند، فراهم شود.
كثيريها با اشاره به اينكه آلمان از نظرصادرات رنگ و رزين در مقام نخست قرار دارد ، افزود: در آلمان روزانه 500 تن رنگ توسط يك كارخانه كوچك با داشتن 40 كارگر توليد مي شود، در حالي كه اين ميزان رنگ در ايران در كارخانه هاي بزرگ يكماهه و در كارخانه هاي كوچك يكساله و با حداقل 80 كارگر توليد مي شود.
وي با اشاره به واردات محصولات رنگ و رزين گفت: مواد اوليه اين صنعت از خارج وارد مي شود و در ايران فقط مواد اوليه را تركيب مي كنند. به گفته وي، عمده مواد اوليه صنعت رنگ و رزين از كشورهاي اروپاي غربي وارد مي شود.
وي در عين حال خاطرنشان كرد: دانشگاه صنعتي اميركبير تنها دانشگاه در خاورميانه است كه در دانشكده پليمر و رنگ آن متخصصين زيادي سالانه فارغ التحصيل مي شوند.
به گفته وي، براي توسعه صنعت رنگ در ايران و كسب جايگاه شايسته در جهان بايد قوانين تجارت اصلاح شود.
نظر شما