۳ بهمن ۱۳۸۲، ۱۲:۰۹

رئيس مركز لرزه نگاري موسسه ژئوفيزيك دانشگاه تهران در گفت وگو با "مهر" :

پيش بيني هاي غير واقعي زمان وقوع زلزله درتهران فقط موجب نگراني مردم مي شود

 پيش بيني هاي غير واقعي زمان وقوع زلزله درتهران فقط موجب نگراني مردم مي شود

رئيس مركز لرزه نگاري موسسه ژئو فيزيك دانشگاه تهران گفت : شايعه وقوع زلزله تهران در روزهاي آتي كاملا بي اساس است و به طور كلي امكان تشخيص و پيش بيني زلزله قبل از وقوع آن به هيچ وجه وجود ندارد .

دكتر نوربخش ميرزايي در گفت و گو با خبرنگار اجتماعي مهر افزود: با توجه علم زمين شناسي امروز به طور كلي امكان پيش بيني زمان وقوع زلزله در هيج مكاني وجود ندارد و فقط بر اساس سوابق تاريخي و داده هاي آماري  مي توان احتمال وقوع زلزله را در يك بازه زماني پيش بيني كرد كه البته اين پيش بيني ها نيز خيلي قابل اعتماد نيست.

وي اضافه كرد:گسلهاي تهران كاملا شناخته شده است وموسسه ژئو فيزيك دانشگاه تهران ازهشت سال پيش با نصب 10 ايستگاه  لرزه سنجي در مناطق مختلف تهران به طور 24ساعته همه حركات زمين را ثبت وكنترل مي كند وتاكنون هيچ حركت غير طبيعي زمين در محدوده شهر تهران به ثبت نرسيده و شايعه وقوع زلزله در روزهاي آينده به هيچ وجه صحت ندارد .

وي ادامه داد: بر اساس داده هاي تاريخ گسلهاي تهران در يك دوره 180 تا 190 ساله فعال مي شوند و با توجه به وقوع يك زلزله  نسبتا شديد در سال 1830 ميلادي در تهران عده اي از كارشناسان وقوع يك زمين لرزه نسبتا قوي را در 10 تا 20 سال آينده پيش بيني مي كنند در حالي كه اتكا به اين داده ها چندان صحيح و دقيق نيست و فقط مي تواند براي برنامه ريزي هاي بلند مدت مورد استفاده قرار گيرد .

وي اضافه كرد : به طور كلي اعلام زمان خاصي براي  وقوع زلزله قبل از آن  از سوي هر كس كه باشد قابل قبول نيست و با توجه به اينكه بر اساس علوم امروز نمي توان زمان دقيق وقوع  زلزله را تعيين كرد بهتراست  در اين مورد سكوت كنيم واز پيش بيني هاي  بي اساس كه فقط موجب نگراني مردم مي شود  بپرهيزيم .

وي گفت : متاسفانه برخي افراد بدون توجه به تبعات سخنان خود به پيش بيني هاي بي اساس در مورد زمان وقوع زلزله در تهران اقدام مي كنند  و موجب آشفتگي و نگراني مردم مي شوند. حتي ممكن است اين سخنان ريشه هايي در خارج از مرزهاي كشور داشته باشد بنابراين مسئولان و مردم بايد بدون توجه به اين صحبتها برنامه ريزي هاي خود را براي مقاوم سازي و ايجاد آمادگي لازم براي مقابله با زلزله به دست آورند .

دكتر نور بخش ميرزايي افزود: به طور كلي سه گسل عمده در تهران وجود دارد ، مهمترين آنها گسل شمال تهران است كه سابقه لرزه خيزي آن به طور دقيق مشخص نيست ، ديگر در شمال و جنوب شهر ري در منطقه كهريزك است و ديگري گسل مشاء - فشم در شمال شرقي تهران است كه با توجه به فاصله 20 كيلومتري آن از تهران خطر آن كمتر از دو گسل ديگر است .

وي ادامه داد: از نظر علمي ممكن است فعاليت هر يك از اين گسلها موجب فعاليت گسلهاي ديگر يا گسلهاي كوچك ديگر در شهر تهران شود بنابر اين بهتر است تا جاي ممكن از ساخت و ساز بر روي اين گسلها خودداري شود و از حضور جمعيت زياد در محدوده هاي پر خطر كاست اما ايجاد هراس و وحشت در دل مردم مشكلي را حل نمي كند و فقط اجراي اقدامات اصولي و منظم با برنامه ريزي هاي منطقي و سريع مي توان راه گشا باشد  . 

کد خبر 53955

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha