به گزارش خبرنگار مهر پرویز داوودی در مراسم افتتاح شانزدهمین نمایشگاه بین المللی فرش دستباف یکی از نکات پرفروغ فعالیت های دولت نهم را ارتقا صادرات غیر نفتی دانست و گفت: صادرات غیر نفتی نسبت به سال 83 بیش از 7 برابر شده است، به نحوی که هم اکنون این موضوع به عنوان یکی از محورهای رشد و توسعه توسط دولت نگریسته می شود.
معاون اول رئیس جمهوری افزود: در راستای رسیدن به ارقام بالاتر صادرات غیر نفتی باید تلاش کرد، این در حالی است که صادرات غیر نفتی توسط بخش خصوصی صورت می گیرد، بنابراین سهم این بخش باید در تمام بخش ها از جمله صادرات غیر نفتی افزایش یابد.
وی اظهارداشت: فرش پدیده منحصر به فردی است که نمی توان آن را تنها در بحث های ارزآوری های صادراتی، ارزش افزوده بالا و اشتغال محدود کرد، این در حالی است که بحث اشتغالزایی در صنعت فرش یک نمایش بسیار قوی را به خود اختصاص داده ا ست.
داوودی تصریح کرد: بحث فرش موضوعی است که هنر، فرهنگ و تمدن ایران را به همراه دارد و توانایی ایرانیان در ذوق و سلیقه بافت فرش بسیار بالا است، به نحوی که در دنیا همه ملت ایران را با فرش می شناسند.
وی اظهار داشت: ایران علاوه بر اینکه ملتی هسته ای است به زودی در تمام زمینه ها صاحب نام می شود، بنابراین باید به توانایی و فرهنگ های غنی و دین اسلام که ما را هدایت می کند به عزت اسلامی و بزرگواری ملت مان اعتماد کنیم، آنگاه ملت ایران در دنیا کارهای فوق العاده ای انجام خواهد داد.
معاون اول رئیس جمهور اظهار داشت: فرش چنین نقشی را برای کشور ایفا می کند، بنابراین نباید آن را صرفا در قالب ها و معیارهای اقتصادی بنگریم و باید تمهیدات خاصی را بیاندیشیم.
وی خاطرناشن کرد: باید نشان دهیم که فرهنگ و هنر ایرانی در دنیا سرآمد است و در این راستا قطعا بیش از کارهایی که تا کنون برای فرش انجام داده ایم را پی گیری کنیم، چرا که فرش ایران استحقاق توجه بیشتری را دارد.
داوودی مسئولیت وزارت بازرگانی را در راستای اعتلای جایگاه فرش دستباف بسیار سنگین ذکر کرد و گفت: وزارت بازرگانی باید در جهت احیای جایگاه فرش ایرانی در دنیا نقش فعالی داشته باشد و در این راستا هر گونه پیشنهادی که این وزارتخانه در زمینه فرش به دولت ارائه می دهد، دولت بدون هیچ گونه ملاحظه و تعاملی آن را تصویب می کند.
وی گفت: در حال حاضر تولیدات فرش ایران حدود 720 میلیارد تومان است و این ظلمی است که به فرش روا داشته شده، چرا که باید توجه داشت که با توجه به هزینه مواد اولیه، نخ و ابزار آلات که از رقم 720 میلیارد تومان تولید، رقم 240 میلیارد تومان را به خود اختصاص می دهند 70 درصد هزینه هنر است.
به گفته معاون اول رئیس جمهوری اگر ما معدنی را از زیر خاک در آورده و نفتی را استخراج می کنیم و محصولات حاصله را به کشورهای دنیا صادر می کنیم هنر نکرده ایم، بلکه باید کار خود را بر روی صادرات کالاهای مزیت داری نظیر فرش معطوف کنیم.
داوودی گفت: فرش با داشتن 70 درصد ارزش افزوده بالاترین رقم ارزش افزود ه را میان کالاهای صادراتی ایران به خود اختصاص داده که بخش اعظم آن صادرات هنر، مدیریت طرح و نقشه فرش است.
وی میزان اشتغالزایی فرش دستباف را 5/4 میلیون نفر به صورت مستقیم و غیر مستقیم ذکر کرد و گفت: این به معنای آن است که فرش دستباف با احتساب صادرات نزدیک به 5/6 میلیون نفر را مشغول به کار کرده که 10 درصد جمعیت را شامل می شود، بنابراین صادرات فرش چیزی نیست که بتوان آن را به راحتی کنار گذاشت.
معاون اول رئیس جمهور گفت: در دولت نهم تمرکزی برای صادرات فرش و به طور کلی موضوع فرش ایجاد شده که وزارت بازرگانی عهده دار ارتقا این صنعت است، این درحالی است که تلاش شده موارد متعددی را به عنوان سیاست در دستور کار خود قرار دهد.
وی افزود: نزدیک به 20 سیاست در این وزارتخانه برای صنعت فرش اتخاذ شده که از جمله آن بازاریابی، صادرات فرش با استفاده از حضور در نمایشگاهها، آموزش فرش بافان، آموزش دانشگاهی و نمایشگاه های مجازی در قالب پرداخت انواع تسهیلات به صادر کنندگان است.
داوودی گفت: قطعا باید حرکت بسیار خوبی در صنعت فرش رخ دهد به نحوی که صنعت فرش سفارش پذیر و تقاضا محور شود، این در حالی است که باید این صنعت را به دنیا شناسایی کنیم، چرا که همه مردم دنیا علاقمندی خاصی به هنرهای دستی از جمله فرش دستباف ایران دارد.
وی خواستار بهره گیری از تبلیغات موثر و فرهنگ سازی برای فروش فرش دستباف ایران شد و گفت: اگر دنیا عمق زیبایی و هنر بی بدیل ایرانی را بشناسد، آنگاه تقاضا ایجاد می شود و صنعت فرش می تواند بر مبنای تقاضا مجموعه خود را رشد دهد.
معاون اول رئیس جمهور با اشاره به کاهش صادرات فرش دستباف ایران گفت: این موضوع تنها مبتلا به کشور ما نیست و سایر کشورها از جمله هند، پاکستان، ترکیه و نپال نیز با آن دست و پنجه نرم می کنند، البته نوسانات کاهش صادرات در هند و پاکستان کمتر از سایر کشورها بوده و این پدیده ای است که باید آن را شناسایی کرد تا متوجه شد، کاهش تقاضا برای فرش دستباف در دنیا چه بوده است.
وی با انتقاد از اهمال صورت گرفته در چند سال اخیر بر روی فرش دستباف ایران گفت: سیاستگذاری درستی صورت نگرفته و بنابراین باید در جهت ارتقا تقاضا و اصلاح سیستم تولید فرش دستباف گام برداشت و در این راستا سیاستهای مبنایی و ریشه ای را اتخاذ کرد.
داوودی اظهار داشت: مشکل جوایز صادراتی فرش با تصویب تبصره از سوی دولت برای جبران کسری منابع جوایز صادراتی ارائه شده حل خواهد شد.
وی خواستار بهره گیری از ابزارهای جدید ارتباط جمعی دنیا برای شناساندن فرش دستباف ایران به کشورهای مختلف جهان شد.
نظر شما