۲۴ دی ۱۴۰۰، ۱۵:۰۲

در کهگیلویه و بویراحمد؛

بازداشت ۳۰نفر از مخلین نظم و امنیت عمومی در یاسوج

بازداشت ۳۰نفر از مخلین نظم و امنیت عمومی در یاسوج

یاسوج_ دادستانی مرکز کهگیلویه و بویراحمد از بازداشت ۳۰نفر از مخلین نظم و امنیت عمومی در یاسوج خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، دادستان مرکز کهگیلویه و بویراحمد در اطلاعیه‌ای در واکنش به حوادث اخیر شهر یاسوج و بازنشر تصاویر برخی درگیری‌ها که اغلب قدیمی بوده، آورده است: از آنجا که در چند روز اخیر جرایمی در سطح شهرستان بویراحمد اتفاق افتاده و باز نشر گسترده و سلسله وار این حوادث در فضای مجازی متأسفانه موجب القای حس نا امنی شدید بین خانواده‌ها و بد نام شدن استان گردیده است، لازم می‌دانم چند نکته را جهت استحضار مردم عزیز و تنویر افکار عرض نمایم.

نکته اول: چون دستگاه قضائی خود را مکلف به مردم داری و ارتباط و پاسخگویی به مردم می‌داند و در تمام حوادث اخیر موضع اتخاذ نموده و صراحتاً از طریق تلویزیون و رسانه‌ها و فضای مجازی روشنگری نموده، متأسفانه امروز به تنهایی مورد حمله قرار گرفته و باید پاسخگوی تمام مشکلات اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و… باشد.

نکته دوم: مردم عزیز به درستی از دستگاه قضائی تقاضای برخورد قاطع و بازدارنده با مخلین نظم و امنیت عمومی را دارند که جهت اطلاع شما عزیزان وقتی بنا به گواه آمار استان ما به لحاظ فروانی جرایم خشن جز استان‌های خوب کشور است، ولی به لحاظ جمعیت کیفری زندان‌ها استان ششم کشور هستیم این به چه معناست؟ آیا نتیجه این آمار جز این است که استفاده از مجازات زندان در استان ما بسیار زیاد بوده است؟

فقط در چند مدت اخیر بیش از ۳۰ نفر با قرار بازداشت موقت روانه زندان شدند به عنوان مثال افرادی که در بن سنجان تیراندازی کردند همگی بازداشت هستند و بازسازی صحنه با حضور مردم و رسانه‌ها انجام شد و ان شاالله هفته آینده گزارش مستند و تصویری از داخل زندان اعلام خواهد شد.

نکته سوم: بر خلاف تصور عموم مبنی بر اینکه این افراد اشرار سابقه دار هستند، باید عرض کنم متأسفانه بسیاری از این افراد نوجوان و جوانان فاقد سابقه کیفری هستند. همه آنها هم فقیر و بی بضاعت نیستند و بعضاً از خانواده‌های مرفه هستند و این زنگ هشداری است برای جامعه و خانواده است.

نکته چهارم: تمام این درگیری‌ها یا خانوادگی یا دو طرفه و بر اساس اختلاف قبلی و با برنامه ریزی قبلی بوده است.

متأسفانه در بازجویی‌ها مشخص شده که بسیاری از این اقدامات و جرایم ریشه در مسائل پوچ و بی ارزش مانند اختلاف در قیمت یک کالا، برخورد آینه دو ماشین، فحش و ناسزا گفتن یک طرف به طرف مقابل، دعوا در بازی فوتبال و… که همگی نیازمند افزایش آستانه تحمل و ارتباط منطقی و صبورانه و محترمانه افراد با یکدیگر دارد، بوده است.

نکته پنجم: متأسفانه آنچه بیشتر از این جرایم به امنیت استان ضربه می‌زند، انتشار گسترده کلیپ‌ها و تصاویر در گروه‌های خانوادگی و ایلی و طایفه‌ای است که با توجه به شرایط خاص استان ما از یک سو باعث القا حس نا امنی و از سوی دیگر قبح شکنی بین جوانان و نوجوانان می‌شود.

اتفاقات مجرمانه غیر قابل ذکری در بسیاری از استان‌ها اتفاق می‌افتد و هیچ باز نشری در فضای مجازی ندارد چون این کار خود مصداق ترویج خشونت است.

لیکن در استان ما از هر دعوای خیابانی و حتی اختلاف خانوادگی فیلم و کلیپ تهیه و چون حضور مردم در فضای مجازی هم طایفه‌ای است ظرف چند دقیقه تمام استان را در بر می‌گیرد.

نکته ششم و بسیار مهم اینکه بسیاری از این کلیپ‌ها یا مربوط به استان ما نیست و یا مربوط به قبل است مانند کلیپی که تحت عنوان درگیری بلوار ارم پخش شد، اگر دقت بفرمائید درختان در این فیلم سبز هستند و پوشش افراد (لباس آستین کوتاه) نشانگر این حادثه در فصل دیگری است و توضیح اینکه این دعوا نیز مربوط به دو خانواده روستایی بوده و تشکیل پرونده شده است.

نکته هفتم و باز هم مهم: طبق بررسی‌های صورت گرفته بازنشر سلسله وار و گسترده این کلیپ‌ها و ادغام کلیپ‌های غیرمرتبط بعضاً توسط افرادی بوده که قاطعیت و برخورد دستگاه قضائی را لمس کرده اند و الان جهت انتقام دست به تخریب گسترده زده اند.

نکته هشتم: باز هم تاکید می‌کنم خط قرمز دستگاه قضائی استفاده از سلاح سرد و گرم می‌باشد و شدید ترین برخوردها و احکام صورت گرفته و خواهد گرفت که گزارش مختصری از آن به عرض مردم عزیز خواهد رسید.

اما به نظر شما با شرایط فعلی جامعه و فضای مجازی آیا اعلام هر روزه مجازات‌های اعدام، زندان، شلاق و تبع در فضای مجازی و عمومی اگر چه ممکن است تا حدودی بازدارنده باشد و از این حیث مفید است، اما آیا تکرار هر روزه آن باعث ایجاد احساس ناامنی و توجه افکار عمومی به سمت استان عزیزمان نخواهد بود؟

نکته نهم: مگر در همین ایام احکام قصاص، اعدام، حبس طولانی مدت، شلاق و تبعید اجرا و اعلام نشد؟

اگر چه مقررات فعلی جزایی امکان مجازات علنی را محدود نموده، ولی مگر هر روزی که مجازات‌ها اعمال شد از طریق رسانه‌ها و فضای مجازی اطلاع رسانی نشد؟

متأسفانه بدون آسیب شناسی دقیق همه صحبت‌ها و پیشنهادات و انتقادات منتهی به عدم برخورد شدید قضائی بوده است. در حالی که در این دو سال برخوردها چند برابر شده و فقط بازداشت‌ها امسال ۲۵ درصد افزایش داشته است.

نکته دهم: تا کنون چند همایش و بحث آسیب شناسی در خصوص بیکاری، مهاجرت بی رویه و حاشیه نشینی شدید در شهر یاسوج، کاهش اعتقادات مذهبی، طراحی نامناسب شهری و ساخت و سازهای غیرمجاز، سنت‌ها و رفتارهای غلط مانند استفاده از سلاح در مناسبت‌ها و مراسمات، عدم آموزش و نظارت خانواده‌ها بر فرزندان، کاهش نظارت‌ها و فعالیت‌های پرورشی در مدارس، قهرمان سازی از شرارت‌ها و رفتارهای غلط جوان‌ها در میان طوایف و ترویج فرهنگ غلط «کُر قوچی و دست درار»، در این استان برگزار شده است؟.

دستگاه‌ها و نهادهای متولی و نخبگان به مردم گزارش دهند و نتیجه اقداماتشان را نشان دهند.

نکته یاز دهم: وظیفه اصلی دستگاه قضائی برخورد بوده که با افتخار دو انتخابات در دو سال اخیر با حضور مقتدرانه دادسراهای استان با امنیت کامل برگزار شد. تمام قضات برای اولین بار در کنار عزیزان نیروی انتظامی بر روی صندوق‌ها حضور داشتند.

تاکنون هشت مرحله طرح ارتقا امنیت برگزار شد و بیش‌از هزار دستگاه خودروی متخلف با دستور قضائی روانه پارکینگ شد.

تکرار می‌کنم که آمار بالای زندانیان در استان ما و تذکرات هفتگی مقامات کشوری نشان از عزم و شدت برخورد قضائی دارد.

اگر شاهد برخوردهای خانوادگی و استفاده نوجوانان و جوانان که همگی فرزندان ما و شما هستند از سلاح هستیم، آیا تنها راه اصلاح امور زندانی کردن این افراد است؟

و آخر اینکه با نگاه منصفانه و علمی دستگاه قضائی با این همه زندانی عامل ایجاد رفتار و فرهنگ غلط و استمرار و ترویج آن بوده است؟

کد خبر 5399407

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha