به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دبیرخانه شورای اطلاعرسانی دولت، در 2 سال نخست عمر دولت نهم در کلیه بخشهای اقتصادی فعالیتهای مختلفی صورت گرفته که چندین اقدام بزرگ دولت بیش از دیگر برنامههای اقتصادی آن، موفقیتآمیز بوده است.
بینظیرترین اقدام دولت اسلامی نهم موفقیت در سفر به کلیه مناطق کشور و دیدار با مردم دوردستترین شهرها و شهرستانهای ایران است.
در دوره دو ساله اول فعالیت دولت و رییسجمهوری به بیش از 336 شهرستان در 30 استان سفر انجام شده و جمعاً 6119 مصوبه برای عمران، آبادانی و سرعت بخشیدن به پیشرفت و حل مشکلات مردم به تصویب رسیده است.
رییسجمهور و دولت نهم تنها رییسجمهور و دولتی هستند که تاکنون در تاریخ ایران موفق به بازدید از همه شهرهای کشور و دیدار با مردم سراسر ایران شدهاند.
در این مدت برای انجام سفرهای رییسجمهور بالغ بر 2300 ساعت پرواز و حضور در مناطق مختلف کشور صورت گرفته که بیش از دو برابر کل سفرها و دیدارهای مردمی دولتهای گذشته است.
از جمله نکات مهم سفرهای استانی رویکرد سوق دادن اعتبارات به مناطق محروم است به طوری که استانهای کهگیلویه و بویراحمد، گلستان، گیلان، زنجان و چهارمحال و بختیاری که از استانهای محرومند بیشترین اعتبار را دریافت کردهاند.
در طول 30 سفر استانی به منظور بسترسازی رشد و توسعه متوازن و توزیع عادلانه امکانات و اعتبارات با اولویت مناطق محروم برای مطالعه و احداث 124 طرح بزرگ پالایشگاهی، پتروشیمی و تولیدی، 215 شهرک صنعتی و 14 هزار و 528 واحد تعاونی اقدام شده است.
همچنین در بخش زیربنایی برای 236 پروژه راه اصلی و اتوبان، 33 فرودگاه، 64 خط راهآهن، 44 نیروگاه، 166 سد، 149 طرح فاضلاب شهری و روستایی و گازرسانی به 128 شهر و 4 هزار و 829 روستا تعهد شده که در حال اجرا میباشد.
دولت اسلامی نهم در زمینه برنامهریزی جهت برخی از مشکلات لاینحل کشور اقدام نموده است که برخی از آنها از مهمترین مسائل پیشروی پیشرفت کشور بوده و با به سرانجام رسیدن آنها مسیر حرکت و آینده کشور بسیار پرامیدتر خواهد گردید.
از جمله این مسائل میتوان به مسئله «مدیریت استفاده از سوخت» ، «برنامهریزی جهت ساخت سالیانه 5/1 میلیون واحد مسکونی جهت رفع معضل مسکن» و «کمک به حل معضل اشتغال از طریق به صحنه آوردن مردم در بنگاههای کوچک» اشاره کرد.
برنامهریزی دولت در طراحی کارت هوشمند سوخت که به باور بسیاری اقدامی ناممکن مینمود و سهمیهبندی بنزین موجب صرفهجوی حدود 50 هزار میلیارد ریالی در کشور گردیده که زمینه تکمیل نظام تأمین اجتماعی، تکمیل شبکه راهآهن کشور و افزایش قابل توجه ظرفیت پالایشگاهها و نیروگاههای کشور را فراهم خواهد نمود.
همچنین با برنامهریزی دولت حجم ساخت مسکن به حدود 5 برابر متوسط دولتهای گذشته افزایش خواهد یافت و در طراحی 4 ساله عملاً با حذف قیمت زمین از مسکن، معضل حاد مسکن مرتفع خواهد گردید.
در زمینه اشتغال نیز بر اساس گزارش وزارت کار و امور اجتماعی در سال 85 بیش از 760 هزار طرح با اعتباری حدود 10 هزار میلیارد تومان در بخش بنگاههای اقتصادی زودبازده ساماندهی و به بانکها ارسال شده است.
بر اساس این برنامهریزیها و طبق اعلام مرکز آمار ایران با وجود آنکه در سال حدود یک میلیون و 200 هزار متقاضی جدید به بازار کار اضافه میشود نرخ بیکاری نه تنها تثبیت شده، بلکه در 17 استان کشور کاهش یافته و جمعاً نیز در بهار 1386 با 03/0 درصد کاهش به 2/11 رسیده است.
با وجود آنکه در دوره اوج رشد جمعیت جوان و تقاضای کار هستیم، نرخ بیکاری جوانان میان 15 تا 29 ساله که در سال 1383، 24 درصد بود هم اکنون به 23 درصد کاهش یافته و با طرحهای دولت این کاهش باز هم ادامه خواهد یافت.
حجم کار عمرانی دولت نهم در سال 85 به نسبت سال 83 بر اساس آمار 242 درصد رشد داشته که بالاترین نسبت حجم افزایش در دو دهه اخیر است. یعنی میزان کار عمرانی از 5750 میلیارد تومان در سال 83 به 18500 میلیارد تومان رسیده است.
نظر شما