به گزارش خبرنگار مهر، منوچهر متکی وزیر امورخارجه که در اختتامیه دوازدهمین گردهمایی کانون اسلامی فارغ التحصیلان شبه قاره هند در تهران سخن می گفت ، با اشاره به هفته دولت از این هفته به عنوان ایام عرضه کارنامه مسئولان اجرایی به ملت و تجدید عهد دولتمردان با آرمانهای انقلاب و امام خمینی (ره) و تجدید میثاق با شهدا و تجدید بیعت با مقام عظمای ولایت و رهبری یاد کرد.
وی گفت: امروز جمهوری اسلامی ایران به برکت مقاومت ایرانیان در برابر نظام سلطه بار دیگر به سمبل مقاومت دردنیا مبدل شده و پس از تشکیل دولت نهم و اتخاذ رویکرد جدید در عرصه سیاست خارجی موج حمایت از مواضع کشورمان در مبارزه با هژمونی بین ملت ها بوجود آمده است.
وزیر امورخارجه ادامه داد: دولت نهم از نخستین روز بعد از انتخابات ریاست جمهوری و انتخاب دکتر احمدی نژاد به عنوان رئیس جمهور، در حوزه بین المللی و سیاست خارجی آماج تبلیغات حساب شده و حملات سازمان یافته غربی ها قرار گرفت.
وی افزود: رئیس جمهور جدید از صبح چهارم تیرماه 84 به مدت سه ماه در معرض اتهام و انتقاد و هجمه غربی ها قرار گرفت و در واقع ابرقدرت ها ملت بزرگ ایران را به خاطر انتخاب رئیس جمهوری مردمی در معرض حمله تبلیغات سنگین قرار داد که این سیاست بخشی از استراتژی حکمرانی خوب آنها که هر چه خود می پسندند دموکراسی محسوب می کنند .
متکی ادامه داد: پس از تشکیل دولت در شهریورماه 84 ، دولت نهم طراحی های خود در عرصه سیاست خارجی را یکی پس از دیگری به مرحله اجرا رساند و این بار برخلاف انتظار غربی ها که تصور می کردند تبلیغات قادر است دولت منتخب را در بن بست مقبولیت و مشروعیت قرار داده و به فروپاشی بکشاند یا در موضع انفعال و تدافع قرار دهد دولت در تهاجمی سنگین در عرصه بین الملل نتیجه عکس را بر دشمن تحمیل کرد.
وزیر امورخارجه گفت: غربی ها که با ایران جدید مواجه شدند و فهمیدند که ایران اسلامی در این مرحله با استفاده از تجارب گذشته به عنوان سرمایه های نظام، نگرش و رویکرد جدیدی اتخاذ کرده است ، همچون حیوانات درنده شاداب و خندان حملات مکرر را طراحی و اجرا کردند.
متکی اضافه کرد: آنها در دوره جدید با چند تصمیم تازه از سوی دولت و دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی مواجه شدند که برجسته ترین آنها مربوط به فناوری هسته ای می شد و تصور کردند سیاست متخذه این حوزه تداوم یافته و جمهوری اسلامی تسلیم شرایط می شود، ولی اقدامات دولت گذشته در دو ماه پایانی و سیاست های در پیش گرفته شده توسط دکتر احمدی نژاد آنها را دچار سردرگمی کرد.
وی ادامه داد: دولت آقای خاتمی در دو ماه پایانی فعالیت خود با یک تصمیم سازی جدید اقدام به خارج کردن تاسیسات هسته ای اصفهان و نطنز از تعلیق کرد و در ادامه این مسیر ، آغاز غنی سازی و ساخت سانتریفیوژ وضعیتی برای غربی ها ایجاد کرد که آنها همان گونه که امروز در عراق دچار معضلات هستند، دچار مشکلات عدیده شدند.
این عضو کابینه دکتر احمدی نژاد خاطرنشان کرد: غربی ها در دنیا سیاست های خود را به گونه ای طراحی کرده بودند که استفاده از عنوان تحریم کشورها را دچار مشکل می کرد ولی با وجود تلاش ها و فشارهای صورت گرفته برای جمع آوری رای 15 کشور و صدور قطعنامه علیه ایران اسلامی موفقیتی کسب نکردند و خللی در اراده ملت ما برای استیفای حق مسلم خویش ایجاد نشد.
متکی به اظهارات به اظهارات رئیس جمهور آذربایجان در دیدار اخیر با رئیس جمهور کشورمان اشاره کرد و گفت: رئیس جمهوری آذربایجان با صراحت اعلام کرد که کشورهای بسیاری مدعی هستند که ما در عرصه بین الملل مستقل هستیم اما در عمل از استقلال آنها خبری نیست ولی ایران حرف خود را ثابت کرده و پای استقلال خود ایستاده است.
وی ادامه داد: امروز غربی ها در ارزیابی ها و بررسی شرایط دچار تردید شده اند و از نظر حقوق بین الملل و منطق و استقلال حرفی برای گفتن ندارند و منفعل گردیده اند.
او همچنین به فشار غربی ها برای اثرگذاری بر فعالیت های اقتصادی ایران اشاره کرد و گفت: جمهوری اسلامی هرگز به دنبال تحریم و قطعنامه نیست و دستگاه دیپلماسی همه تلاش خود را بکار گرفته است تا قطعنامه ای علیه کشورمان صادر نشود ولی چنانچه در فضایی ناعادلانه و بر اساس تصمیمی غیر منطقی و غیر قانونی و مبنی بر فشار در محدوده کوچکی از مجامع بین المللی علیه ایران تصمیم گیری شود صادر کنندگان قطعنامه بیش از ما ضرر خواهند کرد.
به گفته متکی جمهوری اسلامی در حال حاضر در حوزه مناسبات تجاری و سرمایه گذاری و اقدامات پروژه ای با کشورهای مختلف در حال مذاکره و مراوده است و قراردادهایی بالغ بر دهها میلیارد دلار که یک قلم آنها 40 میلیارد دلار و قلم دیگر ده میلیارد دلار اعتبار مالی دارند منعقد کرده است.
او از دیپلماسی به عنوان شکار فرصت ها تعبیر کرد وافزود: ایران پیش از انقلاب اسلامی کشوری مصرف کننده بود اما در حال حاضر صد درصد به تولید علم رسیده و کارآمدی و خود را تا آنجا ارتقا داده که جمهوری اسلامی برای نخستین بار توزیع کننده روابط خارجی شده و تعیین کننده حوزه مناسبات تجاری و اقتصادی با دنیا محسوب می شود.
متکی گفت : 25 سال برخی تکنوکرات های ما منتظر بودند که غربی ها هواپیما در اختیار ما قرار دهند اما در ماه گذشته تاکید شد در حد ظرفیت و بودجه موجود به تولید هواپیما بپردازیم که برای این کار برنامه ریزی شده و این مسئله با جدیت پیگیری می شود.
وزیر امورخارجه با تاکید بر اینکه منشاء قدرت برای حکومت گران متفاوت است و برخی سلاح و اقتصاد و وابستگی را ابزار کسب قدرت می دانند در عین حال خاطرنشان کرد: کشورهای آرمانگرا ، هدفمند و مستقل که بر اساس نقشه راه حرکت می کنند تولید قدرت را مبتنی بر اعتقاد، تدبیر و مدیریت خوب و حمایت های گسترده مردمی از حکومت می دانند.
متکی در همین زمینه به بیان خاطره ای در زمینه یکی از جلسات مربوط به بررسی موضوع هسته ای کشورمان پرداخت و گفت: در یکی از جلسات نماینده انگلیس که از جای خود برخواست کاغذی از دست او بر زمین افتاد که روی آن برنامه های طراحی شده به ترتیب اجرا نوشته شده بود و به عنوان نمونه برای روسیه نیز تعیین تکلیف شده بود که به اعتقاد بنده انداختن این کاغذ در محل جلسه تعمدی صورت گرفته بود و آنها قصد داشتند خط فکری و عملی خود را بر پایه " هل من مبارز " اعلام کنند.
وی در عین حال خاطرنشان کرد: امروز دیگر سلاح های غرب در برابر ملت آگاه ایران اسلامی اثر ندارد و خداوند باران رحمت خود را بر این سرزمین نازل کرده است و جمهوری اسلامی نیز سیاست خود در حوزه روابط خارجی را با تدبیر، حکمت ، ادبیات روشنگرانه ، منطق درست و قوی و انتخاب مسیر خردمندانه پیش می برد.
وزیر امورخارجه با اشاره به تاثیر مثبت کسب فناوری هسته ای در جایگاه بین المللی هند و پاکستان تاکید کرد که نظام های سیاسی- ارزشی باید سیاستی در پیش گیرند که ضمن استفاده بهینه از تکنولوژی های نوین آثار تخریبی آنها را کاهش دهند.
به گزارش خبرنگار مهر، منوچهر متکی وزیر امورخارجه در ادامه سخنان خود در اختتامیه دوازدهمین گردهمایی سراسری کانون اسلامی فارغ التحصیلان شبه قاره هند، با تاکید بر لزوم طراحی مکانیزمی برای حرکت سریع کشورمان به سوی عرصه های جدید علمی و استفاده از ابزار نوین و جهان فهم برای ارائه نظرات و دیدگاه های نظام در سطح دنیا تاکید کرد سرعت یافتن این چرخه، نویدبخش رسیدن کشورمان به جایگاه بالا در میان کشورها و ایفای نقش شایسته در آینده حیات بشری خواهد شد.
وی اظهار داشت: تاثیر فناوری های نوین در روند توسعه و تغییر جایگاه سیاسی و اقتصادی کشورمان در منطقه از نظر ژئوپلتیک و معادلات جهانی برکسی پوشیده نیست و تاثیر این فناوری بر مسائل فرهنگی و اجتماعی با توجه بر نوع آثار و تحولات ناشی از آنها ، اهمیت نظارت و مدیریت نحوه ورود و استفاده این فناوری ها را بیان می کند.
متکی افزود: کسب توانایی اتمی برای پاکستان و تاثیر مثبتی که در جایگاه این کشور در حوزه های سیاسی و امنیتی و معادلات منطقه ای و روابط با کشورهای همسایه داشته، در کنار تغییر جایگاه اقتصادی کشور اتمی هند به عنوان کشور تولید کننده ثروت ، نمونه های خوبی برای درک میزان اهمیت فناوری های نوین برای کشورهای مختلف و برنامه ریزی در این زمینه است.
وزیر امورخارجه ادامه داد: در دوره های اخیر شاهد چرخه ای هم افزا متشکل از علم و تکنولوژی در عرصه جهانی بوده ایم که در نتیجه این چرخه روند تولید علم و دانش را در فضای عمومی رشد و توسعه داده است.
وی افزود: چرخه علوم و تکنولوژی به گونه ای طراحی شده است که علوم جدید سبب پیدایش تکنولوژی های جدید شده و این فناوری های علم را به عرصه های جدید رهنمون می شوند و علوم جدید در این بستر تولید می گردد.
وزیر امورخارجه با تاکید بر اینکه امروز چرخه سوخت تولید علم شتاب یافته و تجمیع دانش بشری را ارتقا بخشیده است ادامه داد: تکنولوژی اطلاعات در عرصه مدیریت و تصمیم گیری باعث بروز ابزارهای نوین در این حوزه شده و تصمیم سازی و تصمیم گیری برای مدیران سهولت یافته است.
متکی تصریح کرد: نهضت جهانی برای تولید علم و اندیشه و بهینه سازی استفاده از منابع موجود بستر رشد سازمانها را فراهم کرده و موجب پیشرفت امور و کارها شده است و استفاده بهینه از فناوری تعیین کننده سرعت دستیابی کشورها به جایگاههای برتر منطقه ای و بین الملل را افزایش داده است.
وی با تاکید بر اینکه افزایش سرعت رسیدن به رشد و کسب جایگاه های برتر کشورها در سطح منطقه و عرصه جهانی سبب بروز رقابت بین کشورهای در حال توسعه برای کسب فناوری نوین و مدرن شده است، خاطرنشان کرد: مطالعه و مدیریت فناوری مربوط به علم بین رشته ای است و به همین علت تعامل با این پدیده نیازمند آشنایی با حوزه های تخصصی متفاوت و حتی پیچیده است .
او با اشاره به تاثیر فناوری بر فرایند تحولات کشورها متذکر شد: قطعا برای بهره برداری از فناوری های جدید مفید و لازم است نظام ها از دستاوردهای خرد بشری در حد نهایت استفاده نمایند اما اگر فناوری های کسب شده ، بومی و مدیریت نشوند عامل تخریب ساختارها شده و بر ارزش های حاکم بر جوامع تاثیر گذاشته و آسیب های اجتماعی و سیاسی و اقتصادی و فرهنگی غیر قابل جبران وارد می کنند.
این عضو کابینه دکتر احمدی نژاد بر همین اساس خاطرنشان کرد: که نظام های سیاسی ، ارزشی باید سیاستی در پیش گیرند که ضمن استفاده بهینه از تکنولوژی های نوین آثار تخریبی آنها را کاهش دهند.
متکی با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری بر ضرورت توجه به جنبش نرم افزاری و جدی گرفتن تولید علم تصریح کرد: این تاکیدات حاکی از نگاه استراتژیک معظم له به جنبش نرم افزاری و نهضت تولید علم است و تولید فناوری باید کشور را در عرصه علمی با پیشرفته ترین کشورهای دنیا برابر سازد .
وزیرامورخارجه تاکیدکرد که ایران اسلامی باید در مسیر جنبش نرم افزاری و تولید علم و برای ارائه نظرات خود که امروز در بین ملت ها جایگاه ویژه یافته و با استقبال بی نظیر آنها مواجه شده ابزار نوین و جهان فهم بکار گیرد و هر چه سریعتر به صادر کننده علوم و تکنولوژی های جدید مبدل شود.
وی افزود: اسلام برای علم و عالم ارزش والایی قائل است و علم اندوزی را از فضائل خدشه ناپذیر هستی می داند و انسان را متوجه استفاده ابزاری از علم و عالمان کرده است و بر اندیشمندان کشورمان فرض است که برای حرکت سریع به سوی عرصه های جدید علمی سیستم و مکانیزم بومی لازم را طراحی کنند.
متکی در پایان خاطرنشان کرد: اگر چرخه تولید علم و جنبش نرم افزاری در کشورمان سرعت یابد نویدبخش رسیدن ایران به جایگاه والا در منطقه و دنیا و ایفای نقش شایسته در آینده حیات بشری خواهد بود.
نظر شما