فرشید عابدی در گفتگو با خبرنگار مهر در بندرعباس افزود: لازم است در تعاملی مناسب با نیروی انتظامی و دستگاه های متولی امر، معضل جدی حضور این معتادین در خیابان ها و کوچه های شهر پیگیری و نسبت به جمع آوری آنها اقدام شود.
وی اظهار داشت: بر اساس آمارهای به دست آمده، بیش از دو هزار معتاد به صورت میهمان در شهر بندعرساب سر می برند که حدود 80 درصد آنها هروئین مصرف می کنند و مصرف این ماده مخدر، میزان انگیزه ترک در آنها را به شدت از بین برده و کار ترک یک بیمار معتاد هروئینی بسیار مشکل شده است.
عابدی خاطر نشان کرد: بحران مصرف داروهای شیمیایی جدید در کشور و استان به شدت نگران کننده است و میل مصرف از این قبیل داروها نیز روز به روز در میان معتادان و حتی جوانان غیر معتاد افزایش می یابد که باید اطلاع رسانی لازم در این خصوص به خانواده ها صورت گیرد.
این مسئول عنوان یادآور شد: هرمزگان رتبه اول کشور در مرگ و میر ناشی از اعتیاد را داراست که باید در قالب کارگروه های متعدد این موضوع را پیگیری و از تجارب دیگر استان های کشور در مهار این بحران بهره برد.
وی استان های فارس، کرمانشاه، سیستان و بلوچستان و کرمان را در رتبه های بعدی این طبقه بندی ذکر کرد و بیان داشت: طرح نجات که هم اکنون با تلاش پیگیر ستاد مبارزه با مواد مخدر و نیروی انتظامی در قالب یگان های پیشگیری در حال اجراست، اقدامی مناسب و متعهدانه است که لازم است در خصوص تداوم آن هماهنگی ها و اقدامات لازم صورت گیرد.
عابدی از توسعه مراکز پیشگیری و درمان مدار استان خبر داد و اعلام کرد: در مجموع 882 نفر در قالب این طرح ها در استان در حال ترک اعتیاد هستند و در قالب طرح نجات نیز بیش از 240 نفر از معتادین هروئینی دستگیر و در مراکز ویژه تحت درمان قرار گرفته اند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بندرعباس سهم مواد در انتقال ویروس HIV به افرد را بیش از 65 درصد عنوان کرد و ادامه داد: مصرف مواد در حالت سنتی دهه های 40 و 50 از تریاک به مصرف هروئین در دهه هفتاد و تزریق آن تبدیل شد که بیشترین میزان انتقال ویروس ایدز را شامل می شود و هم اکنون نیز روز به روز شاهد تبدیل مصرف هروئین به مواد اعتیاد آور و مخرب تر شیمیایی از قبیل شیشه و اکستازی هستیم که بسیار نگران کننده است.
نظر شما