محمد کاظم انبارلویی رئیس مرکز سیاسی حزب موتلفه اسلامی در گفتگو با خبرنگار مهر به نقد و بررسی عملکرد دولت نهم پرداخت.
دستاورد دولت نهم: ایران اتمی
وی ابتدا، درمورد وجه تمایز دولت نهم با دولت های قبلی گفت : وجه تمایز دولت نهم با دولت های پیشین دراین است که این دولت گفتمان خدمت و پیشرفت را در دستور کار خود قرار داده است و اصرار دارد که بر اساس قانون اساسی و بودجه سالانه تعهدات دولت به ملت و پرداختن به مطالبات آنها را ادا کند.
انبارلویی در بررسی سیاست خارجی دولت نهم اظهار داشت: در بعد سیاست خارجی ما در دولت نهم، شاهد تغییر سیاست تدافعی به سیاست تهاجمی بودیم که در پرتو همین تغییر سیاست، این دولت توانست ایران را اتمی و عملا وارد باشگاه هسته ای جهان کند.
عضو شورای سردبیری روزنامه رسالت همچنین با تمجید از سیاستهای فرهنگی دولت نهم تصریح کرد:دولت نهم در بعد سیاست فرهنگی و بخصوص امنیت اجتماعی رکودهای خوبی ازخود به جا گذاشت و نسبت به دولت های پیشین حرف های تازه زده است و در خصوص امنیت اجتماعی توانسته رضایت عمومی را کسب کند.
مقبولیت اجتماعی دولت نهم افزایش یافته است
این فعال سیاسی اصولگرا همچنین در مورد شباهت های دولت دکتر احمدی نژاد با دولت های پیشین اظهار داشت: دولتهای قبلی نیز این گفتار دولت نهم را داشتند ولی به مطالب دیگر اهمیت بیشتری می دادند و اولویت های دیگری مثل جامعه مدنی و آزادی های سیاسی را در دستور کار خویش قرار داده بودند.
عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی میزان موفقیت دولت نهم را در عمل به چهار شعار "عدالت گستری"، "مهرورزی"، "تعالی کشور" و "خدمت رسانی بی منت " بسیار خوب ارزیابی کرد و افزود: دولت در این زمینه ها توفیقات زیادی کسب کرده و این توفیقات را در سفرهای استانی به نمایش گذاشته است.
وی تاکید کرد: درسایه عمل به همین شعارها ازسوی دولت نهم ما شاهد افزایش رضایت و مقبولیت اجتماعی این دولت و در نتیجه افزایش سرمایه اجتماعی هستیم چرا که در نگاه مردم ، دولت نهم واقعا به اصل عدالت و مهرورزی معتقد است و به آن عمل می کند.
عدم توفیق دولت در مهارگرانی را باید در برنامه توسعه چهارم جستجو کرد
انبارلوئی در ادامه گفتگوی خود با "مهر" در توضیح عدم موفقیت چندان دولت نهم در مهار گرانی ها و به ویژه گرانی مسکن گفت: دولت نهم وارت قوانین و مقرراتی است که از دولت ها و مجالس پیشین به ارث رسیده است، به طور مثال در برنامه پنج ساله چهارم درجدول شماره 8 آمده است که سالانه 14 الی 15 میلیارد دلار ازپول نفت به درآمد عمومی دولت یعنی درآمد عمومی بودجه اختصاص پیدا کند.
وی افزود:این بدان معناست که هر چقدر هم قیمت نفت با نوسان روبرو باشد و بالا برود، هیچ تغییری در ساختار بودجه کشور پیدا نمی شود که علت را باید در برنامه پنج ساله چهارم جستجو کرد.
رئیس مرکزسیاسی حزب موتلفه تغییر ساختار سازمان مدیریت و برنامه کشور را گامی موثر در رفع این مشکل عنوان کرد و گفت: امیدوارم با این تغییر ساختار شاهد فائق آمدن دولت بر مشکلات موجود بر سر تدوین بودجه باشیم.
کسری بودجه یکی از مشکلات پیش روی دولت است
این فعال سیاسی اصولگرا یکی از مشکلات پیش روی دولت را "کسری بودجه" دانست و تصریح کرد: بنگاههای اقتصادی کشور هرگاه دچار کسری می شوند این کسری خود را به دولت اعلام می کنند و دولت هم موظف به جبران این کسری بنگاه ها می شود، اما هنگامی که این بنگاه های اقتصادی با مازاد بودجه روبرو هستند به دولت این مازاد را اعلام نمی کنند و بنابراین دولت هم نمی تواند کسری ها را با مازادها پرکند.
این روزنامه نگار با انتقاد از عملکرد دستگاه های نظارتی گفت: یکی از دلائل عمده وقوع این مشکلات سکوت نهادهای نظارتی مثل سازمان حسابرسی، دیوان محاسبات و سازمان بازرسی راجع به دخل کشور است.
انبارلوئی با تاکید بر اینکه "دخل دولت آن مقداری نیست که اعلام می شود" اظهار داشت:دولت در بخش هایی مازاد بر درآمد دارد و باید این مازاد را خرج کسری ها بکند که امیدوارم با توجه به مازادها و درآمدهای خوب دولت در بخش های دیگر بودجه این کسری های نیز مرتفع شود.
دولت نسبت به نقدها نگاه خریدارانه دارد
رئیس مرکز امورسیاسی حزب موتلفه اسلامی دربخش دیگری از گفتگوی خود با "مهر" اظهار داشت: دولت نهم نقد درون گفتمانی خود را به خوبی مدیریت کرده است و این تعویض هایی که صورت گرفته نشان از توجه دولت به نقد درون گفتمانی است.
محمد کاظم انبارلویی در پایان با اشاره به نقدهای صورت گرفته از سوی اصولگرایان به دولت نهم تصریح کرد:ما شاهد نقدهای صریحی از سوی کسانی هستیم که در دایره اصولگرایی قرار دارند و دولت نیز نسبت به این نقدهای نگاه خریدارانه دارد و از این نقدها استفاده می کند.
نظر شما