به گزارش خبرنگار مهر، محمد صادق مفتح، معاون وزیر بازرگانی در امور داخلی امروز در جمع خبرنگاران درباره وضعیت توزیع سیمان در کشور گفت: در سال جاری میزان تولید و توزیع سیمان نسبت به سال گذشته بسیار افزایش یافته به طوری که حجم تولید سیمان در کشور از 35 میلیون تن به 42 میلیون تن افزایش یافته است.
وی افزود: از سویی دیگر میزان صادرات سیمان به خارج از کشور بسیار کاهش یافته و حجم بسیاری از سیمان تولیدی در داخل کشور توزیع می شود.
وی ابراز اطمینان کرد که در سال جاری بازار داخلی کشور با کمبود سیمان مواجه نخواهد بود و اگر در این 4 ماه بحران های مقطعی به وجود آمده به دلیل خروج غیر مترقبه چند کارخانه به دلیل تعمیرات بوده است.
وی اضافه کرد: در چهارماه اول سال جاری درحدود 23/12 هزارتن سیمان تولید شده است که نسبت به سال گذشته 10 درصد افزایش داشته است.
به گفته معاون وزیر بازرگانی در امور داخلی، میزان صادرات سیمان به کشورهای همسایه نیز کمتر از 100 هزارتن بوده ، به عبارتی دیگر صادرات سیمان عملا متوقف شده است.
وی تاکید کرد: وزارت بازرگانی همچنان یکی از حامیان خروج سیمان از سبد حمایتی است و دغدغه اصلی این نهاد تنظیم بازار داخلی است چرا که نمی پذیرد به دلیل صادرات بازار داخلی کشور دچار بحران شود.
مفتح درباره زمان خروج سیمان از سبد حمایتی اظهارداشت: هرگاه کشور از نظر تولید و مصرف به نقطه مطمئنی برسد وزارت بازرگانی با خروج سیمان از سبد حمایتی موافقت می کند.
وی درپاسخ به سوال خبرنگاری درباره عرضه سیمان آزاد ، اضافه کرد: هرکالایی وقتی توسط دولت قیمت گذاری می شود در همان لحظه این کالا در بازار آزاد با قیمتی بیشتر عرضه می شود اما با اطمینان می توان گفت تنها یک درصد از متقاضیان سیمان خود را از بازار آزاد تامین می کنند و این رقم قابل توجه نیست.
وی خبر از اعلام دو کالابرگ برای عرضه شکر و روغن داد و افزود: با توجه به اینکه در فصل برداشت برنج هستیم کالا برگ این کالا به منظور آسیب نرساندن به بازار فعلا اعلام نمی شود.
وی همچنین گفت: از 15 تا 25 شهریورماه نیز 208 نمایشگاه نیز به منظور عرضه اقلام سال تحصیلی جدید در 202 شهر تشکیل می شود که این تاریخ در صورت لزوم تمدید می شود.
به گفته مفتح ، با توجه به اینکه ایام ماه مبارک رمضان نیز از 20 شهریورماه آغاز می شود انواع کالاهای مورد نیاز ماه مبارک رمضان نیز در این نمایشگاه ها عرضه می شود.
معاون وزیر بازرگانی در امور داخلی تصریح کرد: گستردگی این نمایشگاه بسیار زیاد است به گونه ای تعداد غرفه ها 26 درصد نسبت به نمایشگاه بهاره افزایش یافته است.
وی درباره نحوه توزیع دفترچه تحصیلی نیز گفت: دفترچه های تحصیلی نیز همانند سیستم سابق از طریق واحدهای صنفی در نمایشگاه ها و در غرفه های اختصاص داده شده توزیع می شود .
وی تاکید کرد: تعاونی های تولید کننده مواد پروتئینی نیز می توانند غرفه های این نمایشگاه را به صورت رایگان در اختیار داشته باشند.
مفتح افزود: تا پایان امسال تشکیلاتی برای واحدهای صنفی ایجاد می شود تا بر وضعیت قیمت ها نظارت کنند.
معاون وزیر بازرگانی درباره عرضه این کالاها در این نمایشگاه گفت: این کالاها از نظر کیفیت و قیمت مزیت نسبی دارند و می توانند رضایت مردم را تامین کنند.
نظر شما