به گزارش خبرنگار مهر در کرج، صادق واعظ زاده پیش از ظهر امروز در دهمین کنگره علوم خاک ایران در پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران اظهار داشت: با توجه به افزایش نرخ جمعیت در کشور و افزایش نیاز به مواد غذایی و کمبودهای متعدد موجود در کشور، بهره برداری و حاصلخیز کردن خاک های دست نخورده باید در صدر برنامه های بخش تحقیقات کشاورزی قرار گیرد و زمین های دست نخورده با به کار گیری روش های علمی حاصلخیز شوند.
وی خاطرنشان کرد: گرچه تاخیر مسئولان در حرکت های علمی و صنعتی بیشترین زیان را به آب و هوای کشور وارد کرده اما این پدیده نباید باعث غفلت پژوهشگران در حفاظت از خاک شود.
این مسئول یادآور شد: امور مرتبط بهره برداری از خاک ها که در اولویت قرار نمی گیرند نباید به دست فراموشی سپرده شوند بلکه باید در بخش هایی از پیگیری های مدیران گنجانده شوند.
واعظ زاده تاکید کرد: پایه های اولویت علمی و فناوری در ایران بر اساس قابلیت های آینده کشور، نیاز مردم و مزیت های نسبی کشور تعیین می شود به نحوی که در ایران نیاز به آب و زمین های قابل کشت یکی از پایه های تعیین اولویت هاست که به اقلیم کشور وابسته است.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور عنوان کرد: ایران می تواند با تدبیر، برنامه ریزی، سخت کوشی و پیگیری افراد در کنار وجود منابع طبیعی فراوان و نیروی جوان تحصیلکرده و دانشمندان باتجربه به اوج قدرت در منطقه دست یابد.
در این همایش پنج نفر از فرهیختگان و چهره های ماندگار علوم خاک تجلیل شدند.
نظر شما