به گزارش خبرگزاری مهر، سید محمد خاتمی در دیدار با روسا و اعضای شاخه جوانان احزاب همزمان با روز جوان گفت: امروز وقتی به برخی افراد پیشنهاد میکنیم که در انتخابات مشارکت کنند این افراد میگویند که شاید رد صلاحیت شویم و حیثیت ما خدشهدار شود و به همین خاطر حاضر به مشارکت نمیشوند که با رفتار براساس قانون و تلاش برای برگزاری یک انتخابات شکوهمند باید این نگرانیها را رفع کنیم .
سید محمد خاتمی در ادامه با اشاره به برگزاری انتخابات مجلس در سال جاری اظهار امیدواری کرد که افراد استخواندار و دلسوزی که فعالیت در چارچوب نظام را قبول دارند وارد مجلس شوند و افزود: دو کار مهم مجلس یکی قانونگذاری و دیگری نظارت بر دولت است و باید با برگزاری انتخابات آزاد زمینه حضور افراد باسابقه و با صلاحیت را در مجلس فراهم کرد.
رئیس بنیاد باران با اشاره به اینکه باید نسبت به دلسوزان و افراد ریشهدار انقلاب با تامل بیشتر برخورد شود، گفت: مگر ما چند نفر مانند آقایان هاشمی رفسنجانی، کروبی، روحانی یا میر حسین موسوی داریم؟ چرا باید اجازه دهیم نسبت به بزرگان انقلاب رفتار نادرست انجام شود و آنها مورد تخریب قرار گیرند؟
وی با تاکید بر اینکه تخریب هاشمی رفسنجانی و روحانی فقط تخریب این افراد نیست و این مسئله فقط با تخریب این افراد خاتمه نمییابد از هجمه علیه یکی از بزرگان نظام به علت بیان نظراتش انتقاد کرد و افزود: چنین تخریبهایی ممکن است در آینده علیه سایر بزرگان انقلاب نیز صورت گیرد که باید از آن جلوگیری کرد.
خاتمی قانون را بالاتر از هر چیز و انتقاد در چارچوب قانون را وظیفه جوانان احزاب دانست و گفت: هر انتقادی که در چارچوب نظام جمهوری اسلامی انجام میشود باید دارای مرزبندی شفاف با کسانی که کلیت نظام و خط امام را زیر سوال میبرند باشد. چراکه هزینههای بسیاری برای دفاع از انقلاب و جمهوری یعنی حاکمیت مردم بر سرنوشت خود پرداخته شده است و ما به عنوان مدافعین میراث ارزشمند امام باید دفاع از جمهوریت نظام اسلامی را همواره مدنظر داشته باشیم.
وی با اشاره به نقش احزاب در شکلگیری دموکراسی گفت: نمیتوان با تحریک احساسات و بدون برنامه و سازماندهی نیروها به مردم سالاری دست یافت بلکه باید اندیشههای مختلف با تهیه مرامنامه و اساسنامه و رشد دادن فکری طرفداران خود به جلب نظر آنان بپردازند و تمام سلیقههایی که به دور از چارچوب شکنی و شالوده شکنی بخواهند به فعالیت بپردازند باید مورد حمایت قرار گیرند.
رئیس جمهور سابق کشورمان ، حرکت مشترک جوانان احزاب کشور را امری امیدوارکننده و فرصتی مغتنم دانست و گفت: <بعد از یکصد سال تحمل مشکلات ناشی از تفرق و عدم تحمل امروزه با نسلی با هویت سیاسی و فرهنگی جدید مواجه هستیم که بهرغم تفاوت در دیدگاههای سیاسی، دنبال اصول مشترک و چارچوب یکسان برای فعالیت هستند و شهامت و توان غلبه بر مشکلاتی که بر اثر غفلت و تفرقه به وجود میآید را دارند که این مایه خوشحالی است.
سید محمد خاتمی با اشاره به پیشتازی مردم ایران در حرکت به سوی استقلال و آزادی و استقرار نظام مردمی گفت: مردم ایران در میان سایر ملل شرقی و اسلامی همواره در راه دستیابی به پیشرفت و توسعه پیشقدم بودهاند و حتی مشروطیت در ایران بسیار زودتر از بسیاری از کشورها و همزمان با برقراری مشروطه در ژاپن شکل گرفته است.
رئیس موسسه بینالمللی گفتگوی فرهنگها وتمدنها با اشاره به نقش جریان دینی و تفکر دینی در شکلگیری تحولات یکصد سال اخیر ایران، جامعه ایران را دارای هویت دینی دانست و افزود: تجربه نشان داده است که حرکت به سوی استقلال و آزادی تنها بر پایه دین در کشورمان با موفقیت روبهرو بوده است و عدم موفقیت بسیاری از روشنفکرانی که نتوانستند در راه آزادی خواهی به اهداف خود برسند بدون علت بوده است که بدون توجه به دین، دستیابی به این اهداف در ایران با مشکل مواجه خواهد شد.
سیدمحمد خاتمی با اشاره به برخی تندرویهایی که پیش از این از طرف تشکلهای سیاسی در کشور بروز کرده است، گفت: اگرچه تندروی و خارج شدن از چارچوبها همواره محکوم است ولی ظهور و بروز تندرویها هیچگاه ناگهانی نبوده و بسیاری از سختگیریهای بیمورد و برخی اعمال سلیقهها و بالا بردن هزینه فعالیتهای سیاسی و مایوس کردن افراد باعث شده است برخی که حاضر به کار قانونی در چارچوب قانون بودهاند به تدریج خواستار عبور از قانون اساسی شوند که این امر محکوم است.
به گزارش مهر ، رئیس بنیاد باران، اعتدال به معنی تحمل یکدیگر و حرکت در چارچوب قانون و داشتن سعه صدر را نیاز امروز جامعه و کشور دانست و با تاکید بر لزوم حفظ سرمایههای معنوی کشور افزود: اندیشه حضرت امام (ره) و شخصیتهای انقلاب جزو سرمایههای ارزشمند کشور هستند و باید از تخریب این سرمایهها جلوگیری کرد.
رئیس جمهور سابق کشورمان با توصیه به جوانان برای پیدا کردن اصول مشترک و یافتن چارچوبی برای کار مشترک میان جوانان تمام احزاب خواستار ادامه گفتگوی جوانان احزاب با بزرگان کشور و به دست آوردن تعریفی از منافع ملی شد تا همه احزاب بتوانند در چارچوب منافع ملی و قانون به فعالیت بپردازند.
در این دیدار که شاخه جوانان احزاب موتلفه اسلامی، کارگزاران سازندگی، مشارکت، اعتماد ملی، اعتدال و توسعه، خانه کشاورز، سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی و مجمع نیروهای خط امام در آن حضور داشتند، حاضرین در جلسه نیز به بیان دیدگاهها و مواضع خود در مورد مسائل کشور پرداختند.
نظر شما