۶ شهریور ۱۳۸۶، ۱۱:۲۸

حداد عادل:

ترویج اندیشه انقلاب اسلامی در بستر چاپ و نشر امکانپذیر است

ترویج اندیشه انقلاب اسلامی در بستر چاپ و نشر امکانپذیر است

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت:فرهنگ و اطلاع رسانی، بستر ترویج اندیشه انقلاب اسلامی هستند و چاپ از ابزارهای این کار سترگ است و خوشحالیم که بزرگترین موسسه چاپ و نشر منطقه خاورمیانه (افست) در کشور ما وجود دارد.

به گزارش خبرنگار پارلمانی مهر، دکتر غلامعلی حداد عادل رئیس مجلس شورای اسلامی که شامگاه دوشنبه در آئین گرامی داشت، پنجاه و هفتمین سال فعالیت "افست" و در جمع مدیران و کارکنان این شرکت چاپ و نشر سخن می گفت، اظهار داشت: برخورداری موسسات از سابقه کار طولانی مدت در هر کشور از نشانه های پیشرفته بودن آن کشور است.

وی افزود: تداوم حیات موسسات در یک جامعه انسانی بیانگر وجود نظم و نظام در آن اجتماع است و اگر کشوری دچار آشفتگی و به هم ریختگی باشد عمر موسسات آن کوتاه خواهد بود.

رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به فعالیت 50 ساله شرکت افست، تصریح کرد: حیات 50 ساله یک چاپخانه بزرگ در کشور ما و حیات تکاملی این موسسه که ناشی از افزایش تجربیات و امکانات آن است فی نفسه ارزشمند و برای این سرزمین که مهد فرهنگ و تمدن است یک سند افتخار به حساب می آید.

حداد عادل ادامه داد: امروزه در کشورهای دنیا به خاطر 25 ساله شدن یک موسسه جشن نقره ای برگزار کرده و برای 50 سال و یکصد سالگی این مراکز جشن های طلایی و الماسی می گیرند ولی ما ایرانیان گاهی اهمیت قدمت و سابقه و کهن سالی موسسات خود را فراموش می کنیم.

وی به عنوان نمونه از مدرسه دارالفنون که یادگار دوران صدارت میرزا تقی خان امیر کبیر و نخستین مدرسه مدرن کشورمان است و اکنون تغییر کاربری داده شده، یاد کرد و از تبدیل این مجموعه علمی به موسسه دیگر و بی توجهی به موضوعیت ادامه حیات آن انتقاد کرد و در عین حال متذکر شد که اخیرا به رئیس جمهور نامه ای نوشته و بر لزوم تبدیل دوباره دارالفنون به مدرسه تاکید کرده است.

رئیس مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: صنعت چاپ در کشور ما جایگاه ممتازی دارد و در شرایطی که اقتصاد و فرهنگ نیازمند بهره گیری از این صنعت هستند جمهوری اسلامی نیز برای اداره کشور باید از صنعت چاپ نیرومندی برخوردار باشد.

حداد عادل افزود: فرهنگ و اطلاع رسانی، بستر ترویج انقلاب اسلامی هستند و چاپ از ابزارهای این کار سترگ است و خوشحالیم که بزرگترین موسسه چاپ و نشر منطقه خاورمیانه در کشور ما وجود دارد.

وی که به گفته خود از سال 59 در سازمان پژوهش و برنامه ریزی وزرات آموزش و پرورش به مدت 13 سال هر روز با شرکت افست همکاری داشته و در همه این مدت دغدغه اصلی او چاپ کتب درسی بوده، از این شرکت چاپ و نشر به عنوان سرمایه ای بزرگ برای همه اهل فرهنگ و نظام جمهوری اسلامی یاد کرد و گفت که حکومت گران و اهل فرهنگ باید قدردان این نعمت باشند.

رئیس مجلس در ادامه یادآوری کرد که با تلاش شبانه روزی مهندس میرحسین موسوی نخست وزیر وقت و با تلاش شبانه روزی شرکت افست در سالهای سخت جنگ تحمیلی که بسیاری از کالاها با کمبود و بازار سیاه مواجه شده بودند انتشار کتب درسی یک لحظه متوقف نشد و با دشورای و تحمل مشقت از سوی مدیران و کارکنان شرکت افست همواره این کار خطیر تداوم داشت.

" مردم همه نوع سختی را تحمل می کنند اما بیسوادی فرزندان خود را تحمل نمی کنند و شرکت افست این حقیقت را در سالهای سخت جنگ به خوبی درک کرده بود و با وجود آنکه کشور با هزاران مشکل مواجه بود و برای انتشار کتب درسی باید متحمل مشقت هایی می شدیم افست ابزار کار ما بود که به شایستگی وظایف خود را انجام داد و با عنایت خداوند و تلاش خدمتگزاران عرصه چاپ سربلند و با افتخار امتحان خود را پس دادند."

حداد عادل در این زمینه به ذکر خاطرات و برخی جزئیات درباره نحوه چاپ کتب درسی در کشور در دوران جنگ پرداخت و گفت: در دوران جنگ تحمیلی کارخانه کاغذ چندین بار از سوی دشمن مورد حمله قرار گرفت و تولید کاغذ در داخل متوقف شده بود، قرار بود کاغذ را از آذربایجان روسیه خریداری کنیم که به دلیل وجود مشکلات حمل و نقل این کاغذها دیرتر از موعد به ما می رسید و گاهی نیز وارد کشورمان نمی شد و با کمبود کاغذ مواجه بودیم و از ماشین چاپ و امکانات نیز برخوردار نبودیم.

وی ادامه داد: در آن شرایط همه تلاش خود را به کار بستیم تا دستگاه های چاپ خود را افزایش دهیم تا کاغذی که به سختی تهیه می شد سریعتر به کتاب درسی تبدیل شده و به دست فرزندان ایران زمین برسد. ولی تلاش های ما برای قانع کردن مسئولان به منظور خرید ماشین چاپ نتیجه نداد و کسانی که 20 سال بعد با سرعت به سوی آمریکا رویگردان شدند در آن روزگار ما را به خاطر تاکید بر لزوم خرید ماشین چاپ آمریکایی وابسته به امپریالیسم و لیبرال معرفی می کردند.

حداد عادل بر این نکته نیز تاکید کرد که خوشبختانه امروز در کشور ما از نظر کیفیت و کمیت چاپ کتب درسی و به موقع رسیدن این کالای علمی و آموزشی به دست دانش آموزان عزیز پیشرفت چشم گیری کرده و با لطف خداوند با مشکلی در این زمینه مواجه نیستیم.

رئیس مجلس شورای اسلامی علاوه بر مسئولان نظام جمهوری اسلامی اهل و دانش و فرهنگ را نیز مدیون افست دانست و خدمت این شرکت بزرگ چاپ و نشر به آنها را عرضه تولید خوب نویسندگان در "جامه ای زیبا" عنوان کرد و گفت: اگر اندیشه زیبا در کتابی زیبا عرضه شود قطعا نافذ تر و جذاب تر می شود و نویسندگان ما از این جهت مدیون مدیریت، تخصص و امکانات افست هستند.

وی در پایان شرکت افست را دستگاه تربیت کننده متخصصان چاپ در کشورمان معرفی کرد و گفت: دولت و به ویژه آموزش و پرورش و خصوصا سازمان پژوهش و برنامه ریزی کتب درسی باید قدر این سرمایه بزرگ که اوج صنعت چاپ ایران است بداند و همه تلاش خود را به کار بندند تا به امید حق تعالی شاهد سالها داوم فعالیت این مجموعه بزرگ و ارزنده باشیم.

بنا بر این گزارش، در آئین گرامیداشت نیم قرن تلاش شرکت افست که از سال 1336 توسط همایون صنعتی زاده پایه گذاری شد و امروزه علاوه بر چاپ کتب درسی کشور در زمینه انتشار کتب نفیس و گرانبها و برخی روزنامه ها و مجلات نیز فعالیت دارد،  از مدیران عامل سابق و مدیریت این مجموعه تقدیر شد.

در این نشست که علاوه بر رئیس مجلس، سرپرست وزارت صنایع و معادن و مهدی نوید معاون وزیر آموزش و پرورش و رئیس سازمان پژوهش و برنامه ریزی و برخی چهره های سیاسی و فرهنگی از جمله حجت الاسلام مهدی کروبی دبیر کل حزب اعتماد ملی و مدیر مسئول ارگان این حزب و حجت الاسلام سید محمود دعایی مدیر مسئول روزنامه اطلاعات حضور داشتند، علی طارمی راد مدیر عامل افست که از پرسابقه ترین مدیران این شرکت است گزارشی از 50 سال فعالیت مجموعه متبوعش ارائه کرد.

کد خبر 542734

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha