۶ شهریور ۱۳۸۶، ۱۵:۲۳

معصومه ابتکار:

راه کار اصلی کاهش زباله‌ها مدیریت تلفیقی و فرهنگ سازی است

زباله ها و پسماندهای خانگی یکی از چالش های پیش روی مدیریت شهری است که برای ساماندهی به این امر ایجاد مدیریت تلفیقی و فرهنگ سازی در ابتدای چرخه مصرف ضرورتی اجتناب ناپذیر است.

به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر معصومه ابتکار رئیس کمیته محیط زیست شورای شهر در ششمین نشست این کمیته که عصر روز دوشنبه پنجم شهریور ماه با حضور مهندس پورسخا مدیر عامل سازمان بازیافت، مهندس سلیمی مدیر عامل  سازمان خدمات موتوری و مهندس چراغعلی مدیر عامل سازمان میادین میوه و تره بار با محوریت مدیریت زباله و پسماندهای خانگی برگزار شد، با اشاره به نابسامانی های پیش آمده در جمع آوری زباله در تهران گفت: جمع آوری و ساماندهی زباله و پسماندهای خانگی یکی از معضلات و چالش های پیش روی مدیریت شهر است.

وی تعدد دستگاههای مسئول در امر جمع آوری و بازیافت زباله در شهرداری تهران را از دلایل این نابسامانی بر شمرد و افزود: در کنار این چند گانگی در مدیریت اجرا متاسفانه در زمینه تغییر نگرش الگوی مصرف ، بازیافت و کاهش مواد زائد از ابتدای چرخه مصرف ، فرهنگ سازی کافی صورت نگرفته است.

وی تصریح کرد: با وجود تلاش ها واقدامات در موضوع پسماندها و زباله ها در سطح شهرداری دولت و رسانه ها متاسفانه ، هنوز با مشکلات بسیاری در زمینه مدیریت زباله و بازیافت داریم که از مهمترین دلایل آن نداشتن نگاه جامع به الگوی مصرف وفرهنگ شهروندان در تولید زباله است.

رئیس کمیته محیط زیست شورای اسلامی شهر تهران معتقد است تا فرهنگ سازی و اصلاح رفتار در زمینه بازیافت و کاهش مواد زائد صورت نگیرد مشکلات کماکان وجود دارد.

دکتر ابتکار تاکید کرد: با ایجاد مدیریت تلفیقی و مدیریت واحد برای پسماندها و فرهنگ سازی، زباله دیگر بحران ساز نخواهد بود.

عضو کمیسیون توسعه و عمران شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به اجرای طرح مکانیزاسیون جمع آوری زباله در تهران گفت: متاسفانه عده ای هستند  که اجرای این طرح با مذاقشان سازگار نیست  و اقداماتی انجام می دهند که موجب می شود زباله کماکان بحران ساز باشد. باید امیدوار ای هستند که اجرای این طرح با مزاقشان ساز گارنیست واقداماتی انجام می دهند که موجب می شود زباله کماکان بحران ساز باشد باید امیدوار باشیم کسانی که کمک نمی کنند حداقل سنگ نیاندازند و مشکلات این کلانشهر را حادتر نکنند.

مهندس پور سخا مدیر عامل سازمان بازیافت شهرداری تهران با اشاره به تولید زباله در تهران گفت: در سال 85 ، 2 میلیون و 80 هزار تن زباله در تهران تولید شده است که پیش بینی می شود این میزان در سال 86 به سه و نیم  میلیون تن افزایش یابد.

وی افزود: در حال حاضر سیستم مدیریت یکپارچه برای پسماندهای شهر تهران وجود ندارد.

پورسخا تاکید کرد: برای مدیریت پسماند نیاز است که به جنبه های حقوقی ، ساختاری ، ثبات مالی ، آگاهی و مشارکت عمومی و ضمانت اجرایی بخش خصوصی توجه شود.

وی گفت: در شهرداری تهران هنوز ضابطین قضایی فعال نیستند، بنابراین شهرداری تهران نمی تواند به صورت یک عارضه حقوقی با متخلفان در زمینه زباله و پسماندها برخورد کند به همین دلیل یکصد و پنجاه نفر از کارکنان شهرداری تهران به دستگاه های قضائی جهت آموزش و آشنایی با مسائل قانونی و حقوقی موضوع پسماندها معرفی شده اند تا بتوانند عنوان ضابط قضائی را کسب کنند.

در ادامه مهندس سلیمی مدیر عامل سازمان خدمات موتوری شهرداری تهران نیز با اشاره به مشکلات پیش روی اجرای طرح مکانیزاسیون زباله در تهران گفت: دو میلیون و سیصد پلاک در شهر تهران وجود دارد که هر شب باید زباله های این تعداد پلاک جمع آوری می شد این کار توسط 16 هزار کارگر و کادر خدماتی صورت می گرفت که از این تعداد 10 هزار نفرشان از افاغنه بودند.

وی تصریح کرد: با اجرای طرح  مکانیزاسیون ساماندهی این حجم از کار با سهولت بیشتری صورت گرفت.

سلیمی افزود: مکانیزاسیون با مشارکت بخش خصوصی و با سرمایه ای بالغ بر 45 میلیارد تومان انجام شده است که متاسفانه طی 3 ماه گذشته کارشکنی هایی در اجرای این طرح از سوی برخی ارگان ها صورت گرفته است و موجب شده بحث زباله به بحث روز رسانه ها تبدیل شود.

وی تصریح کرد: با توجه به اینکه بخش اعظم نیروی انسانی فعال در این حوزه کارگران غیر ایرانی بودند و با اجرای طرح خروج افاغنه از  کشور ما در این بخش نتوانستیم نیروی انسانی لازم را جذب کنیم چنانچه فرصت برنامه ریزی را به ما می دادند این وضعیت پیش نمی آمد.

وی تاکید کرد: نیروی ایرانی کمتر تمایل به حضور در این حوزه را دارد بنابراین یک تعدادی از کارگران غیر ایرانی را ما در مجموعه نگه داشتیم که آنها نیز بنا به اجرای طرح خروج از کشور وضعیت نامشخصی دارند.

وی یاد اور شد: از سوی دیگر پیمانکاران مکانیزه نیز به دلیل استفاده از کارگران غیر ایرانی به پرداخت بیش از 600 میلیون تومان جریمه محکوم شده اند.

وی افزود: با وجود تمام این مشکلات کار جمع آوری زباله در تهران در حال ساماندهی شدن است.

مهندس چراغعلی مدیر عامل سازمان میادین میوه وتره بار تهران نیز گفت: ضایعات میوه و تره بار در شهر تهران سالانه 650 هزار تن است و در سازمان میادین 51 هزار تن ضایعات میوه وتره بار است.

وی افزود: در نظر داریم در ابتدای چرخه مصرف از میدان میوه وتره بار با اجرای طرح های بسته بندی مناسب و جدا سازی ضایعات میوه ها و سبزی جات تولید زباله های محصولات کشاورزی و باغداری را به حداقل برسانیم.

کد خبر 542864

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha