به گزارش خبرنگار مهر، در این کارگاه که در مرکز تحقیقات اخلاق و تاریخ پزشکی برگزار شد دکتر ساشادینا گفت: در نگارش مقلات علمی باید توصیف را رها کرد و به تحلیل رسید. اولین کار در این راه چگونگی مطرح کردن سئوالها است که از اهمیت بسیاری برخوردار است. اینکه اولین سئوالی که در مورد یک موضوع ممکن است برای شما پیش بیاید چگونه سئوالی است.
وی افزود: دومین مرحله در نوشتن مقاله، فرهنگشناسی خودمان است. برای فرهنگشناسی هم نباید تقلیدی عمل کرد.
وی ضمن تأکید بر طرح سئوالهای خوب در یک مقاله علمی گفت: مقاله نوشتن، ارائه یک چیز تازه است نه اینکه فرد چیزی را دوباره تکرار کند. مرحله بعدی تشخیص منابع برای گردآوری اطلاعات است. در منابع شناسی البته باید منابع عقل عرفی و عقل وحیانی هر دو در نظر گرفته شوند. در مطالعات ما استدلال عرفی نیز باید در کنار استدلال مذهبی جا داده شود.
وی همچنین تاکید کرد : ما موظفیم زبان اسلام را جهانشمول کنیم تا بتوانیم با دیگران گفتگو کنیم. یکی از دلایل متوقف ماندن گفتگوی تمدنها نیافتن نقاط مشترکی در این حوزه بود. چون هر کس برای خود اصلیت و برتری قائل بود.
ساشادینا در این کارگاه ضمن چگونگی استفاده از منابع و ماخذ در مقالات علمی بر لزوم ذکر دقیق منابع مورد استفاده در مقالات علمی تأکید کرد.
نظر شما