به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رسانه های روسیه، "ویلیام برنز" در پاسخ به سؤال خبرنگاران درباره نظر خود نسبت به پیشنهاد رییس جمهور روسیه گفت : "دیدار اول کارشناسان در این مورد برگزار شده و دیدار بعدی طی ماه سپتامبر برگزار خواهد شد.
برنز به عنوان دیپلمات کارکشته آمریکا که یکی از ماموریت های وی نزدیکی روابط واشنکتن و مسکو می باشد، معتقد است که دو طرف در مسیر بررسی پیشنهاد رئیس جمهور روسیه در خصوص استفاده از رادار گاباله کار دشواری را پیش رو دارند.
این دیپلمات آمریکایی گفت :"ما کار دشواری را پیش رو داریم، اما مطمئنم که می توانیم در این جهت به نفع دو کشور با یکدیگر کار کنیم".
آمریکا در ماه ژانویه سال جاری (2007) به دو کشور لهستان و جمهوری چک پیشنهاد داد تا یک سامانه دفاع ضد موشکی شامل 10 موشک رهگیر در لهستان و یک سیستم راداری را در خاک جمهوری چک مستقر کند تا بدین ترتیب بتواند با تهدیدهای ایران مقابله کند.
آمریکا هدف از استقرار این سامانه را مقابله با تهدید کشورهایی همچون ایران اعلام کرده، اما روسیه ضمن رد توجیهات آمریکا در این باره، بر این نکته تاکید دارد که تهران فاقد چنان توان موشکی است که بتواند منافع واشنگتن را مورد هدف قراردهد، لذا به باورکرملین هدف استقرارچنین سامانه ای ازسوی آمریکا دراروپای شرقی، کنترل و تسلط بر سیستم های موشکی روسیه است.
برای مقابله با این معضل پوتین رئیس جمهور روسیه روز پنجشنبه ( 17 خرداد ) در نشست هشت کشور صنعتی ( G8 ) در هایلیگندام آلمان به "جرج بوش" رئیس جمهوری آمریکا پیشنهاد داد که برای حل مشکل دفاع ضد موشکی به طور مشترک از ایستگاه راداری گاباله آذربایجان که در اجاره روسیه است، استفاده کنند.
به اعتقاد طرف روسی این امر به آمریکا اجازه می دهد که از برنامه استقرار تجهیزات سپر ضد موشکی خود در چک و لهستان صرف نظر کند.
برنز پیشنهاد پوتین را جالب و خلاق نامید و اضافه کرد که در حال حاضر روسیه و آمریکا برای نزدیک شدن مواضع یکدیگر به هم تلاش بسیاری را انجام می دهند.
نظر شما