به گزارش خبرنگار مهر در مشهد، محمد علی سبحانی عصر امروز در دومین اردوی فرهنگی دانشجویی طریق جاوید اظهار داشت: برای این که بتوان انقلاب را صادر کرد و مواضع جمهوری اسلامی را در دنیای اسلام تبیین کرد باید قدرت ملی را با توجه به واقعیت نگری موجود در جهان تبیین کرد.
وی با اشاره به این که هیچ کشوری با ضعف ملی نمی تواند سیاست خارجی قوی داشته باشد، افزود: در همین راستا بود که امام (ره) بحث وحدت را به عنوان ابزاری برای پیشبرد سیاست خارجی مطرح کرد و همواره تناسب و تعادل را در اتخاذ سیاست ها مورد توجه قرار می داد.
سبحانی همچنین خاطرنشان کرد: امام درحالی که فردی آرمانی بود رفتاری با انعطاف و با رعایت تعادل و تناسب در زمینه سیاست خارجی داشت و ما نیز باید تلاش کنیم تا چهره واقعی امام (ره) را به جوامع مسلمان معرفی کنیم.
این کارشناس مسائل خاورمیانه، سیاست خارجی مطلوب از دیدگاه امام را سیاستی مبتنی بر آزادی، استقلال و حفظ منافع ملی عنوان کرد و یادآور شد: امروز در جهانی قرار گرفته ایم که چه بخواهیم و چه نخواهیم در عرف بین المللی در جایگاهی خاص تعریف خواهیم شد و بر همین اساس هرچه قدرت ملی ما بیشتر باشد در نظام بینالمللی مقتدرتر حضور خواهیم یافت.
این مدرس دانشگاه ادامه داد: متاسفانه استمرار در سیاست خارجی ایران دیده نمیشود و منافع ملی ما با تغییر دولت تغییر میکند و این موضوع به اقتدار بینالمللی ما صدمه خواهد زد.
سبحانی با اشاره به تأکید امام (ره) بر مسئله وحدت مسلمین بیان داشت: وحدت ازدیدگاه ایشان به عنوان اصلی مهم تلقی شده و ابزار و وسایل رسیدن به وحدت نیز در دیدگاه ایشان به خوبی لحاظ شده است.
وی با اشاره به این که فلسطین و لبنان الگوی مقاومت خود را از ایران گرفته اند عنوان کرد: جنگ سال گذشته در لبنان، حاصل اندیشه آرمانی امام (ره) بود و آنها نیز با الگوگیری از اندیشههای امام مبنی بر استقلال و آزادی با استکبار به مقابله پرداختند.
سبحانی اعلام کرد: نطفه انتفاضه از بحث برائت از مشرکین شکل گرفت و نتایج آن نیز یکی پس از دیگری مشخص می شود که نمونه بارز آن نیز انتخاب حماس بود.
وی خاطر نشان کرد: گروههای مختلف لبنانی و فلسطینی از دیدگاه و اندیشه امام (ره) تأسی گرفته و انگیزه مبارزه آنان شده است و امروز از سید حسن نصرالله به عنوان خمینی لبنان نام برده می شود.
نظر شما