به گزارش خبرگزاری مهر، حجت الاسلام سید محمد خاتمی رئیس مؤسسه بین المللی گفتگوی فرهنگها و تمدنها دیشب (سه شنبه 6 شهریور ماه) به مناسبت میلاد امام زمان در مراسم مسجد ولی عصر با یادآور اینکه انتظار ظهور منجی اصل مشترک همه ادیان ابراهیمی است، گفت : فلسفه تاریخ در ادیان ابراهیمی با اعتقاد به ظهور منجی معنا می یابد.
خاتمی با اشاره به اینکه اگر پایانی برای تاریخ متصور باشیم این پایان در شرایطی که انسان از لحاظ مادی و معنوی به کمال برسد محقق خواهد شد، افزود: امروز همه بشریت و انسانهای موحد، ظهور منجی و استقرار جامعه عدل و انسانی هستند.
وی با مرور دیدگاه ادیان مختلف در مورد ظهور منجی ، تأکید کرد: در این میان شیعه دارای یک امتیاز است و آن اینکه ما معتقدیم مهدی حاضر است اگر چه ظاهر نیست.
رئیس مؤسسه بین المللی گفتگوی فرهنگها و تمدنها افزود: تشیع یک انتظار دارد و آن انتظار ظهور مهدی(عج) است که همراه با دیگر انسانها کره خاکی زندگی می کند، بر این اساس تحرک پیروان تشیع بیشتر از سایر ادیان است.
وی یادآور شد: باید جامعه بشری آماده شود، به لحاظ روحی بطلبد و خواهان استقرار جامعه عدل و با فضیلت باشد تا عنایت ویژه خداوند نیز با آن همراه شده، سرور جامعه ظهور یابد و پایان تاریخ رقم بخورد.
خاتمی در ادامه آفتهای وارد شده به مسئله ظهور منجی و حضرت مهدی ، گفت: همیشه امکان ظهور مهدیهایی وجود داشته که توانستند در مقاطعی دلای ساده لوح و کم توجه را به خود جلب کنند.
وی با اشاره به اینکه انسانهایی که خود را مهدی موعود معرفی میکردند افراد بدبختی بودند که خود را خوشبخت کننده جامعه بشری میدانستند، زمینه پیدایش این تفکر را تفکر قشری گری و ظاهرپرستی عنوان کرد .
رئیس مؤسسه بین المللی گفتگوی فرهنگها وتمدنها با اظهار تأسف در مورد ظهور پدیده ای که افرادی خود را مهدی موعود یا نمایندگان آن حضرت معرفی میکنند، از این مسئله به عنوان پدیدهای که دشمنان همواره از آن سوء استفاده کردهاند نام برد و گفت: مهدی گرایی دروغی، از حرکتهای استعمار است و آنها خواستههای پلید خود را از زبان مدعیان رابطه با مهدی بیان کرده و میکنند.
خاتمی با تأکید بر اینکه جهان باید آماده ظهور امام عصر(عج) باشد، یادآور شد: اگر آمدن منوط به آماده شدن ذهن بشر است من معتقدم که حرکت بشر به این سو است. تا زمانی که جامعه آمادگی برای این ظهور نداشته باشد ظهور چنین انسان کاملی تحقق پیدا نمیکند. شیعیان نیز در این زمان وظیفه دارند زمینه و بستر لازم را برای ظهور فراهم کنند .
وی با اشاره به نگاههای منفی که به اسلام وجود دارد و بروز و ظهور پدیده هایی چون اسلام هراسی ، گفت: در چنین شرایطی وظیفه ما این است که اسلام را به عنوان دین خرد، انسانیت، صلح، عدالت، برخوردار از عرفان متعالی و سیراب کننده روح انسان امروز، به جهان معرفی کنیم.
خاتمی در ادامه به الگوی امام خمینی(ره) در برپایی جمهوری اسلامی اشاره کرد و افزود: امام این حکومت را حکومتی می دانست که در آن همه انسانها اعم از شیعه و غیر شیعه از نظر حقوق اساسی و شهروندی با هم برابر هستند .
وی به ذکر خاطرهای انتخاباتی که اوایل انقلاب و همزمان با حیات حضرت امام(ره) که در آن روحانیون لیستی را تهیه کرده و خواهان آن بودند که همه فقط به این لیست رأی دهند اشاره کرد و گفت: امام نیز در پاسخ آنها فرمود یک روز میگویند روحانیت دخالت نکند. این خیانت است امروز هم که میگویند به جز علما و روحانیون کسی در انتخابات دخالت نکند خیانتی بس بزرگتر است.
رئیس مؤسسه بین المللی گفتگوی فرهنگها و تمدنها با یادآوری اینکه به فرموده امام ،میزان رأی مردم است، گفت: یک دانشجو و بازاری همان اندازه حق تصمیم گیری دارد که یک عالم مجتهد در تعیین سرنوشت اجتماعی خود دارای حق رأی است.
خاتمیبا تأکید بر اینکه مردم باید در عرصه انتخابات حضور فعال داشته باشند، از فراهم بودن زمینه حضور مردم و چهرههایی که آنها به آن گرایش دارند برای در معرض رأی مردم قرار گرفتن به عنوان اصلی که در انتخابات باید رعایت شود، نام برد.
وی تحقق چنین امری را زمینه ساز حرکت جامعه به سمتی که به الگویی هر چند کوچک و ناقص، از جامعه کامل زمان ظهور امام زمان(عج) عنوان کرد و گفت: در این صورت ما میتوانیم با ارایه این الگو به جهان بگوئییم این الگوی کوچک و هر چند ناقص الگویی است که بشر میتواند از آن برخوردار بوده، در مقابل تمام ایسمها عرضه شود و از بشر امروز دفاع کند.
نظر شما