به گزارش خبرگزاری مهر، حسینعلی شهریاری، درباره نقش قانونگذاری و کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در رابطه با تسهیل فرآیند کمک خیرین و مؤسسات مردم نهاد به حوزههای سلامت گفت: با توجه به هزینههای بالای حوزه درمان در تمام دنیا دولتها به تنهایی از پس این هزینهها بر نمی آیند و درجهت حل مشکلات درمان از مردم کمک میگیرند.
رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس ادامه داد: این امر در کشورهای مختلف اروپایی و آمریکایی هم وجود دارد و خوشبختانه در کشور ما اکثر بیمارستانهای بزرگ کشور توسط مرد وقف شده است. مثلاً در تهران خیلی از بیمارستانهای دانشگاهی ما قبل از انقلاب وقف شده است. پس این زمینه خیر خوشبختانه در کشور ما پررنگ بوده است.
شهریاری بیان کرد: در یک مقطع کوتاهی بعد از انقلاب این احساس به وجود آمد که چنین اقداماتی وظیفه دولت است و مردم نباید دخالت کنند چون قبل از انقلاب هم که چنین فعالیتهایی شکل گرفت به این دلیل بود که مردم اعتقاد داشتند دولت ستمشاهی توجهی به این حوزه برای مردم ندارد. اما خوشبختانه به تدریج خیرین زیادی در حوزه سلامت وارد شدند و اقدامات شایسته ای انجام دادند.
وی تصریح کرد: در مجلس هفتم وقتی کمیسیون بهداشت و درمان به خدمت مقام معظم رهبری رسیدند ایشان تاکید داشتند که از ظرفیت خیرین غافل نشوید. این امر پیگیری شد و در سال ۱۳۸۸ مجمع خیرین سلامت کشور شکل گرفت و مرحوم نیری به دبیرکلی این مجمع منصوب شدند.
رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: سه سال بعد از فوت نیری این مسئولیت به بنده سپرده شد و تنها در حوزه ساخت و ساز کار نکردیم و تصورمان بر این بود که اگر در زمینه پیشگیری، بهداشت و پژوهش کار شود شاید نتیجه بهتری بگیریم چون باید سعی کنیم که مردم بیمار نشوند. هزینه درمان بیماری از پیشگیری بسیار بیشتر است.
شهریاری عنوان کرد: طبق آمارهای ما در سال گذشته خیرین در کل کشور به ارزش حدود ۱,۶۰۰ میلیارد تومان کمک کردند که این کمکها شامل پول نقد، زمین و…، بوده است. خوشبختانه مجمع خیرین سلامت تنها یکی از این موارد است و چندین هزار سمن برای حوزه سلامت در کشور داریم که هر گروه یک گوشهای از کار را گرفته است.
وی با بیان اینکه کمکهای خیرین کشور در کل حوزه سلامت سالانه شاید از ۱۰ هزار میلیارد تومان هم بیشتر باشد، ادامه داد: فرهنگ کار خیر قطعاً بسیار در ارتقای جایگاه نظام سلامت در کشور تأثیرگذار بوده است.
نظر شما