معاون وزیرفرهنگ و ارشاد اسلامی در حاشیه بازدید از نمایشگاه کتاب استانی در کرمان به خبرنگار مهر گفت: نمایشگاه استانی کتاب در سال گذشته با برپایی پانزده نمایشگاه در سطح کشور به صورت جدی دنبال شد.
محسن پرویز ازجمله نکات مثبت نمایشگاه کتاب در استانها را عرضه مستقیم کتاب دانست و گفت: نکته مثبت نمایشگاه استانی کتاب عرضه کتاب با قیمت مناسب و به صورت یکجا در تمام زمینه ها و برای اکثر سلیقه ها است.
دکتر پرویز تصریح کرد: چرخه انتشار کتاب در دو بخش اصلی دچار مشکل است، در شبکه توزیع کتاب به دلیل کمبود حجم نقدینگی با مشکل جدی مواجه هستیم بطوریکه در شبکه توزیع کتاب بخصوص در استانها با کتاب فروشی های محدود و عرضه کتاب به صورت محدود تر مواجه هستیم بطوریکه در اکثر کتاب فروشی ها عرضه کتاب در کنار کالاهای دیگری انجام می شود.
معاون وزیرفرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: حل مشکل توزیع کتاب در کشور نیازمند یک برنامه ریزی گسترده است و نمایشگاه کتاب یکی از راههای حل این مشکل است.
پرویز گفت: در نگاه اول این دید گاه متبادر می شود که این نوع عرضه کتاب به فروش کتابفروشی ها ضربه می زند اما تجربه ثابت کرده است با برپایی نمایشگاه مردم با آخرین نشرها آشنا می شوند و برای تهیه آنها به کتابفروشی ها مراجعه می کنند و فرهنگ کتابخوانی نیز گسترش می یابد.
وی گفت: یکی از مشکلات کتاب خالی شدن کتابخانه ها از کتابهای ارزشی است که در مواردی به دلیل اقدامات اشتباهی بوده که در گذشته انجام شده است.
معاون وزیرفرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: حذف پرداخت یارانه کاغذ در بخش کتاب، در حالی که در قیمت کتاب هیچ افزایشی صورت نگرفت باعث بالا رفتن هزینه برای ناشران شد و انتشار کتابهای بی محتوا و تکراری و افزایش غیر واقعی تیراژ کتاب گسترش یافت.
وی گفت: نویسندگی در کشور ما شغل محسوب نمی شود و این یکی از مشکلات مهم بخش کتاب در کشور است.
پرویز خاطر نشان کرد: در ابتدای چرخه تولید کتاب مشکل عدم وجود نویسنده حرفه ای وجود دارد و این حرفه به عنوان شغل دوم محسوب می شود و بدین سبب تولید اندیشه و کتاب مناسب به سختی صورت می گیرد.
نظر شما