۱۱ شهریور ۱۳۸۶، ۱۱:۳۶

تا پایان ماه جاری:

سیتم ساتنا به طور کامل راه‌اندازی می‌شود

سیتم ساتنا به طور کامل راه‌اندازی می‌شود

مدیر اداره نظام‌های پرداخت بانک مرکزی گفت: برای نقل و انتقال مبالغ کلان به صورت الکترونیکی در بانک‌ها، سیستم ساماندهی تسویه ناخالص آنی (ساتنا) در بانک مرکزی راه‌اندازی شده که مرحله چهارم و پایانی آن تا پایان شهریورماه به بهره‌برداری خواهد رسید.

به گزارش خبرنگار مهر مهران شریفی بعد از ظهر دیروز در نشستی با خبرنگاران هدف اصلی توسعه و گسترش بانکداری الکترونیک را ارائه سرویس ها و خدمات بانکی به صورت الکترونیک بدون نیاز به حضور فیزیکی مردم در داخل شعب در کاهش تقاضا برای اسکناس و ایران چک عنوان کرد.

مدیر اداره نظام های پرداخت بانک مرکزی با بیان اینکه برای انجام این منظور کارها در دو بخش عملیات بانک ها با بانک مرکزی و عملیات مشتریان با بانک ها مد نظر قرار گرفته است، افزود: یکی از زیرساخت هایی که توسط بانک مرکزی برای این امر فراهم شده ایجاد مرکز شتاب است که شبکه یکپارچه مبتنی بر کارت ایجاد می کند.

وی تاکید بر اینکه هم اکنون 17 بانک عضو مرکز شتاب هستند، تصریح کرد: سیاست بانک مرکزی افزایش تعداد کارت خوان های فروشگاهی و کاهش تقاضا برای اسکناس است.

شریفی با اشاره به افزایش تعداد کارت‌خوان های فروشگاهی و استقبال بخش خصوصی از آن و صعودی بودن این روند از 3 سال پیش تاکنون اظهار داشت: تعداد پایانه های فروش در کل کشور به 244 هزار پایانه در پایان تیر ماه سال جاری رسیده است که این تعداد در ابتدای سال جاری 193 هزار بوده است.

وی یکی دیگر از اقدامات بانک مرکزی در راستای الکترونیکی کردن فعالیت های بانکی را فراهم کردن مقدمات امکان انتقال پول از یک بانک به بانکی دیگر با استفاده از کارت های بانکی دانست و تصریح کرد: این امکان هم اکنون در 8 بانک ملی، صادرات، کشاورزی، صنعت و معدن، ملت، پارسیان، اقتصاد نوین و کارآفرین عملیاتی شده است.

مدیر اداره نظام های پرداخت بانک مرکزی ادامه داد: دارندگان کارت های بانکی می توانند تا سقف یک میلیون تومان در هر شبانه روز از طریق دستگاه های خودپرداز از یک کارت در یک بانک به کارتی دیگر در بانکی دیگر وجوه را منتقل نمایند که  کارمزد این عمل به ازاء هر یک میلیون تومان 500 تومان است و در تیرماه سال جاری بیش از 120 هزار تراکنش در این 8 بانک صورت گرفته است.

به گفته وی برای  انتقال مبالغ بیش از یک میلون تومان از کارت‌خوان های داخل شعب تا مبلغ 5 میلیون تومان در هر شبانه روز به صورت آنی می توان استفاده کرد که این سرویس هم اکنون در بانک های ملی، صنعت و معدن، کشاورزی، ملت و پارسیان ارائه می شود و تا پایان سال جاری این سرویس در تمام بانک ها ارائه خواهد شد که امید است این سرویس باعث کاهش تقاضا برای ایران چک، چک رمز دار و اسکناس شود.

شریفی گفت: برای مبالغ کلان سیستم ساماندهی تسویه ناخالص آنی (ساتنا) در بانک مرکزی راه اندازی شده که سه مرحله آن به بهره برداری رسیده و مرحله پایانی آن تا پایان شهریور ماه به پایان خواهد رسید که تمام بانک ها عضو آن هستند.

وی افزود: هم اکنون این سرویس در شعب بانک ها از مبلغ 50 میلیون تومان به بالا راه اندازی شده که پس از بهره برداری کامل مبلغ آن کاهش خواهد یافت.

مدیر اداره نظام های پرداخت بانک مرکزی تعداد دستگاه های خودپرداز سراسر کشور تا پایان تیر ماه سال جاری را 8 هزار و 440 خودپرداز و بیش از 244 هزار کارت‌خوان فروشگاهی عنوان کرد و افزود: این تعداد دستگاه ها نسبت به سرانه پائین است.

به گفته وی به ازاء هر دو هزار و 500 کارت بانکی باید یک دستگاه خودپرداز و 150 دستگاه کارت خوان وجود داشته باشد که هم اکنون  به طور میانگین به ازاء هر 3 هزار کارت یک دستگاه خودپرداز وجود دارد، به عبارت دیگر تاکنون 27 میلیون کارت بانکی صادر شده است.

شریفی گفت: هم اکنون شبکه شتاب ایران متصل به شبکه کارتی دو کشور بحرین و قطر است.

وی اعلام کرد: از مهر ماه سال جاری اخذ مبلغ کمتر از 5 هزار تومان از دستگاه های خودپرداز امکانپذیر نخواهد بود و اخذ این مبلغ تنها از خودپردازهای بانک صادر کننده کارت امکان پذیر خواهد بود، همچنین کارمزد مانده گیری شتاب نیز 100 تومان خواهد بود.

کد خبر 544583

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha