به گزارش خبرگزاری مهر، این پروژه که "سنسوپک" مخفف عبارت ساختار حسی حرکتی درک و حرکت برای پدیدار شدن شناخت نامیده می شود، با هزینه مالی اتحادیه و در مدت چهار سال به طول می انجامد.
این پروژه در ششمین برنامه چهارجانبه اتحادیه اروپا با حضور فیزیکدان ها، عصب شناسان و مهندسان الکترونیک دانشگاه های مطرح اروپا اجرا می شود.
براساس گزارش "کوردیس"، دانشمندان دانشگاه "گرانادا" در اسپانیا در حال ساخت ریزتراشه هایی هستند که در آنها یک سیستم کامل عصبی جای گرفته است و به روشی که در آن مغز کوچک با سیستم عصبی انسان فعل و انفعال نشان دهد، می تواند شبیه سازی شود.
این پروژه درحال حاضر پیوند این مغز کوچک ساخت دست انسان را در یک روبات پیش بینی می کند تا به این ترتیب روبات بتواند حرکات و عکس العمل های خود را نسبت به انسان در طبیعی ترین حالت خود انجام دهد. هدف نهایی از ساخت این مغز کوچک این است که این مغز مصنوعی را ظرف دو سال آینده در یک روبات ساخت مرکز هوا فضای آلمان قرار دهند.
همچنین این محققان امیدوارند این کار در درمان بیماری های ادارکی مثل پارکینسون کمک کند.
دراین خصوص پروفسور ادواردو رز ویدال از تیم روباتیک دانشگاه گرانادا اظهار داشت : "ما سالها است که از روبات های شبه انسان صحبت می کنیم اما هنوز نمی توانیم آنها در خیابان ها ببینیم و نمی توانیم از امکانات نامحدودی که به ما عرضه می کنند، استفاده کنیم. اما ساخت این مغز مصنوعی می تواند گامی بزرگ برای تحقق این رویا باشد."
نظر شما