گروه دین و اندیشه - خبرگزاری مهر : تربیت از مهمترین مقولات اجتماعی بشر است. جوامع انسانی از کوچکترین واحد تشکیل دهنده آن یعنی خانواده، تا بخشهای بزرگتر مانند خاندان قوم و قبیله و مدرسه عرصه ارتباط افراد آدمی با یکدیگر است که این خود موضع و موضوعی برای پرورش آنها است زیرا تربیت در موضع ارتباط آدمیان معنا می یابد و مکن می شود. تفاهم آحاد یک جامعه با یکدیگر در گرو درک اغراض، خواسته ها، نیازها، قابلیتها و رعایت آنها است که این خود در گرو تربیت آحاد جامعه به یکایک این موارد است. از این رو می توان مدعی شد که هیچ جامعه ای بی نیاز از تربیت و پرورش آحاد تشکیل دهنده اش نیست.
آنچه که در این شماره از ویزه نامه کتاب نقد منتشر شده تحقیقی در شناسایی این آسیبها و آفتها در حوزه تربیتی دانش آموزان در مدارس است. آسیبهایی که گاه شکلی و گاه محتوایی است و آفتهایی که گاه به سیستم آموزش دینی و گاه به متولیان آموزش مربوط می شود.
آموزش دین در فاصله از پرورش دینی، آسیب شناسی تربیت اخلاقی، تربیت دینی، آسیبها و راههای درمان و بررسی روشهای آموزش دین از مقالات این شماره کتاب نقد هستند.
همچنین آموزش و پرورش، بازکاوی چالشها و راه حلها و ابزارها و روشهای آسیب زا در تعلیم و تربیت دینی دانشآموزان از عناوین دیگر مقالات این جریده به حساب میآیند.
شماره چهل و دوم فصلنامه کتاب نقد به بررسی و شناسایی چگونگی پیدایش آفات و آسیبهای گوناگون در تربیت دینی میپردازد تا با شناساندن آسیبها، گامی در رفع آنها برداشته شود.
از عناوین این نشریه می توان به ابزارها و روشهای آسیب زا در تعلیم و تربیت دینی دانش آموزان؛ آموزش و پرورش، بازکاوی چالشها و راه حلها؛ بررسی روشهای آموزش دین؛ تربیت دینی، آسیبها و راههای درمان؛ آسیب شناسی تربیت اخلاقی؛ آسیب شناسی دینی؛ آموزش دین در فاصله از پرورش دینی؛ دینگریزی چرا؟ دین گرایی چه سان؟ اشاره کرد.
در بخش کرسیهای نقد و نظریهپردازی در شمارة 42 کتاب نقد، کرسیهای بررسی نسبت به عقل و وحی از دیدگاه فلسفه و تفکیک، از عقلانیت نظری تا عقلانیت عملی (عقلانیت ارزش وسیلهای) و کرسی از عقلانیت نظری تا عقلانیت عملی (معیار عقلانیت) ارائه شدهاند.
نظر شما