به گزارش خبرگزاری مهر، سرپرست وزارت نفت امروز در جمع خبرنگاران گفت : اولین قرارداد بیع متقابل به شیوه اصلاح شده و جدید که امروز میان ایران و بلاروس برای توسعه میدان جفیر منعقد شد با مقتضیات زمان مطابقت می یابد.
غلامحسین نوذری افزود : از آنجا که قیمت نفت در بازارهای جهانی بسیار متغیر بوده و به طور مستمر در حال افزایش است در نتیجه در روش جدید قراردادهای بیع متقابل سقف قرارداد پس از انجام مناقصات مشخص می شود.
وی درباره اثرات این روش گفت : این عامل موجب می شود قرارداد در طول اجرا با مشکلی مواجه نشود و از سوی دیگر انگیزه سرمایه گذاران و پیمانکاران را تقویت می کند .
وی درباره اثرات دیگر مفاد این شیوه گفت : بر اساس این شیوه یک مسئول یا نماینده ای در هر پست سازمانی در کنار پیمانکارحضور پیدا می کند.
نوذری همچنین در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران مبنی براینکه آیا انعقاد قراردادهای نفتی با ترک تشریفات قانونی است، گفت : منافع ملی مهمترین عاملی است که در قراردادهای بیع متقابل در نظر گرفته می شود اما اگر شرایط مناسبی ایجاد شود ایران حاضر است توسعه یک میدان را با ترک تشریفات واگذار کند.
سرپرست وزارت نفت تاکید کرد : ایران حاضر است با در نظر گرفتن شرایط مناسب ، میدان پارس جنوبی را با ترک تشریفات واگذار کند.
نوذری همچنین درباره آخرین وضعیت توسعه میادین نفتی گفت : در طرح جدیدی که تهیه شده میزان نفت درجای 4 میدان نفتی آزادگان، یادآوران، جفیرو دارخوین دارای 60 میلیارد بشکه بشکه تخمین زده شده است.
به گفته وی در طرح جدید توسعه این 4 میدان در کنار هم و با یکدیگر در نظر گرفته شده و پیش بینی شده با توسعه این 4 میدان بتوان روزانه 800 هزار بشکه به تولید کشور افزود.
وی تصریح کرد : پیش بینی می شود از 7 ساله آینده بتوان روزانه 800 هزاربشکه به تولید نفت کشور افزود.
سرپرست وزارت نفت همچنین درباره آخرین وضعیت میدان نفتی آزادگان اظهارداشت : تولید اولیه از میدان نفتی آزادگان آغاز شده و پیش بینی می شود تا 4 ماه آینده در فاز اول بتوان از این میدان روزانه 25 هزار بشکه نفت تولید کرد.
وی با بیان اینکه فاز دوم توسعه این میدان در اردیبهشت ماه سال آینده آغاز می شود، اضافه کرد : فازدوم تولید از این میدان به میزان 25 هزار بشکه در روز از اردیبهشت ماه سال آینده آغاز می شود.
نوذری آخرین وضعیت میدان نفتی یاد آوران را اینطور تشریح کرد : قرارداد این میدان با سینوپک چین نهایی شده و تنها بر سرROR یا نرخ بازگشت سرمایه اختلاف وجود دارد که به دنبال یافتن راه حلی برای آن هستیم تا بتوانیم هرچه زودتر قرارداد منعقد کنیم.
وی تولید میدان نفتی دارخوین را نیز53 تا 54 هزار بشکه در حال حاضر دانست و افزود : تولید زودهنگام برای فازدوم این میدان تا دی ماه به بهره برداری می رسد تا بدین کل تولید از این میدان به 100 هزار بشکه در روز برسد و پیش بینی می شود این رقم تا اردیبهشت ماه سال آینده به 160 هزار بشکه در روز افزایش یابد.
وی اضافه کرد : فاز سوم این میدان نیز برای دست یافتن به تولید 100 هزاربشکه ای در دست مطالعه است که قرارداد و زمان خود را می طلبد اما شرکت انی ایتالیا در حال مطالعه بر روی این فاز است.
بنزین
سرپرست وزارت نفت به سوال خبرنگار مهر مبنی براینکه آیا سهمیه بندی بنزین با اختصاص سهمیه های مختلف به مردم به زیر سوال نمی رود، این طور پاسخ داد : انعطاف پذیری در این طرح بزرگ لازمه کار است و مسلم است کشوربه هیچ عنوان از این عزم ملی عقب نشینی نمی کند اما اختصاص سهمیه 100 لیتری اخیر تا سامان دهی سرویس مدارس و .... لازم بود و از فشار بر روی مردم می کاست.
به گفته نوذری اختصاص این سهمیه ها تاثیر چندانی بر مصرف بنزین نگذاشته و میزان مصرف بنزین همچنان روزانه 60 تا 62 میلیون لیتر در روز است اما نکته مهم این است که انعطاف اخیر برای همکاری و توجه دولت به مشکلات مردم بود.
وی مخالفت خود را با عرضه بنزین به صورت آزاد اعلام کرد و افزود : وزارت نفت با فروش بنزین آزاد مخالف است و در این جهت نسبت به ساماندهی هرچه زودتر سهمیه وانت بارها و تاکسی ها که بخشی از بنزین آزاد در بازار از این خودروها ناشی می شود اقدام می کند.
وی تاکید کرد : هرچه زودتر نسبت به تصمیم گیری مجدد سهمیه بنزین خودروهای دوگانه سوز اقدام می شود.
وی با بیان اینکه امکان هیچ تقلبی در شارژ کارت های هوشمند وجود ندارد ،اضافه کرد: تا چند ماه آینده تمام نقاط ضعف سیستم کارت هوشمند حل می شود اما امکان شارژ و هرگونه تقلب در شارژ کارت های هوشمند وجود ندارد.
سرپرست وزارت نفت درپاسخ به سوال خبرنگار دیگری مبنی براینکه با سهمیه بندی بنزین نیاز کشور به واردات بنزین چه میزان خواهد بود، افزود : پیش بینی های قبلی برای واردات بنزین روزانه 35 تا 36 میلیون لیتر در روز بود اما با اجرای سهمیه بندی این رقم به 15 میلیون لیتر در روز کاهش یافته است .
وی خبر از ارایه لایحه ای به مجلس برای تامین اعتبار بنزین وارداتی داد و گفت : از آنجا که پروژه سهمیه بندی بنزین با سه ماه تاخیر انجام شده است درنتیجه دولت نسبت به تقدیم لایحه ای برای تامین ارز مورد نیاز بنزین وارداتی اقدام می کند اما با توجه به وضعیت کنونی قیمت بنزین در بازارها و مصرف پیش بینی می شود 4/1 تا 6/1 میلیارد دلار اعتبار نیاز باشد.
وی درباره کارت گازوییل اضافه کرد : هدف از صدور کارت گازوییل سهمیه بندی نیست بلکه تهیه آمارمصرف، تعداد کامیون ها و... است اما فعلا برنامه ای از نظر زمان بندی وجود ندارد.
وی درباره وضعیت کاهش مصرف بنزین افزود : با سهمیه بندی بنزین 19 تا 20 درصدمیزان مصرف بنزین کاهش یافته است .
طرح نکا - جاسک
نوذری با اشاره به طرح نکا- جاسک اضافه کرد : بر اساس برنامه ریزی های انجام شده از تولید نفت دریای خزر و کشورهای حاشیه خزر، پیش بینی می شود نفت مازادی از تولید این کشورها برای عرضه در بازار وجود داشته باشد که خط لوله نکا- جاسک مناسب ترین مسیر برای رساندن تولید نفت مازاد ایران و دیگر کشورهای حاشیه خزر به بازاراست.
وی طول این خط را 1500 کیلومتر و قطرآن را نیز42 اینچ عنوان کرد و افزود: این خط لوله برای انتقال روزانه یک میلیون بشکه نفت در نظر گرفته شده است و برای احداث آن کشورهای ترکمنستان، قزاقستان و آذربایجان مذاکراتی صورت گرفته است.
وی درباره وضعیت کنونی سوآپ نفت خزر ادامه داد : هم اکنون روزانه 150 تا 170 هزاربشکه نفت از ایران سوآپ می شود.
معرفی نوذری به مجلس
سرپرست وزارت نفت درپاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه آیا برنامه خود را برای معرفی شدن به مجلس به عنوان وزیر نفت تدوین کرده، اضافه کرد : از آنجا که رئیس جمهور اعلام کرده اند که قبل ازمعرفی وزرا باید دوتا سه ماه با آنها همکاری کند درنتیجه برای معرفی من هنوز فرصت است اما در شرایط کنونی من به کیفیت زمان می اندیشم.
خط لوله صلح
نوذری درباره مذاکرات دوجانبه ایران و پاکستان برای خط لوله صلح گفت : بسیار اتفاق افتاده ایران با پاکستان یا هند مذاکراتی را به صورت دوجانبه داشته است اما اصل ماجرا بر سه جانبه بودن مذاکرات استوار است .
وی گفت : اوایل مهرماه نیز طرف پاکستانی برای اتمام و نهایی بعضی از بندهای قرارداد به ایران می آید اما به هندی ها توصیه می کنیم فرصت را از دست ندهند اما اگر هندی ها هم در این کار مشارکت نکنند باز هم این خط لوله اجرا می شود.
سرپرست وزارت نفت در پاسخ به این سوال که آیا تیم مذاکره کننده در خط لوله صلح تغییر می کند، اضافه کرد : اصول مدیریت ایجاب می کند که تیمی که قبلا کارها را انجام دهد، بقیه کار را نیز ادامه دهد.
کرسنت
وی درباره آخرین وضعیت قرارداد کرسنت تصریح کرد : در قرارداد کرسنت مبنا اصلاح قیمت است ، عمان باید آماده قیمت جدید را بپذیرد.
نوذری همچنین درباره جابجایی مدیران گفت : جابجایی امری طبیعی است و این امر در راستای بهره وری سیستم صورت می گیرد.
سرپرست وزارت نفت ازسرعت کار در میدان نفتی سلمان خبر داد و افزود : بعضی از مشکلات میان صدرا و پترو ایران حل شده و پیش بینی می شود سرعت کار در میدان سلمان افزایش یابد.
نظر شما