به گزارش خبرنگار مهر، معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا در خصوص دستاوردهای اجلاس آب کشورهای گروه 15گفت : در پی سه روز مباحثات طولانی و چالش برانگیز، معاونان وزرا و مدیران ارشد آب و کشاورزی کشورهای شرکت کننده در اجلاس تهران در پنج محور به تفاهم رسیدند.
رسول زرگر افزود : برقراری یک شبکه اطلاعاتی و انتقال تجربیات با محوریت ایران، تفاهم بر وجود یک مکانیزم تامین منابع مالی برای طرحهای مطالعاتی و اجرایی آب که کارگروهی با مسئولیت ایران نحوه اجرای آن را تدوین می کند و نیز تفاهم بر کارگروه آب گروه 15 برای حضور موثر در اجلاسها و همایشهای جهانی و منطقه ای آب از موارد مورد تفاهم در این اجلاس بود.
وی تصریح کرد : تاکید بر استقرار مدیریت به هم پیوسته منابع آب در کشورهای عضو و تعیین کارگروهی به مسئولیت ایران برای اجرایی کردن استقرار این مدیریت و تاکید بر توسعه روستایی و تبادل تجربیات ایران برای تقویت این مهم که در این مورد نیز کارگروهی به مسئولیت ایران نحوه اجرای آن را پیگیری خواهد کرد ، موارد دیگر مورد تفاهم در این اجلاس بود.
زرگر افزود : گزارش جمع بندی این اجلاس برای تصویب به اجلاس وزرای آب و کشاورزی کشورهای گروه عضو گروه 15 ارائه خواهد شد.
به گزارش مهر، زرگر در سخنانی در مراسم اختتامیه این اجلاس با اشاره به اینکه وقتی در مورد آب صحبت می شود می توان در خصوص رابطه هنر و آب، فرهنگ و آب، مهندسی و آب و نهایتاً زندگی ، آبادانی و حیات با آب صحبت کنیم ، افزود : در همه فرهنگها و تمدنها و نزد همه ملتها و کشورها، گنجینه ای غنی از این مفاهیم وجود دارد.
وی در ادامه گفت : در یک دهه گذشته با طرح مقوله آب به عنوان یک دغدغه بین المللی و یک چالش در سطح رهبران و سران کشورها، دهها اجلاس بین المللی، منطقه ای و تخصصی در این باره برگزار شد.
معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا در ادامه افزود : هم اکنون رویکرد به مقوله آب از بعد اقتصادی صرف، به ابعاد زیست محیطی ، اقتصادی، سیاسی و اجتماعی و امنیتی ارتقا یافته است و این تغییر رویکرد بسیار حیاتی و مهم است.
وی سپس تاکید کرد : شرایط فعلی، مقتضیات و لوازم خاص خود را می طلبد که با رویکرد قبلی تفاوت فاحش دارد و مقوله هایی چون امنیت آبی، ذینفعان و مدیریت به هم پیوسته منابع آب، در این فضای جدید مطرح شده است.
زرگر افزود: وقتی در مورد امنیت آبی صحبت می کنیم، در حقیقت ارتباط آب و تاثیر آن را در صلح و امنیت جهانی به تصویر می کشیم . وقتی در مورد تامین آب شرب بهداشتی شهری و روستایی صحبت می کنیم، در مورد یک نیاز اساسی و یکی از ابعاد حقوق بشر صحبت می کنیم و زمانی که در مورد آبهای مشترک و مرزی صحبت می کنیم، درباره روابط بین الملل و سیاست خارجی صحبت می کنیم.
معاون وزیر نیرو در امو ر آب و آبفا گفت : کاملاً منطقی و طبیعی است که در گروه بندی ها و بلوک بندی های کشورها، موضوع آب به عنوان یک مولفه مهم و حیاتی قابل بحث و بررسی باشد. البته در این میان، ابعاد فنی و مهندسی و اجرایی فراوان آن نیز باید مورد توجه قرار گیرد.
دکتر زرگر افزود : اینکه در قالب گروه 15، اجلاس معاونان و مدیران ارشد آب کشورهای عضو برگزار می شود، از این منظر قابل بحث و ارزیابی است. چرا که مقولاتی چون مدیریت به هم پیوسته آب، مکانیزمهای تامین منابع مالی بخش آب، راهکارهای توسعه روستایی و تبادل اطلاعات و تجربیات برای همه این کشورها، علیرغم تفاوتهای هیدرولوژیکی ، آب و هوایی، اقلیمی و سیستمهای اقتصادی و سیاسی، مهم و چالش برانگیز است.
وی افزود : بسیار خوشحالیم که این اجلاس در تهران برگزار شد. در کشوری که سابقه 6 هزار ساله در ساخت سدها و سازه های آبی و مدیریت آب دارد و جزء اولین تمدنهایی است که به مدیریت آب و احداث سازه ها و تاسیسات آبی دست زده است که آثار آنها هم هنوز پابرجاست.
اجلاس آب کشورهای گروه 15 با عنوان " مدیریت منابع آب و توسعه روستایی و کشاورزی " با حضور 45 نفر از معاونان وزرا و مدیران ارشد و کارشناسان بخش آب و کشاورزی این کشورها ، عصر سه شنبه 13 شهریور ماه 1386 به کار خود پایان داد.
نظر شما